[AGA] Bastion Hotels wil niet praten!

Hier kun je discussieren over [AGA] Bastion Hotels wil niet praten! .
Uit het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben blijkt dat Bastion Hotels haar schoonmakers per schoongemaakte kamer betaalt, in plaats van per uur zoals in de contracten staat. Hier is fysiek bewijs van, in de vorm van een audio-opname waar op valt te horen dat zij drie en een half uur werkt maar op het einde van de dag krijgt te horen dat haar ‘werktijd’ één uur en drie kwartier is. Het management van Bastion doet alsof het schoonmaken van een twee-persoons kamer, inclusief badkamer, het verschonen van de lakens en stofzuigen maar 18 minuten duurt. Daarbij wordt er op geen enkele manier rekening gehouden met de tijd die nodig is om dingen bij het vuil te zetten en naar de wasserrette te brengen. Pauzes worden sowiezo niet betaalt.

Dat een slechte behandeling van schoonmakers door Bastion Hotels structureel is, wordt naast het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben ook ondersteund door het naar buiten komen van soortgelijke verhalen tijdens de campagne. Zo hebben wij mails gekregen van verschillende mensen die ons verhaal onderstrepen, kreeg men bij een picket een Nijmegen te horen van iemand die bij Bastion heeft gewerkt dat we het helemaal bij het rechte eind hebben, en is er een artikel verschenen op de website van Doorbraak*. “Als ik 10 kamers schoonmaakte” vertelt een voormalig schoonmaakster van Bastion in Leiden/Oestgeest “dan kreeg ik maar voor 1 uur en 40 minuten uitbetaalt, ook al had ik daar 3 uur over gedaan.”

Al eerder werden er acties gevoerd tegen Bastion Hotels, zie daarvoor onder andere www.agamsterdam.org. Om Bastion Hotels in gelegenheid te stellen aan onze eisen tegemoet te komen, hebben we anderhalve week geleden een korte actie-pauze ingelast en officiele brieven verstuurd. Er is wel iets van contact geweest in de vorm van een paar e-mails, maar zodra we daadwerkelijk een afspraak met wilden maken werd het stil. Dit doet ons denken dat Bastion Hotels een hervatting van de acties simpelweg zolang mogelijk probeerde uit te stellen.

Daarom zullen we er maandag weer staan in Amsterdam! Dit keer verzamelen we om 17.00u op de Eerste Schinkelstraat, 14-16, bij de Bollox.

* http://www.doorbraak.eu/?p=11028

http://www.agamsterdam.org/bastion-hotels-wil-niet-praten/#more-1813


Re: [AGA] Bastion Hotels wil niet praten!

Vlgs mij gaat dit tegen alle CAO regels in !

Is er al contact opgenomen met het FNV (Ik neem aan dat er een aantal schoonmakers lid zijn) ?
Is er door de schoonmakers al over nagedacht een civiele zaak te starten (arbeidsrecht) tegen Bastion ?

Fantastische actie trouwens ,en geeft hoop voor de toekomst :)

Voorzover ik heb begrepen

Voorzover ik heb begrepen zijn bij de schoonmakers/sters die via de FNV wat probeerden te regelen de contracten niet verlengd.
Dus helaas, vandaar kunnen we geen steun verwachten.

Wat zegt de advocaat die

Wat zegt de advocaat die ontbreekt in dat verhaal ?

kom anders ff langs maandag

kom anders ff langs maandag dan kan je t daar vragen en t hele verhaal horen

Bastion hotels

Ik kan bv Maandag niet komen en wil toch even wat meer info over de gang van zaken !
Dit geeft trouwens ook nog eens aan dat de nieuwe schoonmaak-CAO waar de FNV zo prat op gaat geen fuck voorstelt.
Ik ben daarom ook zeer gelukkig met het feit dat hier een beweging belangeloos zelf inzet.

Wanneer de Bastion maffia niet de nodige maatregelen neemt om hun personeel op een verantwoorde manier tegemoet te komen zal er een voorbeeld gesteld moeten worden.
"Boycot Bastion".

Praktijk van jaren

Hangt er vanaf natuurlijk onder welke cao's de kamermeisjes horen en of ze onder een cao vallen.

Blijft buiten kijf dat stukloon niet mag, als je uurloon afspreekt en dat is in dit geval wel zo. De beschreven praktijk is overigens al jaren zo en het zou erg goed zijn als daar een einde aan komt en als de kamermeisjes georganiseerd worden zodat ze niet alleen nu, maar ook straks sterk staan.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech