Boycot EK Oekraïne ook op tv

Hier kun je discussieren over Boycot EK Oekraïne ook op tv.
Boycot EK Oekraïne ook op tv

Veel Europese politici gaan niet naar de wedstrijden van hun nationale elftal in Oekraïne tijdens het EK vanwege de behandeling van de gevangen ex-premier van dat land, Joelia Timosjenko. Dit hoewel het met die behandeling nog wel lijkt mee te vallen en Timosjenko zelf verklaard heeft geen boycot te willen.

Wie dat niet meer kunnen aangeven en, als ze het nog wel konden zeker niet zouden doen, zijn de tien(of honderd)duizenden katten en honden die de afgelopen maanden in de aanloop naar het EK in Oekraïne op barbaarse wijze zijn afgeslacht om de voetbalfans die massaal naar de speelsteden in Oekraïne afreizen niet met zwerfdieren te confronteren.

Om het probleem van het grote aantal zwerfdieren in Oekraïne, waar vanwege de alom aanwezige corruptie geen humaan beleid voor regulering van de zwerfdierenpopulatie (sterilisatie, castratie, vaccinatie) bestaat, aan te pakken, maar lokale ambtenaren per ‘opgeruimd’ dier een bedrag ontvangen, werden teams de straat op gestuurd om zoveel mogelijk katten, maar vooral honden te doden. Dit gebeurde door de dieren te vergiftigen, dood te knuppelen of ze dood of levend te verbranden in ‘mobiele crematoria’ die overal in het straatbeeld verschenen. Een lot dat overigens ook niet-zwerfhonden trof, die even aan de aandacht van hun baasje ontsnapt waren en losliepen, of tijdens een wandeling wel aan de lijn in aanraking kwamen met het gif en een paar uur later op gruwelijke wijze crepeerden. Van het hele gebeuren, dat zoals gezegd maanden in beslag nam, staan allerlei filmpjes op het internet, waarvan het bekijken overigens niet aanbevelenswaardig is. Sommige dingen kun je beter niet hebben gezien.

De operatie is gefinancierd met sponsorgeld dat voetbalorganisatie UEFA heeft betaald aan Oekraïne om het hondenprobleem op te lossen. ING, de hoofdsponsor van het Nederlandse elftal, heeft het al in oktober 2011 gedane voorstel van het Animal Foundation Platform om er bij de UEFA op aan te dringen de massale hondenslachtingen in Oekraïne onmiddellijk te beëindigen, afgewezen, maar maakt in een ultieme vorm van hypocrisie in haar TV-commercial voor het EK wel gebruik van het aandoenlijke hondje Raffy.*

De slachtingen zullen inmiddels wel voltooid zijn. Dierenlevens zijn nu niet meer te redden. Toch zou ik iedereen die begiftigd is met enige menselijkheid willen oproepen niet te kijken naar de tv-uitzendingen van de EK-wedstrijden die gespeeld worden in dat honden-Auschwitz. En even te luisteren naar het prachtige nummer Hunde ohne Namen dat de Duitse rockband Jimmy Slick heeft uitgebracht als protest tegen deze barbaarse zwerfhondenslachting in de Oekraïne:

http://www.youtube.com/watch?v=xsjIAcwnOcY&feature=youtu.be

En zeg meteen je rekening bij ING even op.

* http://www.ing.nl/particulier/ek-2012/oranjeacties/ing-helpt-voetbalvere...


EU vs Rusland

Asjeblieft zeg, er was meer reden om Azerbeijan en Euro visie song te boycotten dan EK, dit is gewoon omdat mevrouw Timo dingetje pro Eu is en de huidige regering pro-Rusland. Dit is gewoon een potje geo-politiek. Iemand nog die oh zo heftige wonden van mevrouw gezien, heb ondertussen wel meer gezien in Nederland in de bak. Symboolpolitiek noch waar noch inhoud, dit zou een van de weinige momenten zijn dat de politiek oproept een cultureel evenement te blokkeren vanwege mensenrechten. Boze Oekraine lieve Azerbeijan.

Nou het is weer waanzinnige volks en bodem domheid, nationalisme in voetbal jasje tijd.

De meerdere acties en

De meerdere acties en petities tegen deze massamoord mochten niet baten. Ik ben blij dat Indymedia hier ook aandacht aan besteed, zij het wat laat. Er kleeft een rivier van bloed aan ING, Michel Platini, UEFA, Ukraine en niet in het minst ook aan de NL 'supporter'. Bite back!

Als je voetbal niet leuk

Als je voetbal niet leuk vind, zeg dat dan gewoon. Mag best, vinden heel veel mensen.

Maar geen voetbal kijken omdat honden slecht behandeld worden in een rotland... Tja..
Als ik heel eerlijk ben dan vind ik het eigenlijk ontzettend naief als je je daar zorgen om gaat maken. Tuurlijk kun je het erg vinden, maar in een land waar duizenden kinderen in de prostitutie zitten, honger, geweld, dictatuur.... Dan wordt er inderdaad niet zo om dieren gedacht als dat wij dat doen. Je wil eerst een dak boven je hoofd, eten in je mond en alle andere basisbehoeften voordat je je daar zorgen om kunt maken. Beetje raar om je nederlandse waarden daar op te drukken als er zoveel belangrijkere zaken te doen zijn. En ja dat is belangrijker, ga ajb niet doorfilosoferen over elk wezen is gelijk, of probeer dat maar eens uit te leggen aan iemand uit Oekraine

Ook bedankt voor je mening

Iedereen heeft recht op een mening al is die nog zo slecht gefundeerd.

Sinds wanneer mag je je niet inzetten voor dierenrechten omdat mensen in je eigen gemeenschap elkaar het licht niet in de ogen gunnen.

Ga ergens anders voetballen met de emoties van anderen.

Dat ik voetbal wel of niet

Dat ik voetbal wel of niet leuk vind is wel het laatste waar het hier om gaat. Wake up. En ja; honger, geweld tegen alle levende wezens en dictatuur zijn ook zaken waar ik me, met alle mogelijkheden die ik heb, tegen verzet. Daar is niets 'raar' aan. Ook niet aan m'n eerdere reactie. U bezigt liever de instelling: 'alles is toch al kut, dus blijf maar passief'? Dat lijkt me pas raar, zo'n persoonlijke leegte.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech