Boycot EK Oekraïne ook op tv

Opinie, gepost door: Louis van Overbeek op 04/06/2012 06:10:43

Oekraïne is in de aanloop naar het EK veranderd in een honden-Auschwitz om voetbalsupporters niet te confronteren met grote aantallen zwerfdieren. Het is niet ethisch te kijken naar voetbalwedstrijden waaraan dergelijke massale en barbaarse hondenslachtingen voorafgingen.


Boycot EK Oekraïne ook op tv

Veel Europese politici gaan niet naar de wedstrijden van hun nationale elftal in Oekraïne tijdens het EK vanwege de behandeling van de gevangen ex-premier van dat land, Joelia Timosjenko. Dit hoewel het met die behandeling nog wel lijkt mee te vallen en Timosjenko zelf verklaard heeft geen boycot te willen.

Wie dat niet meer kunnen aangeven en, als ze het nog wel konden zeker niet zouden doen, zijn de tien(of honderd)duizenden katten en honden die de afgelopen maanden in de aanloop naar het EK in Oekraïne op barbaarse wijze zijn afgeslacht om de voetbalfans die massaal naar de speelsteden in Oekraïne afreizen niet met zwerfdieren te confronteren.

Om het probleem van het grote aantal zwerfdieren in Oekraïne, waar vanwege de alom aanwezige corruptie geen humaan beleid voor regulering van de zwerfdierenpopulatie (sterilisatie, castratie, vaccinatie) bestaat, aan te pakken, maar lokale ambtenaren per ‘opgeruimd’ dier een bedrag ontvangen, werden teams de straat op gestuurd om zoveel mogelijk katten, maar vooral honden te doden. Dit gebeurde door de dieren te vergiftigen, dood te knuppelen of ze dood of levend te verbranden in ‘mobiele crematoria’ die overal in het straatbeeld verschenen. Een lot dat overigens ook niet-zwerfhonden trof, die even aan de aandacht van hun baasje ontsnapt waren en losliepen, of tijdens een wandeling wel aan de lijn in aanraking kwamen met het gif en een paar uur later op gruwelijke wijze crepeerden. Van het hele gebeuren, dat zoals gezegd maanden in beslag nam, staan allerlei filmpjes op het internet, waarvan het bekijken overigens niet aanbevelenswaardig is. Sommige dingen kun je beter niet hebben gezien.

De operatie is gefinancierd met sponsorgeld dat voetbalorganisatie UEFA heeft betaald aan Oekraïne om het hondenprobleem op te lossen. ING, de hoofdsponsor van het Nederlandse elftal, heeft het al in oktober 2011 gedane voorstel van het Animal Foundation Platform om er bij de UEFA op aan te dringen de massale hondenslachtingen in Oekraïne onmiddellijk te beëindigen, afgewezen, maar maakt in een ultieme vorm van hypocrisie in haar TV-commercial voor het EK wel gebruik van het aandoenlijke hondje Raffy.*

De slachtingen zullen inmiddels wel voltooid zijn. Dierenlevens zijn nu niet meer te redden. Toch zou ik iedereen die begiftigd is met enige menselijkheid willen oproepen niet te kijken naar de tv-uitzendingen van de EK-wedstrijden die gespeeld worden in dat honden-Auschwitz. En even te luisteren naar het prachtige nummer Hunde ohne Namen dat de Duitse rockband Jimmy Slick heeft uitgebracht als protest tegen deze barbaarse zwerfhondenslachting in de Oekraïne:

http://www.youtube.com/watch?v=xsjIAcwnOcY&feature=youtu.be

En zeg meteen je rekening bij ING even op.

* http://www.ing.nl/particulier/ek-2012/oranjeacties/ing-helpt-voetbalvere...

Tags: hondenslachtingen Oekraïne voetbal

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech