Gemeente weigert antisemitische nazibeurs Houten te verbieden

Hier kun je discussieren over Gemeente weigert antisemitische nazibeurs Houten te verbieden.
Dat meldt de landelijk coördinator van de protestactie tegen de beurs, Arthur Graaff. De beurs is volgens de organisator de grootste van Nederland en volgens de critici daardoor de meest schadelijke. De gemeente heeft hem laten weten nu geen overleg te willen,

Er is nu voor zondagochtend een demonstratie tegen het nazisme, racisme en antisemitisme bij de beurs aangekondigd. De critici wijzen erop dat overal in Europa, zoals deze week in Duitsland weer bleek, extreem rechts groeit en dat deze beurs dit krachtig ondersteunt. Maar een beurs als deze is in Duitsland wettelijk verboden, zo benadrukt Graaff.

Dit houdt volgens Graaff in, die dit soort beurzen eerder bezocht, dat er zonder enige belemmering minstens 4.000-5.000 hakenkruizen te koop zijn.

Graaff wijst erop dat hij belangrijke informatie heeft voor de controle die de gemeente zondag van plan is te houden, omdat hij uit ervaring weet waarop je moet letten.

De critici stellen dat de beurs ook ontkenning van de Holocaust uitdraagt en haatzaaiend is. Informatie over de Holocaust ontbreekt er stelselmatig. Er worden ook nazi- en SS-dolken verkocht, die volgens een uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem altijd verboden zijn.

Er zijn volgens de organisator van de beurs, de Tilburgse nazihandelaar Gaston Vrolings, 180 standhouders met 500 tafels. Vrolings is de grootste nazihandelaar van Nederland volgens een actiewebsite.. Hij bezit ook een webshop met minstens 1.000 nazivoorwerpen.

Graaff wist eerder met zijn organisatie de AFVN.nl, twee nazibeurzen te sluiten, In Huizen NH en Duiven Gld. Het blijkt dat zg. 'militariabeurzen' steevast uit 75-80% nazispullen bestaan, omdat alleen daar volgens de AFVN aan te verdienen valt.


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. ja.

die kale idioot houd zijn

die kale idioot houd zijn trotse vlag gespiegeld vast. dat bewijst het niveau van die speedfreaks.. hun bedoelingen waren goed, maar hun drugsdealer sterker.

het lijkt een beetje op de gabber grafitti van de jaren 90. die meeloop nazis die dachten cool te zijn, en overal hakenkruizen verkeerd om spoten...

wat een triest clubje zijn die lui..

word dit in dat lokale

word dit in dat lokale jeugdcentrum in houten georganiseerd dan? daar worden al jaren nsbm avonden gehouden.

toen de boothhill (utrecht) besloot de aandacht van afa niet meer in hun kroeg te willen en geen nsbm te programmeren., namen lokale metalheads het over in dat jeugdcentrum in houten.

dezelfde kneuzen, andere plek.

nazibeurs Houten

nee, het is in Expo Houten, zalencentrum Meidoornkade, 9-14 u.

Artikel klopt van geen kanten.

"Dat meldt de landelijk coördinator van de protestactie tegen de beurs, Arthur Graaff. De beurs is volgens de organisator de grootste van Nederland en volgens de critici daardoor de meest schadelijke. De gemeente heeft hem laten weten nu geen overleg te willen"

De heer Graaff heeft het een aantal jaren geleden goed verbruid bij de Gemeente Houten door zijn anti-Militariabeurs acties waarvoor hij destijds geen demonstratievergunning had geregeld. Sterker nog, de heer Graaff en zijn kompanen zijn destijds verwijderd van het evenement door de Politie.

"Er is nu voor zondagochtend een demonstratie tegen het nazisme, racisme en antisemitisme bij de beurs aangekondigd. De critici wijzen erop dat overal in Europa, zoals deze week in Duitsland weer bleek, extreem rechts groeit en dat deze beurs dit krachtig ondersteunt. Maar een beurs als deze is in Duitsland wettelijk verboden, zo benadrukt Graaff."

Er is natuurlijk niets mis met demonstreren tegen neonazis en opkomend rechts geweld, racisme en antisemitiscme. Beurzen als deze zijn echter niet bij wet verboden in Duitsland. Wat in Duitsland verboden is is het openlijk tonen van swastika's en andere WOII nazi symbolen. Derhalve zijn die op beurzen in Duitsland afgeplakt. Overigens zijn er gerenommeerde veilinghuizen in Duitsland die WOII Duits materiaal voor zeer hoge prijzen verkopen
(prijzen die neonazis eenvoudigweg niet kunnen betalen want daar zijn ze te arm voor en buiten dat zijn ze zo dom dat ze het verschil tussen echt of nep niet eens kunnen herkennen).

Een groot veilinghuis in Duitsland dat zich bezig houdt met WOII Duits:

https://www.hermann-historica.de/en/

Verkochten onder andere enige jaren geleden de pet van Goering.

"Dit houdt volgens Graaff in, die dit soort beurzen eerder bezocht, dat er zonder enige belemmering minstens 4.000-5.000 hakenkruizen te koop zijn."

Wederom komplete onzin geuit door mijnheer Graaff. Er zijn WOII spullen te koop van allerlei pluimage, van Duits to Amerikaans tot Engels, Canadees, Nederlands, Japans en andere strijdende partijen. Dit is inclusief uniformen, helmen, ordes, boeken over, boeken uit de tijd, medailles, verzetsmateriaal, pamfletten, schoenen, laarzen, jurken, broeken, en OZO schildjes (Oranje zal Overwinnen) enzovoort enzovoort.

Het bezitten van een Duitse Medaille maakt je nog geen nazi. Zeer zeker niet als je als verzamelaar maar al te goed de historie kent. Ik ken persoonlijk actieve antifa leden die Duits WOII en Geallieerd WOII verzamelen om de herinnering levend te houden.

Buiten dat is mijnheer Graaff vrijwel uitgekotst door de meeste zich serieus nemende AFA groepen. Er is op de diverse sites van AFA ook geen melding gemaakt van enige demonstratie door deze meneer laat staan dat er oproepen zijn om meneer Graaff bij zijn zoveelste Don Quichote windmolenactie te ondersteunen.

"Graaff wijst erop dat hij belangrijke informatie heeft voor de controle die de gemeente zondag van plan is te houden, omdat hij uit ervaring weet waarop je moet letten."

Complete onzin. De ambtenaren van de Politie dienen de wet te kennen en weten dan ook precies waar ze al dan niet op dienen te letten.
Mijnheer Graaff heeft het nogal hoog in de bol wat zijn kennis betreft, kennis die ten ene male ontbrak toen hij tijdens een herdenking op een Oorlogsbegraafplaats helemaal lyrisch werd door een reenactment groep in Stalinistische periode WOII Russische uniformen en vlaggen. Om dus maar te zwijgen van de twee maten waarmee mijnheer Graaff meet, aan de ene kant haat hij (en volledig terecht) de nazis en het nazi regime (dat zijn vader in een kamp stopte en mijnheer Graaff als tweede generatie slachtoffer compleet traumatiseerde), aan de andere kant ontkent hij de misdaden en wantoestanden door Stalin en zijn regime gepleegd tegen zijn eigen bevolking.

"De critici stellen dat de beurs ook ontkenning van de Holocaust uitdraagt en haatzaaiend is. Informatie over de Holocaust ontbreekt er stelselmatig. Er worden ook nazi- en SS-dolken verkocht, die volgens een uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem altijd verboden zijn."

Eveneens complete onzin. Er zijn honderden boeken over de holocaust te koop op dit soort beurzen, evenals, en daar kun je een vraagteken bij zetten, items die direct met de slachtoffers te maken hebben. Echter, dit wordt niet verkocht vanuit sensatiezucht. (waar denkt u dat Oorlogsmusea hun holocaust gerelateerd materiaal vandaan hebben gehaald?).

Nazi-SS dolken, SA dolken en andere blanke wapens zijn niet verboden. De uitspraak van het Gerechtshof te Arnhem ging over een partij replica items die via Schiphol binnenkwamen en dateert uit 2012. Er werd geen vervolging ingesteld noch een veroordeling uitgesproken:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:B...

"Er zijn volgens de organisator van de beurs, de Tilburgse nazihandelaar Gaston Vrolings, 180 standhouders met 500 tafels. Vrolings is de grootste nazihandelaar van Nederland volgens een actiewebsite.. Hij bezit ook een webshop met minstens 1.000 nazivoorwerpen."

Mijnheer Vrolings is helemaal niet de grootste handelaar in militaria uit WOII in Nederland. Dat is een andere meneer met een webshop die onder andere enige tijd geleden een volledige motor van een Duitse duikboot verkocht. Mijnheer Vrolings organiseert de beurs en verkoopt ook weleens wat. Maar hem de grootste noemen berust op fantasie. Mijnheer Vrolings is eveneens geen nazihandelaar aangezien hij geen enkele band met neonazi groeperingen in Nederland heeft *(Vraag maar na bij KAFKA).

"Graaff wist eerder met zijn organisatie de AFVN.nl, twee nazibeurzen te sluiten, In Huizen NH en Duiven Gld. Het blijkt dat zg. 'militariabeurzen' steevast uit 75-80% nazispullen bestaan, omdat alleen daar volgens de AFVN aan te verdienen valt."

Dat is ook complete onzin. De AFVN had geen hand in het sluiten van de beurzen in Huizen en Duiven. Die militariabeurzen zijn vanwege compleet andere redenen gesloten, en daar had mijnheer Graaff part noch deel aan.

Dan nog even over het plaatje bij dit artikel. Dit plaatje van twee enorm idiote neonazis met een ReichsKriegsflagge die ze verkeerd omhouden is nogal suggestief en komt totaal niet overeen met de werkelijkheid van een militariabeurs laat staan van de verzamelaars van WOII materiaal die daar rondlopen. Sterker nog, deze twee domme kaalkoppen waren waarschijnlijk gedurende WOII meteen in een werkkamp verdwenen, zeker die man met die tatoeages, dat werd bij de SS echt niet geaccepteerd.

Derhalve resumerend. Een WOII militariabeurs is geen neonazibeurs, neonazi bijeenkomst, politieke bijeenkomst of bijeenkomst met terroristisch oogmerk. Wat er verkocht wordt is niet verboden en de mensen die er verkopen weren ACTIEF neonazis van het terrein en uit hun eigen gelederen mocht dit voorkomen. Dat betekent dat zodra iemand neonazi gedachtengoed verspreid niemand maar dan ook niemand meer met zo'n persoon handelt, hem iets aanbiedt of zelfs maar met zo'n persoon communiceert. Een werkend cordon sanitaire. Wie had dat gedacht.

Vriendelijke groet,
Jan Jaap Bedeijn

dank voor deze verhelderende

dank voor deze verhelderende toelichting. die gast werkt me altijd op de zenuwen als hij weer eens gaat schreeuwposten. dat hij niet spoort is wel duidelijk en dat zijn clubje een ronduit bizarre voorgeschiedenis heeft eveneens. hij zou geen platform moeten krijgen op indymedia voor zijn gestoorde gebral.

Wat zijn jullie hierboven een

Wat zijn jullie hierboven een stelletje zuurpruimen zeg !
En maar zeiken over de bond van antifa en Arthur.
Hebben jullie niets beter te doen in deze tijd van sterk
opkomend fascisme ?

Leugens en laster van JJ Bedeijn

Artikel klopt van geen kanten.
>>>>O NEE? Hier mijn bewijzen voor het tegendeel. 20 leugens en lasterpraat van JJ Bedeijn.

"Dat meldt de landelijk coördinator van de protestactie tegen de beurs, Arthur Graaff. De beurs is volgens de organisator de grootste van Nederland en volgens de critici daardoor de meest schadelijke. De gemeente heeft hem laten weten nu geen overleg te willen"

De heer Graaff heeft het een aantal jaren geleden goed verbruid bij de Gemeente Houten door zijn anti-Militariabeurs acties waarvoor hij destijds geen demonstratievergunning had geregeld.
>>>>LEUGEN, WARTAAL - Verbruid? bewijs? Klopt niets van. Voor geen enkele demonstratie is overigens een vergunning nodig, er is grodnwettelijke demovrijheid in Nederland, alleen een meldingsplicht.

Sterker nog, de heer Graaff en zijn kompanen zijn destijds verwijderd van het evenement door de Politie.
>>>>LEUGEN EN LASTER - wij hebben politie gebeld na aanval op ons, en daarna uitvoerig gesproken en zijn toen zonder aandrang vertrokken.

Er is natuurlijk niets mis met demonstreren tegen neonazis en opkomend rechts geweld, racisme en antisemitiscme. Beurzen als deze zijn echter niet bij wet verboden in Duitsland. Wat in Duitsland verboden is is het openlijk tonen van swastika's en andere WOII nazi symbolen.
>>>DUS: een beurs als deze met openlijke swastika's is in Duitsland verboden.

"Dit houdt volgens Graaff in, die dit soort beurzen eerder bezocht, dat er zonder enige belemmering minstens 4.000-5.000 hakenkruizen te koop zijn." Wederom komplete onzin geuit door mijnheer Graaff.
>>>>GEEN BEWIJS VOOR ZG 'ONZIN'. Er zullen 150 stands met nazispullen zijn, per stand ruwweg 25-50 nazitekens, oftewel; 150 x 35 = 4-5000 swastika's. SS-runen etc.

Er zijn WOII spullen te koop van allerlei pluimage, van Duits to Amerikaans tot Engels, Canadees, Nederlands, Japans en andere strijdende partijen.
>>>>NIET WAAR: 75% is nazistisch, niets 'Duits', maar nazistisch. Aan de rest is nauwelijks te verdienen. Vrolings zelf biedt bijv. 2 naziuniformen aan voor € 3450 op zijn site.

Buiten dat is mijnheer Graaff vrijwel uitgekotst door de meeste zich serieus nemende AFA groepen.
>>>>ONZIN. BEWIJS? GEEN. Ik doe alleen niet aan twitt of Faceb en ben verder lid van Com 21 mrt, med-oprichter van Com v Waakzaamheid e.d.

"Graaff wijst erop dat hij belangrijke informatie heeft voor de controle die de gemeente zondag van plan is te houden, omdat hij uit ervaring weet waarop je moet letten." Complete onzin. De ambtenaren van de Politie dienen de wet te kennen en weten dan ook precies waar ze al dan niet op dienen te letten.
>>>'DIENEN DE WET TE KENNEN' - maar die kennen op deze punten niet.

Mijnheer Graaff heeft het nogal hoog in de bol wat zijn kennis betreft, kennis die ten ene male ontbrak toen hij tijdens een herdenking op een Oorlogsbegraafplaats helemaal lyrisch werd door een reenactment groep in Stalinistische periode WOII Russische uniformen en vlaggen.
>>>>LASTERLIJK- ik ben nooit lyrisch - waar was dat, wie was daar getuige van?

... aan de andere kant ontkent hij de misdaden en wantoestanden door Stalin en zijn regime gepleegd tegen zijn eigen bevolking.
>>>>OPNIEUW LASTER - TOTALE ONZIN - BEWIJS? Waar en wanneer?

"De critici stellen dat de beurs ook ontkenning van de Holocaust uitdraagt en haatzaaiend is. Informatie over de Holocaust ontbreekt er stelselmatig. Er worden ook nazi- en SS-dolken verkocht, die volgens een uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem altijd verboden zijn." Eveneens complete onzin. Er zijn honderden boeken over de holocaust te koop op dit soort beurzen,
>>>>?NIET WAAR: twee journalisten en mijn collega's zagen in Huizen of Duiven geen 'honderden boeken'. Overigens werd NRC fotograaf david van Dam in Huizen bedreigd en vertrok zonder foto's te kunnen maken.

Echter, dit wordt niet verkocht vanuit sensatiezucht.
>>>GEEN SENSATIEZUCHT? Roepen is makkelijk, bewijs wat anders.

Nazi-SS dolken, SA dolken en andere blanke wapens zijn niet verboden.
>>>>NIET WAAR: Zie APV Houten: Artikel 2:20a Gevaarlijk voorwerp - 1. Het is verboden op door het college aangewezen openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke gebouwen messen, knuppels, slagwapens of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, openlijk bij zich te dragen.

Mijnheer Vrolings is helemaal niet de grootste handelaar in militaria uit WOII in Nederland.
>>>>IN AANTALLEN ZEKER WEL. Bedeijn geeft geen bewijs van tegendeel.

Mijnheer Vrolings is eveneens geen nazihandelaar aangezien hij geen enkele band met neonazi groeperingen in Nederland heeft
>>>>NAZIHANDELAAR: Vrolings heeft tegen ons geprocedeerd om een verbod op die term te krijgen en heeft dat verloren. De rechtbank staat die term toe, ZIE DIT BERICHT: WEER VRIJSPRAAK VOOR antifascist Arthur Graaff, nu in zaak Tilburgse nazihandelaar -- 4 november 2018 - ARNHEM, 3 NOV. 2018 – Voor de tweede maal binnen tien dagen is de Bussumse antifascist Arthur Graaff (70) vrijgesproken van belediging en smaad. Dit maal ging het om de term ‘nazihandelaar’ die Graaff had gebruikt om de Tilburgse organisator van een nazibeurs in Houten (U) aan te duiden.
https://www.krapuul.nl/nieuws/2717108/weer-vrijspraak-voor-antifascist-a...

"Graaff wist eerder met zijn organisatie de AFVN.nl, twee nazibeurzen te sluiten, In Huizen NH en Duiven Gld. Het blijkt dat zg. 'militariabeurzen' steevast uit 75-80% nazispullen bestaan, omdat alleen daar volgens de AFVN aan te verdienen valt."
Dat is ook complete onzin. De AFVN had geen hand in het sluiten van de beurzen in Huizen en Duiven. Die militariabeurzen zijn vanwege compleet andere redenen gesloten, en daar had mijnheer Graaff part noch deel aan.
>>>>TOTAAL BEDROG, LEUGENS. We zijn drie keer in Huizen op de neurs geweest, twee keer met journalisten, hebben in de Gemraad ingesproken en raadsbrede steun gekregen, in Huizen, incl. de BM.
In Duiven ging het om een gemeentelijk pand en heeft de directeur in overleg met zijn burgemeester het contract opgezegd, na acties van ons, twee gesprekken met de directeur, uitvoerige correspondentie etc.

>>> "Organisator militariabeurs teleurgesteld dat hij niet meer naar Duiven mag -- DUIVEN – Pieter Takens, organisator van militariabeurzen van SHMK, is zwaar teleurgesteld in Duivenaar Chris van de Ven. René Boekhorst 09-05-18, 13:11 Bron: De Gelderlander -- De directeur van De Ogtent houdt na de jaarwisseling geen beurzen meer waar oorlogsspullen te koop zijn, en daar baalt Takens stevig van. Van de Ven besloot Takens nee te verkopen omdat de militariabeurs van 2 maart tot commotie leidde. Arthur Graaff van de antifascistenbond AFVN ontdekte dat bij dit treffen propagandistische naziartikelen zoals vaantjes en SS-dolken werden verhandeld."

Dan nog even over het plaatje bij dit artikel. Dit plaatje van twee enorm idiote neonazis met een ReichsKriegsflagge die ze verkeerd omhouden is nogal suggestief en komt totaal niet overeen met de werkelijkheid van een militariabeurs laat staan van de verzamelaars van WOII materiaal die daar rondlopen.
>>>>BEDIJN KENT DE FEITEN NIET: de man links, R.J.. kOELEWAARD is gespot op de Houtense beurs, we hebben hem op de foto bij het verlaten van de Expo Houten. Hij gaf ons zelfs nog folders van zijn NVU. We hebben hem ook op de foto in Huizen NH, met vrienden.

Wat er verkocht wordt is niet verboden -
>>>>zie APV gem Houten boven
>>>>ONZIN. LEUGENS: hier citaten van regels van andere militariabeurzen:
- Keep them Rolling militariabeurs, Culemborg: "Het is overeenkomstig de Nederlandse wetgeving verboden, elk voorwerp dat aanleiding kan geven tot rassenpolitiek of vreemdelingenhaat tentoon te stellen, te verkopen of te ruilen, waaronder alle Nazi-memorabilia."
- Militariabeurs 't Harde: "Wapens en replica’s voorzien van nazisymbolen zijn strafbaar evenals replica’s van overige nazispullen die voorzien zijn van nazi teksten en/of symbolen."
- Militariabeurs Groningen, Bedum: "Wapens en replica’s voorzien van nazisymbolen zijn strafbaar evenals replica’s van overige nazispullen die voorzien zijn van nazi teksten en/of symbolen. "

en de mensen die er verkopen weren ACTIEF neonazis van het terrein en uit hun eigen gelederen mocht dit voorkomen. Dat betekent dat zodra iemand neonazi gedachtengoed verspreid niemand maar dan ook niemand meer met zo'n persoon handelt, hem iets aanbiedt of zelfs maar met zo'n persoon communiceert.
>>>LEUGENS: zie foto's Koelewaard Expo Houten
Sorry, JJ Bedeijn. Nice try, no cigar...

Uw weerwoord

Beetje bijgekomen van uw arrestatie gisteren?

Zo te zien niet, u bent nog strijdbaarder dan anders. Hulde daarvoor! We hebben hard mensen nodig als u die zich sterk maken tegen NEONAZISME, iets dat van een totaal andere orde is dan Militaria Verzamelen.

Het lijkt er overigens op dat de Nederlandse Politie actief "nazihandelaren beschermt!" Ik zou als ik u was dan ook gaan demonstreren tegen de Nederlandse Politie. Bah! Hoe durven ze!

Graag een link naar de foto's van Koelewaard. Erg interessant voor AFA.

Overigens rook ik geen sigaren, maar dat terzijde.

Erg interessant dat u een artikel van Krapuul aanhaalt, ik zou hier mijn eigen badinerende artikel van ettelijke jaren geleden op die site hieronder kunnen plaatsen, maar dat kan iedereen gewoon vinden door de keywords Graaff en reenactment en Krapuul in te voeren, daar kan men onze discussie van destijds nog eens rustig nalezen.

Ik wens u verder een fijne week. Doe rustig aan en kom een beetje bij van alle commotie. Nog genoeg strijd te leveren zou ik zeggen.
Heeft u het Forum voor Democratie al aan een nader onderzoek onderworpen? Ook een erg foute aanhang daar.

Vriendelijke groet,

Jan Jaap Bedeijn

https://www.ad.nl/utrecht/antifascist-arthur-graaff-opgepakt-bij-militar...

1. Sterker nog, de heer

1. Sterker nog, de heer Graaff en zijn kompanen zijn destijds verwijderd van het evenement door de Politie.
>>>>LEUGEN EN LASTER - wij hebben politie gebeld na aanval op ons, en daarna uitvoerig gesproken en zijn toen zonder aandrang vertrokken.

- Je wierp jezelf op de grond, ging zielig doen en riep dat je geslagen werd, hier zijn ook proces verbalen van - je moet niet liegen!

2. Er is natuurlijk niets mis met demonstreren tegen neonazis en opkomend rechts geweld, racisme en antisemitiscme. Beurzen als deze zijn echter niet bij wet verboden in Duitsland. Wat in Duitsland verboden is is het openlijk tonen van swastika's en andere WOII nazi symbolen.
>>>DUS: een beurs als deze met openlijke swastika's is in Duitsland verboden.

- Op beurzen in Duitsland zijn swastikas altijd afgedekt; echter dat hoeft van de wet niet in Nederland. Je stelt ook dat verkopers en kopers zichzelf moeten legitimeren. En dat adressen worden genoteerd moeten worden is ook lariekoek. Het is over-duidelijk dat Graaff nooit op een beurs in Duitsland is geweest. Er zijn zeker 40 militariabeurzen in Duitsland waar ik vaak heen ga om mijn Russische militaria te zoeken.

3 "Dit houdt volgens Graaff in, die dit soort beurzen eerder bezocht, dat er zonder enige belemmering minstens 4.000-5.000 hakenkruizen te koop zijn." Wederom komplete onzin geuit door mijnheer Graaff.
>>>>GEEN BEWIJS VOOR ZG 'ONZIN'. Er zullen 150 stands met nazispullen zijn, per stand ruwweg 25-50 nazitekens, oftewel; 150 x 35 = 4-5000 swastika's. SS-runen etc.

Er zijn WOII spullen te koop van allerlei pluimage, van Duits to Amerikaans tot Engels, Canadees, Nederlands, Japans en andere strijdende partijen.
>>>>NIET WAAR: 75% is nazistisch, niets 'Duits', maar nazistisch. Aan de rest is nauwelijks te verdienen. Vrolings zelf biedt bijv. 2 naziuniformen aan voor € 3450 op zijn site.

- Ik kom al jaren van de beurzen die door deze beursorganisator georganiseerd worden om mijn verzameling documentatie en Russische militaria uit te breiden Boeken van de boeken van Presser, Sereny, de Jong, Klemperer en nog veel meer schrijvers die klassiekers maakten over de oorlog en met name de holocaust worden er vaak aangeboden en goed verkocht! Er zijn stands met dure Russische en Amerikaanse uniformen helmen en uitrustingsstukken die zeker niet onderdoen voor de Duitse tegenpolen qua waarde. Ik heb geteld, op meer dan de helft van de tafels lag wel een of twee boeken te koop waarvan de helft over de holocaust ging. Ook was er een hele tafel die alleen maar boeken had. Er waren inderdaad veel hakenkruizen te koop, maar daar let ik eerlijk gezegd niet op. Het is voor mij niet interessant.

4 "Graaff wijst erop dat hij belangrijke informatie heeft voor de controle die de gemeente zondag van plan is te houden, omdat hij uit ervaring weet waarop je moet letten." Complete onzin. De ambtenaren van de Politie dienen de wet te kennen en weten dan ook precies waar ze al dan niet op dienen te letten.
>>>'DIENEN DE WET TE KENNEN' - maar die kennen op deze punten niet.

- Je kent de wet zelf nieteens. Laat staan dat je een politieagent kunt vertellen, je probeert iedereen constant de les te lezen terwijl je zelf alleen op sensatie uit bent. Je bent tenslotte erg koppig; de gemeente, de organisatie van de beurs én de Politie heeft je ver voor de beurs verwittigd dat je niet welkom bent op de beurs omdat je zo kwetsbaar bent en zo snel aangestoten. Voor dat je de beurs betreed staat er ook een bord waar staat dat je niet mag fotograferen en dat de organisatie de vrijheid heeft en mensen te weigeren waarvoor de beurs niet bedoeld is. Daar val jij ook onder ( Ja je wenst als meneer aangesproken te worden, dat hebben we met eigen oren gehoord maar ik zeg gewoon lekker jij) - maar ook neo nazi's die altijd geweerd en of verwijderd worden van de beurs.

Er is dan ook een uitvoerige controle gedaan door diverse BOA's, de politie en de beursorganisatie en geconstateerd dat er niks aan de hand was, er was niks illegaals aan de hand.

5 Mijnheer Graaff heeft het nogal hoog in de bol wat zijn kennis betreft, kennis die ten ene male ontbrak toen hij tijdens een herdenking op een Oorlogsbegraafplaats helemaal lyrisch werd door een reenactment groep in Stalinistische periode WOII Russische uniformen en vlaggen.
>>>>LASTERLIJK- ik ben nooit lyrisch - waar was dat, wie was daar getuige van?

- Lyrisch? Je bedoeld Hilarisch - dat is een verschil!

6 ... aan de andere kant ontkent hij de misdaden en wantoestanden door Stalin en zijn regime gepleegd tegen zijn eigen bevolking.
>>>>OPNIEUW LASTER - TOTALE ONZIN - BEWIJS? Waar en wanneer?

- Zijn we selectief in geschiedenis? Herrinneren we ons de de Rode Terreur door de Cheka, Pogroms niet? Katyn? De vele verkrachtingen door leden van het Rode leger? De Duitsers waren verschrikkelijk; maar de Russen waren zelf ook niet allemaal lieverdjes!

7 Nazi-SS dolken, SA dolken en andere blanke wapens zijn niet verboden.
>>>>NIET WAAR: Zie APV Houten: Artikel 2:20a Gevaarlijk voorwerp - 1. Het is verboden op door het college aangewezen openbare plaatsen en voor het publiek toegankelijke gebouwen messen, knuppels, slagwapens of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, openlijk bij zich te dragen.

- Men draagt geen messen, knuppels of slagwapen op de beurs. Die liggen allemaal tentoongesteld in vitrines zodat zij ' niet voor direct gebruik bruikbaar zijn '

8 "Graaff wist eerder met zijn organisatie de AFVN.nl, twee nazibeurzen te sluiten, In Huizen NH en Duiven Gld. Het blijkt dat zg. 'militariabeurzen' steevast uit 75-80% nazispullen bestaan, omdat alleen daar volgens de AFVN aan te verdienen valt."
Dat is ook complete onzin. De AFVN had geen hand in het sluiten van de beurzen in Huizen en Duiven. Die militariabeurzen zijn vanwege compleet andere redenen gesloten, en daar had mijnheer Graaff part noch deel aan.
>>>>TOTAAL BEDROG, LEUGENS. We zijn drie keer in Huizen op de neurs geweest, twee keer met journalisten, hebben in de Gemraad ingesproken en raadsbrede steun gekregen, in Huizen, incl. de BM.
In Duiven ging het om een gemeentelijk pand en heeft de directeur in overleg met zijn burgemeester het contract opgezegd, na acties van ons, twee gesprekken met de directeur, uitvoerige correspondentie etc.
>>> "Organisator militariabeurs teleurgesteld dat hij niet meer naar Duiven mag -- DUIVEN – Pieter Takens, organisator van militariabeurzen van SHMK, is zwaar teleurgesteld in Duivenaar Chris van de Ven. René Boekhorst 09-05-18, 13:11 Bron: De Gelderlander -- De directeur van De Ogtent houdt na de jaarwisseling geen beurzen meer waar oorlogsspullen te koop zijn, en daar baalt Takens stevig van. Van de Ven besloot Takens nee te verkopen omdat de militariabeurs van 2 maart tot commotie leidde. Arthur Graaff van de antifascistenbond AFVN ontdekte dat bij dit treffen propagandistische naziartikelen zoals vaantjes en SS-dolken werden verhandeld."

- Graaff beweert continu in diverse “persberichten”
die hij aan alle media verzend dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat er twee beurzen
verboden zijn. Dit is pertinent onjuist! In Huizen heeft hij in eerste instantie de
gemeenteraad toegesproken en heeft de burgemeester en raad daar een onderzoek
ingesteld. De conclusie daarvan was dat er helemaal niets klopte van de verzinsels van
Graaff. Er is toen gelijk weer een vergunning afgegeven en er heeft zelfs een nieuwe beurs
plaatsgevonden in september 2016. Omdat we echter in Houten een grotere locatie hadden
gevonden (iets wat sinds 2013 sowieso al op de planning stond!) zijn we daar gebleven en
zitten we sindsdien op de huidige locatie die goed bevalt. Niks verbod dus en weer een
leugen van Graaff.

9 Dan nog even over het plaatje bij dit artikel. Dit plaatje van twee enorm idiote neonazis met een ReichsKriegsflagge die ze verkeerd omhouden is nogal suggestief en komt totaal niet overeen met de werkelijkheid van een militariabeurs laat staan van de verzamelaars van WOII materiaal die daar rondlopen.
>>>>BEDIJN KENT DE FEITEN NIET: de man links, R.J.. kOELEWAARD is gespot op de Houtense beurs, we hebben hem op de foto bij het verlaten van de Expo Houten. Hij gaf ons zelfs nog folders van zijn NVU. We hebben hem ook op de foto in Huizen NH, met vrienden.

- U kent de feiten zelf niet; Koelewaard is van de beurs verwijderd.

10 Wat er verkocht wordt is niet verboden -
>>>>zie APV gem Houten boven
>>>>ONZIN. LEUGENS: hier citaten van regels van andere militariabeurzen:
- Keep them Rolling militariabeurs, Culemborg: "Het is overeenkomstig de Nederlandse wetgeving verboden, elk voorwerp dat aanleiding kan geven tot rassenpolitiek of vreemdelingenhaat tentoon te stellen, te verkopen of te ruilen, waaronder alle Nazi-memorabilia."
- Militariabeurs 't Harde: "Wapens en replica’s voorzien van nazisymbolen zijn strafbaar evenals replica’s van overige nazispullen die voorzien zijn van nazi teksten en/of symbolen."
- Militariabeurs Groningen, Bedum: "Wapens en replica’s voorzien van nazisymbolen zijn strafbaar evenals replica’s van overige nazispullen die voorzien zijn van nazi teksten en/of symbolen. "

- dat zijn regels van beurzen, geen wetten. Er liggen geen verboden items op de beurs - punt uit.

Groetjes

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech