Zaterdag: Manifestatie 'Geen oorlog met Iran'

Hier kun je discussieren over Zaterdag: Manifestatie 'Geen oorlog met Iran'.
Vanuit de Nederlandse regering is de Amerikaanse aanval op Iran niet veroordeeld, en het besluit een Nederlands oorlogsschip naar de Perzische Golf in het Midden-Oosten te sturen blijft voorlopig staan. Zoals in de aanloop naar de Irak-oorlog schaart het Nederlandse kabinet zich achter de Amerikaanse president. Het risico bestaat dat we zo ongewild een oorlog in rollen. Het is tijd om ons uit te spreken tegen een oorlog met Iran, de aanval te veroordelen en het oorlogsschip aan wal te houden. Democratie, veiligheid en stabiliteit worden niet gebracht met bommen. De mensen in Irak en Iran protesteren al maanden tegen hun autoritaire leiders. Opnieuw wordt hun door oorlogsmacho's de kans ontnomen een democratie op te bouwen. De enige winnaars van zo’n oorlog zijn de olie- en wapenindustrie. Er worden miljarden verdient ten koste van groot menselijk leed. Wij staan op tegen oorlog, tegen imperialisme en voor vrede en democratie.

Wat: Manifestatie ‘GEEN OORLOG MET IRAN’
Waar: Spui – Amsterdam
Wanneer: 11 januari 14:00 – 14:45
Sprekers: Onder andere Sadet Karabulut (SP), Amsterdams Vredesinitiatief, Stop Wapenhandel

Eerder startte actiegroep Niet in mijn Naam samen met ROOD en de SP een petitie tegen een oorlog met Iran via www.stopdebommen.nl. ROOD, Stop Wapenhandel en het Amsterdams Vredesinitiatief organiseerden de afgelopen jaren verscheidene acties tegen de permanente oorlog en de wapenindustrie.


Ik ga niet. Want wat er

Ik ga niet. Want wat er ontbreekt is OOK GEEN OORLOG DOOR IRAN. De Theocratie in Iran heeft nog steeds steun van de meerderheid van de bevolking daar. Of is dat niet zo ? Volgens de reguliere media is de Iraanse dictatuur uit op machtsuitbreiding in de regio en doet dat met geweld. Ook is het vijandig naar Israel. Allemaal zaken die ik afwijs. Het is ook helemaal de vraag of Iran met een ander regime dat zal wijzigen. Dat er zo veel ophef is over een raket aanval die generaal is al weer vervangen door een mogelijk nog erger sujet. Weer een "poppetje " inzetbaar in machtspolitiek. Bovendien er zijn denk ik voortdurend drone en raket aanvallen door de U.S. Weinig over te horen. Dit is het nieuwe normaal we moeten blij zijn dat er ( nog ) geen drone en raket aanvallen door de U.S. in Nederland zijn. Nederland alleen begint niks tegen de VS bovendien is er heel veel belang economisch bij een goede relatie met de Verenigde Staten er is veel geld weggezet daar .
Het is ook de vraag tegenwoordig wie of wat is de VS. Er wonen daar tegenwoordig ook veel moslims en ja ze groeten de vlag van de VS vaak. De moslim lobby in de VS hoe groot is die vraag ik me af. Dat vraag ik me ook af als atheist. Immers de Haviken zoeken vaak rechtvaardiging van hun misdaden in hun god geloof . Zo'n demo zou uitspreken ook tegen dat god geloof moeten zijn vind ik . Daar bij met wie vereenzelvig jij je zelf je ziet regelmatig bij jongeren van N Afrikaanse Marokkaanse afkomst dat ze zich enorm druk maken over " Palestina " en zeer anti Israel en anti Joods zijn en ook wel anti VS. Als ik dan die recente beelden zie van exotische menigten in Iran die zeer dreigend zijn ik heb daar niks mee ze wekken afschuw op bij me en dat geldt eigenlijk voor alle beelden uit het Zuiden in de media een grote chaos waar weinig positiefs valt te bespeuren en die eigenlijk altijd tegen " Het Westen " zijn zonder vaak ook maar enige eigen verantwoording te claimen het is allemaal " de schuld van het Westen ". Daar bij gewoon nooit erkennen dat 'Het Westen "absoluut superieur is in wat het allemaal heeft gepresteerd de afgelopen honderden jaren aan o.a. technologische ontwikkeling en het afwerpen van godsdienst. het word dan ook gekopieerd in het Zuiden Japan Korea en ook China waarom zijn die succesvol ? Door dat kopieren en omdat ze niet islamitisch en niet christelijk zijn. Godsdiensten houden het Zuiden dom en achterlijk en in armoede.
Recent is de militaire dienstplicht voor vrouwen ingevoerd in Nederland maar zie ik protesten op de Dam daar tegen ? Niks nul jammer genoeg. Atoombommen in Volkel en het U.S. leger en luchtmacht in Nederland wie protesteren daar nog tegen vrijwel niemand. Nederland uit de NAVO en alle buitenlandse militairen uit Nederland daar zou de prioriteit moeten liggen daar gaat het om.
Hezbollah aanhangers en soortgelijk zullen ongetwijfeld mee demonstreren ben benieuwd of ze zullen worden geweerd. Laat je kortom niet voor het karretje spannen van dat SP partijtje en hun cs.

Ik zie het alweer voor me de

Ik zie het alweer voor me de Hezbollah en Palestijnen vlaggen, Amerikaanse vlaggen die verbrandt worden.

Dienstplicht Schmienstplicht,

Dienstplicht Schmienstplicht, er is nog steeds geen opkomstplicht dus er is in principe niks veranderd behalve wat emancipatie. Daarnaast, over de oorlog in Iran, wie is de agressor? Heeft Iran overal militaire bases, rondom de VS?
En eh, de grootste denkfout van de eeuw: anti-Israël zijn is NIET hetzelfde als anti-Joods/antisemitisch zijn. En met anti-VS zijn is mijns inziens niet veel verkeerd, zeker niet met zo'n grote gek aan het roer.

"van dat SP partijtje en hun cs.", eerst even leren hoe de Nederlandse taal werkt, daarna even leren hoe het partijenstelsel hier werkt, en daarna pas reaguren, okidoki?

demagogie

"Heeft Iran overal militaire bases, rondom de VS?"
Als dat tot de mogelijkheden zou behoren, zouden ze dat zeker doen.
Wie is de agressor?
Iran die met proxy groeperingen zijn invloed in de regio probeert te vergroten.

zelfs Uri Geller is het niet

zelfs Uri Geller is het niet gelukt om de Brexit te stoppen. Voor een eventuele oorlog tegen Iran geldt dan ook dat spandoekjes weinig zullen helpen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech