Staat probeert wederom activiste Joke Kaviaar de mond te snoeren

Nieuws, gepost door: Steungroep 13 september op 07/12/2011 12:10:21

Wanneer: 07/12/2011 - 22:32

PERSBERICHT - STEUNGROEP 13 SEPTEMBER, Utrecht, 7 december 2012

STAAT PROBEERT WEDEROM ACTIVISTE JOKE KAVIAAR DE MOND TE SNOEREN
Website en teksten blijven beschikbaar op internet

In een nieuwe poging radicale kritiek op het xenofobe migratiebeleid onmogelijk te maken heeft het Openbaar Ministerie vandaag de website www.jokekaviaar.nl van activiste en schrijfster Joke Kaviaar uit de lucht laten halen. De Steungroep 13 September veroordeelt deze schandalige handelswijze van het OM, spreekt steun uit voor Joke Kaviaar en roept op in actie te blijven komen tegen het migratiebeleid.


Op 13 september werd Joke Kaviaar aangehouden en drie dagen vastgehouden omdat het OM van mening was dat een aantal van haar teksten op internet opruiend zouden zijn. Ook toen werden, net als nu, een aantal citaten uit de betreffende teksten uit hun context gerukt en werden hier volstrekt eigen conclusies aan verbonden. Waar het uiteindelijk echter om draait is dat men geen radicale kritiek op het migratiebeleid wenst te horen. Artikel 131 wordt maar weer van stal getrokken om te trachten kritiek mondood te maken.
De nu volgende, voorspelbare, actie van het OM zal weinig effect sorteren. In de nasleep van de eerdere aanhouding van Joke Kaviaar, zijn diverse mirrors (letterlijke kopieën van de site) gelanceerd. Daarnaast
zijn de door het OM gewraakte teksten inmiddels op vele plekken overgenomen.

Onder leiding van Minister van Detentie en Deportatie Gerd Leers zet Neederland zich in hoog tempo op de kaart als het Europese land met het meest verregaande beleid om vluchtelingen buiten de deur te houden, waarbij de xenofobie van 'eigen volk eerst' en 'van vreemde smetten vrij' tot norm verheven is. Radicale critici van dit beleid worden steevast gecriminaliseerd en gepoogd monddood te maken. Vandaag blijkt maar weer dat de rechterlijke macht als serviele marionet van de regering functioneert, een houding die al bekend is van de vele schandalige uitspraken in zaken van vreemdelingenrecht.

Grote delen van de wereldbevolking worden al eeuwen in de steeds verstikkendere houdgreep van het westerse kapitalisme gehouden. Een einde maken aan de onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting in de wereld is onmogelijk zonder het kapitalisme en de machtspositie van de westerse elites ten grave te dragen. Meer dan ooit is het daarom noodzakelijk het migratiebeleid en de uitvoeringspraktijken fel te bekritiseren en in actie te komen om deze te saboteren en tegen te werken.

De Steungroep 13 September is opgericht naar aanleiding van de aanhouding van Joke Kaviaar op 13 september jl. en richt zich op het opkomen voor activisten die repressie van de staat ondervinden en op het blijven oproepen tot actie tegen het migratiebeleid.

----

Voor meer informatie: Steungroep 13 September
steungroep@artikel-140.nl
Zie ook de website: http://13-september.nl

Tags: Censuur migratiebeleid repressie


Wie: 
nn

de eerste berichtgeving van vandaag hierover vind je hier terug:
https://www.indymedia.nl/node/1189Wie: 
Joke Kaviaar

Gisteren, 7 december 2010, drie dagen voor 'DE' dag van de mensenrechten, 10 december: Ik had besloten te gaan naar de demonstratie van Vluchtelingen Op Straat in Utrecht, op het Domplein. Daar trof ik een kleine groep hoofdzakelijk mensen van Somalische komaf, die er met drie spandoeken de windstoten trotseerden. Een klein groepje 'Neederlanders' trof ik er ook aan. De meesten kende ik. De Neederlanders, mijzelf incluis, waren in dit toch al kleine gezelschap in de minderheid.

Lees verder op: https://www.indymedia.nl/node/1204

NB. De meest actuele mirror van de nu gecensureerde website:
http://www.vrijeboeken.nl/Kaviaar

e-mail: joke.kaviaar@zonnet.nl


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
Anarchistische Groep Amsterdam

De Anarchistische Groep Amsterdam verklaart zich solidair met Joke Kaviaar!

Steen voor steen en muur voor muur zullen wij alle (detentie) bajesen slopen!

Op onze site hebben we een aantal gewraakte artikelen van joke in pdf, voor iedereen beschikbaar om verder te verspreiden, in pdf of als print. Laat deze storm van repressie niet overwaaien zonder tegenwind!

http://agamsterdam.wordpress.com/2011/12/07/www-jokekaviaar-nl/Wie: 
Anonymous

Waar gister het Openbaar Ministerie (OM) trots op haar website meldde dat zij de website JokeKaviaar.nl uit de lucht heeft laten halen 1), was de gewraakte site rond middernacht weer vrolijk in de lucht.

Lees verder op: https://www.indymedia.nl/node/1226

kijk maar: http://www.jokekaviaar.nlWie: 
nn

over hypocrisie gesproken:

Onlinevrijheid centraal in Den Haag, lees:

http://nos.nl/tekst/320561-nederland-6-miljoen-voor-onlinevrijheid.html?...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech