Staat probeert wederom activiste Joke Kaviaar de mond te snoeren

Hier kun je discussieren over Staat probeert wederom activiste Joke Kaviaar de mond te snoeren.
Op 13 september werd Joke Kaviaar aangehouden en drie dagen vastgehouden omdat het OM van mening was dat een aantal van haar teksten op internet opruiend zouden zijn. Ook toen werden, net als nu, een aantal citaten uit de betreffende teksten uit hun context gerukt en werden hier volstrekt eigen conclusies aan verbonden. Waar het uiteindelijk echter om draait is dat men geen radicale kritiek op het migratiebeleid wenst te horen. Artikel 131 wordt maar weer van stal getrokken om te trachten kritiek mondood te maken.
De nu volgende, voorspelbare, actie van het OM zal weinig effect sorteren. In de nasleep van de eerdere aanhouding van Joke Kaviaar, zijn diverse mirrors (letterlijke kopieën van de site) gelanceerd. Daarnaast
zijn de door het OM gewraakte teksten inmiddels op vele plekken overgenomen.

Onder leiding van Minister van Detentie en Deportatie Gerd Leers zet Neederland zich in hoog tempo op de kaart als het Europese land met het meest verregaande beleid om vluchtelingen buiten de deur te houden, waarbij de xenofobie van 'eigen volk eerst' en 'van vreemde smetten vrij' tot norm verheven is. Radicale critici van dit beleid worden steevast gecriminaliseerd en gepoogd monddood te maken. Vandaag blijkt maar weer dat de rechterlijke macht als serviele marionet van de regering functioneert, een houding die al bekend is van de vele schandalige uitspraken in zaken van vreemdelingenrecht.

Grote delen van de wereldbevolking worden al eeuwen in de steeds verstikkendere houdgreep van het westerse kapitalisme gehouden. Een einde maken aan de onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting in de wereld is onmogelijk zonder het kapitalisme en de machtspositie van de westerse elites ten grave te dragen. Meer dan ooit is het daarom noodzakelijk het migratiebeleid en de uitvoeringspraktijken fel te bekritiseren en in actie te komen om deze te saboteren en tegen te werken.

De Steungroep 13 September is opgericht naar aanleiding van de aanhouding van Joke Kaviaar op 13 september jl. en richt zich op het opkomen voor activisten die repressie van de staat ondervinden en op het blijven oproepen tot actie tegen het migratiebeleid.

----

Voor meer informatie: Steungroep 13 September
steungroep@artikel-140.nl
Zie ook de website: http://13-september.nl


OM versus Joke Kaviaar

Woest was ik toen ik het hoorde. Deze wurgpoging moet uit alle macht gedwarsboomd worden, ter wille van Joke Kaviaar en vooral ter wille van de mensen voor wie zij zich zo keihard inzet. Hier mijn reactie.
http://peterstormschrijft.wordpress.com/2011/12/08/om-versus-joke-kaviaa...

Re: Staat probeert wederom activiste Joke Kaviaar de mond te sno

Het beste antwoord is te demonstreren tegen het migratie/vluchtelingen beleid van dit PVV gedoogkabinet !
Dat kan op zondag 11 december bij de illegalenbajes op Rotterdam Airport en op zondag 18 december
bij uitzetcentrum Ter Apel.
Zie voor verdere inlichtingen de aktieagenda van Indymedia !

Kom en demonstreer mee !!!!!

Re: Staat probeert wederom activiste Joke Kaviaar de mond te sno

Fascinerend hoe mensen hier, net als de reguliere media, klakkeloos de retoriek van het OM overnemen. Oproepen tot geweld tegen personen, ik haal het niet uit de teksten waar het OM over op tilt slaat.

Paard voor in plaats van achter de kar spannen!

Je kunt de wurggreep en de toenemende brutaliteit van het internationale kapitalisme niet tegenhouden door boos te worden op hun migrantenbeleid.
Dat is het paard achter de wagen spannen.
Datzelfde kapitalisme heeft hier juist actief grote groepen mensen uit andere culturen heengehaald om als goedkope arbeidskachten ingezet en uitgebuit te kunnen worden.

Als zij dat nooit gedaan hadden, dan was er nu geen Wilders geweest en ook geen populistische weerstand tegen verdere immigraties.
Het is effectiever om naar de wortel van het probleem te gaan en massaal je recht op economische democratie op te eisen van degenen [de 1%] die dat steeds verder en verder hebben uitgehold.
En omdat het kapitalisme nu globaal zijn bloederige klauwen steeds vaster in onze menselijke samenleving heeft zitten, moet het een wereldwijde beweging zijn, niet alleen lokaal.

Joke doet prima werk. Repressie is overweldigend

We leven helemaal niet in een vrij land als mensen geen webiste in de lucht mogen hebben waar dingen op staan die de overheid niet bevallen. Joke Kaviaar doet prima werk en of je niet wel of niet met haar eens bent: ze moet de kans hebben net als iedereen haar mening te uiten.
Maar de Nederlandse overheid houdt niet van meningsuiting. Dat is vaak bewezen en ook nu weer.

Tegen Wilders had Justitie

Tegen Wilders had Justitie geen kans terwijl die heel wat verder gaat en ging dan Joke. Ik vraag me af waarom Justitie tegen Joke meer succes heeft. De tijdgeest ? Joke mist ook media aandacht denk ik in vergelijking met Wilders.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech