Veganisme als een farizeïsche stroming

Hier kun je discussieren over Veganisme als een farizeïsche stroming.
Op Joop staat dat een Brit gelijke rechten eist voor veganisme zoals ze voor religie gelden. Maar religie is een farizeïsch principe en altijd mens-gericht, in tegenstelling tot geloof dat God-gericht is. Religieuzen gebruiken geweld, gelovigen laten zich vernederen. Religie is de toon van trots, ijdelheid en arrogantie. Geloof is de toon van vernedering. Veganisme past heel duidelijk in het rijtje van ijdelheid, zeker als het vergeleken wordt met religie. Religie gaat vaak gepaard met "we eisen dit" of "we eisen dat", zo ook deze veganist.

Uiteraard valt er veel af te dingen op de bio-industrie, maar veganisme is niet het antwoord en al helemaal niet als het in het zelfde rijtje wordt opgestuwd als religie. Alle -ismen zijn farizeïsmen, ook het anarchisme of het kapitalisme. Het is altijd ik-gericht. Farizeeërs zijn vreselijke mensen. Ze voelen zich altijd meer dan anderen die niet veganistisch eten of niet elke zondag naar de kerk gaan of die geen betaalde baan hebben of die naar de hoeren gaan. Hun eeuwige eisen eindigen altijd in een doodlopende weg met "kruisig Hem!"

Laat veganisme alsjeblieft geen nieuwe religie worden voordat de zoveelste Kajafas opstaat.

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/veganisme-net-zo-beschermd-als-religie


wat dan wel?

"veganisme is niet het antwoord"

kun je dat onderbouwen? Of ons vertellen wat dan wel de/een (deel van de) oplossing is?

Ik kan het alleen Bijbels

Ik kan het alleen Bijbels onderbouwen met Romeinen 14:2, de vegetariër is zwak in zijn geloof. In die dagen was er geen sprake van een bio industrie maar zoals paarden Bijbels gezien voor de oorlogsvoering bestemd zijn zo denkt de Bijbel anders over heel veel zaken waaronder dieren rechten. We zullen moeten accepteren dat we de bio-industrie nooit helemaal weg kunnen krijgen zolang het Koninkrijk van God nog niet is aangebroken. Net zoals oorlog, ziekte en armoede voorlopig onze metgezellen blijven. Deze huidige aion is helemaal niet bedoeld om een betere wereld te scheppen. Integendeel, ik voorspel dat we een Halloween decennium tegemoet gaan.

In de bijdrage ging het erom dat veganisme niet de zoveelste religie moet worden. Religie is per definitie vals. Religie sloeg Jezus aan het kruis, (Johannes 19:15).

Hetzelfde gaat eigenlijk op

Hetzelfde gaat eigenlijk op voor pacifisten. Wil je alle wapens de wereld uit doen dan moet je ook alle paarden vermoorden die Bijbels gezien oorlogstuig zijn. Dan kom je in het vaarwater van dieractivisten terecht.

Farizeeër heeft misschien

Farizeeër heeft misschien dezelfde woordstam als Farao of Fairy. Het boek van William Moss, The Spirit of the Pharisee zou verplichte kost bij Fort van Sjakoo moeten zijn. Voor wie het interesseert, het is natuurlijk wel erg theologisch allemaal.

https://www.tentmaker.org/books/TheSpiritOfThePharisee.htm

Vraag maar aan een veganist

Vraag maar aan een veganist wat is belangrijker voor jou een dier of een mens. Vervolgens kan je dan vragen zou je het welzijn van een dier voor laten gaan op mijn welzijn. Het antwoord zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn voor je. Duidelijkheid graag dan weet je wie je bij voorbaat al niet kan vertrouwen. Voor mij zijn mensen altijd belangrijker dan dieren. Speciesisme is onzin de mens staat over het algemeen aan de top van de voedsel keten en kan ook daarom keuzes maken er zijn ook andere reden waarom de mens uniek is en los staat van de rest van het dieren rijk. De ontwikkeling van de menselijke hersens bijv. Die oorzaak zijn dat vrouwen alleen met veel pijn en moeite kunnen bevallen het hoofd van een baby is door al die hersens te groot. O.k. dus niet alleen jou hoofd was te groot.
https://www.veganisme.org/veganisme/speciesisme/ Je ziet op de foto op die site ogen van aaibare zoogdieren da t is niet zonder reden. De " ogen " van een spin of een reptiel zouden afschuw opwekken en dat wil de Veganisten bond niet want dat zou hun betoog verder onder uit halen. Op zich haalt die foto hun betoog ook onderuit want er zijn voor de Veganisten bond ook blijkbaar edel dieren en die zijn blijkbaar zoogdier.

Het onnatuurlijke

Het onnatuurlijke veganistische dieet is sowieso ongezond, Veganisten breken veel vaker hun botten door calciungebrek. Ook moeten ze regelmatig B4 injecties halen om niet voortijdg drment te raken. Op oudere leeftijd lukt het je ook niet meer om op gewicht te blijven waardoor je verandert in een levend skelet.

mensen die geen varkensvlees

mensen die geen varkensvlees eten zoals moslims en joden staan misschien gevoelsmatig dichterbij de wet van Mozes. Desalniettemin mag veganisme nooit een levensovertuiging worden. Wat minder vlees eten om de bio industrie een hak te zetten is wel een goed idee. Maar af en toe toch vlees eten om geen farizeeër te worden is ook goed.

reactie op nn

Yo! Een veganistisch dieet is helemaal niet onnatuurlijk hoor. Ik nodig je uit om eens wat onderzoek te doen naar de fysieke bouw en het jachtinstinct van mensen t.o.v. carnivoren (https://www.veganrevolutie.nl/zijn-we-gemaakt-voor-vlees/) of verdiep je eens in de meer maatschappelijke kanten van een veganistische levenswijze (https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/27/vlees-eten-is-niet-normaal-noodzake...). Oh shit, nu ben ik weer die irritante, belerende veganist aan het uithalen natuurlijk (-: Tja, ik ben nu bijna 12 jaar vegan (mijn partner al ruim 15 jaar en onze dochter van 10 tot nu toe haar hele blije en gezonde leven). Onlangs hebben we onze waarden laten checken d.m.v. bloedonderzoek en we zitten met alles dik OK > niet te vergelijken met mijn broer en een aantal vrienden die daarentegen nog wel dagelijks zuivel en vlees gebruiken (maar doorgaans weinig verse groenten en fruit). Wij zijn daarentegen nooit ziek. Niet om mensen met gezondheidsproblemen te benadelen of te bekritiseren overigens, want ik wens iedereen, ongeacht je keuzes, een goede gezondheid toe, maar het is wel echt zo dat een gevarieerde veganistische voeding ten goede kan komen aan een goede gezondheid. Wist je trouwens dat koemelk ongezond voor je botten kan zijn? Ik zou zeggen: doe eens onderzoek en stop het trollen met stigmatiserende onzin, daar wordt iedereen wijzer van (-: En over vegans die anderen de les lezen: ik kan mij wel voorstellen dat mensen die eigenlijk niet zonder dierlijke voeding kunnen of willen leven hier ongemakkelijk van worden of zich aangevallen kunnen voelen. Maar ja, die gevoelens hebben natuurlijk een oorzaak. Ik respecteer ieders keuzes in het leven, maar vind wel dat je hier zelf verantwoordelijkheid voor draagt. Het siert mensen natuurlijk als ze ervoor kiezen om te leven zonder andere levende wezens willens en wetens leed aan te doen, maar ik erken wel dat de mogelijkheid om dit te doen uit een zeker privilege spruit: voor veel mensen in de wereld is het gebruik van dieren immers (nog) van levensbelang (mensen die in de natuur leven, zoals de Inuit bijv.) en wie ben ik om te oordelen over gemeenschappen van mensen die nog leven in een zeker evenwicht met de natuurlijke omgeving; daar kunnen mensen in ons consumentistische westen nog veel van leren! Fijne dag nog allemaal! Spaar onnodig leed, kies voor een plantaardig dieet — als je dat kunt.

Pffft

Wat een zielig laag niveau hier alweer. Heb je een keer een aardige veganist die vanuit ewigen ervaring uitlegt dat ie blij is met zijn dieet, krijgt ie geen weerwoord maar links naar algemene stellingen over wat algemeen als 'gezond' of 'natuurlijk'. Zo kan ik het ook hoor, de mens is van natuur uit een viervoeter, eigenlijk is het voor ons heel ongezond om te staan, waar daar is ons lichaam niet voor gemaakt. Duh.

Het gaat er juist om, dat we als mens de bijzonder positie hebben dat we kunnen kiezen om een veganistisch dieet te volgen. Er zijn genoeg goede morele en praktische redenen om dat te willen doen. Als jij zelf niet snapt waarom of niet in staat bent om even verder te kijken dan jouw aangeleerde leefstijl te behouden, dan zou je het nog steeds op kunnen brengen om diegenen die er wel voor kiezen met terzake doende vragen te benaderen, in plaats van je eigen ignorantie te etaleren met niet ter zaak doende, door anderen geschreven flut artikelen.

wat is ignorantie?

wat is ignorantie?

Pffft

Voor de veganistische gelovigen is een onwelgevallig artikel natuurlijk een flut artikel.

Inderdaad, de meeste

Inderdaad, de meeste veganisten zijn niet aardig. Denk aan Volkert van der Graaf, Charles Manson en Adolf Hitler.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech