Opening Hotel Buitenlucht

Hier kun je discussieren over Opening Hotel Buitenlucht.
Via een keurige receptie begeleiden piccolo’s oude en nieuwe daklozen geheel in stijl naar een plekje onder een boom, in de bosjes of onder de brug. Hotel Buitenlucht is een actie van de Straatalliantie, waarmee de belangenbehartigers zich hard maken voor ruim 200 mensen die weer op straat komen te staan.
De Straatalliantie vindt de sluiting van de noodopvang voor dak- en thuisloze mensen onacceptabel. Hierdoor komen tientallen zogenaamde ‘niet-rechthebbenden’ op straat terecht.
Iedereen heeft op z’n minst recht op onderdak. Corona heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk dit meest basale recht is. Daarbij hoort geen onderscheid te zijn tussen ‘rechthebbenden en nietrechthebbenden’.
De Straatalliantie wordt gevormd door de Daklozenvakbond, Belangenvereniging Druggebruikers MDHG en Bureau straatjurist. De Straatalliantie heeft herhaaldelijk haar zorgen geuit over de enorme toename van dakloze mensen in Amsterdam. Veel van hen zijn dakloos geraakt gedurende, en
vanwege, de coronacrisis. Dakloosheid heeft een enorme impact op mensen. Wij zien het aantal mensen dat te maken heeft met deze problematiek steeds meer toenemen en dat zal het voorlopig nog blijven doen. De gemeente heeft, mede gesteund door het Rijk, tijdens de crisis ingezet op het
aanbieden van noodopvang. Een tijdelijke oplossing, zonder een radicaal andere aanpak gericht op duurzame verandering. We zien nu dat het einde van de lockdown vooral aangegrepen wordt om oud falend beleid voort te zetten en grote groepen mensen uit te sluiten van hun recht op tijdelijk
onderdak en behoorlijke huisvesting.
Per 1 juni stopt de coronaopvang voor dakloze mensen. Ruim 200 dakloze mensen moeten daardoor andere oplossingen zoeken, weer buiten slapen in parken, onder een brug of tussen de struiken. Ze kunnen onmogelijk bouwen aan een betere toekomst. Ondanks dat COVID-19 in deze tijd zichtbaar gemaakt heeft hoezeer het hebben van een eigen veilig thuis een fundamentele basisbehoefte is.
Dat vinden we niet acceptabel: mensen horen niet tegen hun wil buiten te moeten slapen.


Ondertussen, in Brussel, een kleine "overwinnng"....

ok, dit is geen site voor linkdumps, maar kijk toch even hier:

https://www.bruzz.be/samenleving/sluiting-van-het-daklozenhotel-bodegem-...

Een klein positief lichtje in de duisternis van woningnood....

Meer weten over de situatie in BXL?

https://www.bruzz.be/zoeken?page=1&query=daklozenopvang

En dus gaan we die mensen

En dus gaan we die mensen helpen, door pandjes te kraken van diezelfde Gemeentes?

Legalisatie van cannabis dan

Legalisatie van cannabis dan gaat de winst van de drugs cartels naar andere big business als Philip Morris volgens Tom Wainwright in zijn al wat oudere boek NARCONOMICS. Mijn idee daar bij is zijn die cartels daar mee weg ? Nee natuurlijk niet. Mensen handel is al meer winstgevend dan drugs handel ? Schrijf ik dan. Verder schrijft Tom dat het goedkoper is iemand vd drugs af te helpen dan de politie op durgs gebruikers af te sturen . Vraag en aanbod. Nog beter zo stelt Tom is PREVENTIE goedkoper dan iemand vd drugs af helpen. Maar ja preventie denk ik dan betere huisvesting van gezinnen scholing enz. Ook duur. Basis services noemt Tom dat met name in armoe landen als Mexico. Maar dat bedoelt Tom niet alleen hij wil gevangenissen in armoe landen veiliger ja global business en gevangenissen in die armoe landen daar rekruteren de cartels. Ik krijg de inruk uit wat Tom schrijft dat de oplossing toch ook in de armoe landen ligt. Maar toch je hoeft geen super brein te zijn om te bedenken dat een drugs verslaafde niet makkelijker vd drugs afkomt als hij of zij dakloos is.

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/watch?v=cY52iKj7qzM Dat deel over dat een snuiver ( ook in NL ) medeplichtig is aan koppen afsnijden maakt geen indruk op de meeste snuivers dat was te zien in NL tv programma waar in de snuivers werden meegenomen naar de ellende in Zuid Amerika . Aan het einde vd reis gaf het merendeel vd snuivers aan niet te stoppen met drugs gebruik. En dat die " bekentenissen " voor de camera en dat op de nationale NL tv !
Naam tv programma : The Cocaine Trail: snuivende millennials op zoek naar de oorsprong van coke . Van Powned maar desondanks interessant vind ik.
https://www.npostart.nl/the-cocaine-trail/POW_04617348
Daar bij diversificatie ! Wapenhandel mensen handel wat al niet. Wat is er nog meer schaars of kunstmatig schaars.

https://www.youtube.com/watch

https://www.youtube.com/watch?v=kWAPD6t03cs Totale gekte . De aanval op een compound met vrouwen en kinderen van politie die toen plaats vond is niet te zien in nieuws item. De politie die werkt voor een cartel en die politie daarom doelwit is voor concurrerend cartel. Ook zo iets . Nauwelijks nog te volgen voor een simpele ziel. En dan Nederland in hoeverre zitten individuele of hele politie korpsen in NL in de zak van georganiseerde drugs misdaad. Het is te makkelijk om alleen naar armoe landen te wijzen tonnen cocaine importeren in NL en de andere kant op kijken hoe lang nog. Legaliseren dan maar ?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech