Rotterdam: Anti-kapitalisten, anarchisten en extremisten?

Hier kun je discussieren over Rotterdam: Anti-kapitalisten, anarchisten en extremisten?.
Vandaag, om 3 uur 's middags heeft Wim Hoonhout, Hoofd communicatie politie eenheid Rotterdam het volgende op Twitter geplaatst (https://twitter.com/WimHoonhout)

Columnist @leonvanheel mag prikkelen, maar moet niet doorslaan. Anti-kapitalisten, anarchisten en extremisten uit Europa kiezen #tweebosbuurt uit voor hun acties. Bedreigen daarbij veiligheid van bewoners. Dat vraagt om een stringente aanpak.

@Politie Rotterdam:

Raar verhaal, bedreigen van de veiligheid van bewoners. De bewoners in de buurt zijn over het algemeen uiterst blij met ons gezelschap. Als dat niet zo is, weten ze op basis van onze buurtbrief en mond-tot-mond verhalen, prima dat ze welkom zijn om hun kant van het verhaal te delen, mee te denken, een klaagzang te doen en/of te azijnzeiken.

We hebben zaterdag nog samen gegeten met enkele buurtbewoners, om maar iets te noemen.

Anti-kapitalisten? Zeker!
Is het jou/jullie nog niet duidelijk dat jullie faciliteren dat betaalbare woningen verdwijnen? Dat jullie faciliteren dat roofdier-organisaties zoals Vestia op de inmiddels zeer zichtbare manier wijken en daardoor mensen kapotmaken?

Anarchisten?
Wij erkennen jullie rechtssyteem niet. Om voor mezelf te spreken: Toen ik geboren was, heb ik er niet voor gekozen om slachtoffer en subject te worden van jullie uit de duim gezogen regeltjes die de elite, en niet de burger helpen. Tip: Lees eens een boekje over anarchisme, wat het echt betekent: Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, zonder een onzichtbare god of Staat die problemen creert in plaats van ze oplost.

Extremisten?
Zoals Orwell het al zei "Telling the truth is a revolutionary act."
Of zoals Krishnamurti zei "It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"
Tegenwoordig ben je extremist als je niet dociel televisie kijkt, en anders denkt als de kudde.
Dachten we ooit nog dat nederland voor vrijheid stond? Tegenwoordig bewijzen jouw uitspraken het tegenovergestelde.
Ik schaam me diep voor onze reputatie als Nederland/Nederlanders: Onze Europese vrienden is het inmiddels zeer duidelijk dat hier geen sprake van is.

Ik kots op agentjes zoals jou. Ik kots op politie die huisvrede breekt door helicopters, 4 ME bussen en 6 politie wagens stuurt om mensen uit een woning te halen die leeg staat.

Hoop dat de dag snel komt dat jij in je bed wakker wordt, en je realiseert dat jij de zieke kapitalistische politie-gevangeniskooit-staat faciliteert en gecreerd hebt, en dat je mensen gaat helpen, dat je menselijkheid gaat tonen en je hart gaat gebruiken.

Vrede en liefde

De krakers van de Tweebosbuurt


Re: Rotterdam: Anti-kapitalisten, anarchisten en extremisten?

Voor de context,

Deze twitter post van de "chef communicatie" bij de rotterdamse politie, is een reactie op een artikel in het AD:

"Zo verdient ook het ontruimen van de Rotterdamse Tweebosbuurt een kritische beschouwing. Volgens de krakers hebben de autoriteiten daarbij de regels met voeten getreden. Primaire reactie: alsof inbreken zo netjes is? Nee, natuurlijk niet. Maar dat geeft de overheid niet het recht om ook de wet te overtreden."

(https://www.ad.nl/rotterdam/drillrapper-doet-aangifte-van-gewelddadig-po...)

Tja, vervelend voor jullie natuurlijk, dat de mainstream-media kritisch is, over jullie illegale ontruimingscircus.

Het tij is zich aan het keren. Woningen zijn om in te wonen, niet voor leegstand, speculatie, of het dichten van budgettaire gaten of het terugbetalen van schulden die gecreerd zijn door speculatieschandalen en andere louche Vestia-taferelen.

Re: Rotterdam: Anti-kapitalisten, anarchisten en extremisten?

Advies voor de Politie Rotterdam, ga op cursus bij de collega's in Groningen (overigens had deze ook niet binnen 24 uur mogen ontruimen, want ook na 5 minuten is er woonrecht gevestigd)
--

Ontruiming kraakpand afgelast door inschattingsfout politie #groningen:.

Woensdag 22 januari 2020 om 12:44

Bericht afkomstig van Twitter

De Hoogte , Groningen

Door een inschattingsfout bij de politie is het gekraakte bedrijfspand aan de Emdenweg in december niet meteen ontruimd. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de VVD.

Het Openbaar Ministerie en de burgemeester zijn die dag door de politie op de hoogte gebracht van de krakersactie. Het OM heeft vervolgens – na overleg – besloten over te gaan tot directe ontruiming. Daarop bleek dat de politie de dag ervoor al bij het kraakpand was geweest. Toen de politie de tweede keer arriveerde, bleek dat er inmiddels meer dan 24 uur versteken was. In dat geval is er sprake van vestiging van het woonrecht. Het OM heeft de ontruiming toen gestopt.

.

mooi geschreven !

ondanks de kleine taalfoutjes. Maar ik kijk daar altijd doorheen.

" en niet de burger helpen "

" en niet de burger helpen " " Ik schaam me diep voor onze reputatie als Nederland/Nederlanders " wat citaten,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Burger
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaliteit
Tsja de Wiki . Het begrip burger is relatief nieuw . Pfff ken je klassieken .

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech