[AGA] Bastion Hotels wil niet praten!

Nieuws, gepost door: Anarchistische Groep Amsterdam op 29/08/2012 08:08:57

Wanneer: 29/08/2012 - 18:55

Het lijkt erop dat Bastion Hotels niet eens met ons om de tafel wil zitten om de eisen die wij hen hebben gesteld te bespreken. Onze eisen waren en zijn heel simpel: het uitbetalen van het volledige loon waar een voormalig schoonmaakster van Bastion Hotels recht op heeft, en het nakomen van de contracten met alle schoonmakers die bij de hotelketen in dienst zijn. Daarom roepen wij op tot een hervatting van de acties tegen Bastion. Zolang zij ons niet tegemoet komen, zullen de acties doorgaan!


Uit het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben blijkt dat Bastion Hotels haar schoonmakers per schoongemaakte kamer betaalt, in plaats van per uur zoals in de contracten staat. Hier is fysiek bewijs van, in de vorm van een audio-opname waar op valt te horen dat zij drie en een half uur werkt maar op het einde van de dag krijgt te horen dat haar ‘werktijd’ één uur en drie kwartier is. Het management van Bastion doet alsof het schoonmaken van een twee-persoons kamer, inclusief badkamer, het verschonen van de lakens en stofzuigen maar 18 minuten duurt. Daarbij wordt er op geen enkele manier rekening gehouden met de tijd die nodig is om dingen bij het vuil te zetten en naar de wasserrette te brengen. Pauzes worden sowiezo niet betaalt.

Dat een slechte behandeling van schoonmakers door Bastion Hotels structureel is, wordt naast het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben ook ondersteund door het naar buiten komen van soortgelijke verhalen tijdens de campagne. Zo hebben wij mails gekregen van verschillende mensen die ons verhaal onderstrepen, kreeg men bij een picket een Nijmegen te horen van iemand die bij Bastion heeft gewerkt dat we het helemaal bij het rechte eind hebben, en is er een artikel verschenen op de website van Doorbraak*. “Als ik 10 kamers schoonmaakte” vertelt een voormalig schoonmaakster van Bastion in Leiden/Oestgeest “dan kreeg ik maar voor 1 uur en 40 minuten uitbetaalt, ook al had ik daar 3 uur over gedaan.”

Al eerder werden er acties gevoerd tegen Bastion Hotels, zie daarvoor onder andere www.agamsterdam.org. Om Bastion Hotels in gelegenheid te stellen aan onze eisen tegemoet te komen, hebben we anderhalve week geleden een korte actie-pauze ingelast en officiele brieven verstuurd. Er is wel iets van contact geweest in de vorm van een paar e-mails, maar zodra we daadwerkelijk een afspraak met wilden maken werd het stil. Dit doet ons denken dat Bastion Hotels een hervatting van de acties simpelweg zolang mogelijk probeerde uit te stellen.

Daarom zullen we er maandag weer staan in Amsterdam! Dit keer verzamelen we om 17.00u op de Eerste Schinkelstraat, 14-16, bij de Bollox.

* http://www.doorbraak.eu/?p=11028

http://www.agamsterdam.org/bastion-hotels-wil-niet-praten/#more-1813

Tags: AGA Bastion hotels uitbuiting

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech