Reconstructie van het politieoptreden tijdens ADEV 2022

Hier kun je discussieren over Reconstructie van het politieoptreden tijdens ADEV 2022.
Zoals blijkt uit een recent rapport van Amnesty International staat het demonstratierecht in Nederland onder druk en is dat in strijd met de mensenrechten. Dit hebben we tijdens ADEV 2022 aan den lijve ondervonden. De politie was tijdens deze vreedzame demonstratie met een veel grotere politiemacht aanwezig dan in de voorgaande negen jaren.

Nieuw dit jaar was de grootschalige inzet van Agenten in Burger, agenten die eruit zien als deelnemers van de demonstratie en niet herkenbaar zijn als politieagenten. Met hun escalerende optreden hinderden zij de demonstratie en veroorzaakten ze gevaarlijke situaties voor de deelnemers van de demonstratie, terwijl de politie eigenlijk de veiligheid van de demonstratie hoort te bevorderen. Wat is er precies gebeurd? Dat proberen we te reconstrueren met deze tijdslijn.

https://adev.nu/reconstructie-politiegeweld/

Zie ook ons statement direct na de demonstratie:

https://adev.nu/politiegeweld/

Inmiddels zijn er meerdere individuele klachten ingediend, zijn er twee WOO verzoeken ingediend bij de gemeente, één bij de politie en OM en worden er schriftelijke vragen ingediend in de gemeenteraad van Amsterdam. Verder hebben we als organisatie gesprekken gevoerd met de politie en de gemeente en ons bezwaar tegen deze gang van zaken duidelijk kenbaar gemaakt.

Tot slot

Ondanks de stuitende houding van de politie kijken we toch terug op een succesvolle demonstratie. We zijn in een uitbundige sfeer de straat op gegaan om op te komen voor een kraakvriendelijke stad, met het krachtige statement van de 10 Kraakgeboden aan het begin op de Dam én met een mooie eindmanifestatie op het Museumplein. We willen alle 13 soundsystems, alle 40 vrijwilligers en alle 8000 demonstranten hartelijk bedanken voor hun positieve energie, inzet en steun. We zien jullie graag volgend jaar weer! 


Re: Reconstructie van het politieoptreden tijdens ADEV 2022

Het is duidelijk dat vooral de punkmensen het weer moesten ontgelden.
Zonder reden worden zij (van achter) door de Politie vastgepakt mishandeld en gearresteerd.
Het is voor de zoveelste keer het ongelimiteerde geweld van de Nederlandse Politie en ME in Amsterdam die zich bemoeien met een leuk feest dat ze niet aan gaat.
De Politie en ME van Amsterdam komen duidelijk alleen om te vechten en mensen te arresteren en mishandelen.
Ook als het gewoon om een RAVE (dansfeest) gaat met verschillende muziekstylen kunnen zij zich weer niet beheersen.
Die Politie is een ziekelijk zooitje gefrustreerde machtswellustelingen waarbij de stoppen bijna helemaal doorslaan.
Burgemeester F. Halsema de korpsbeheerder van Amsterdam is daarvoor verantwoordelijk.
Amsterdam wordt weer de leukste stad van de wereld waarbij het gaat om de leuke gave en fijne dingen in het leven en niet om machtsmisbruik van de Politie en ME.

Re: Reconstructie van het politieoptreden tijdens ADEV 2022

Ze pakken expres de punkmensen waarmee ze hopen dat die mensen ermee stoppen.
Deze mensen moeten worden beschermd tegen die op hol geslagen gezagsdragers.

punks AANGEVALLEN?

punk is anti establishment en anti politie

niet janken dan als het establishment in de VOrM VAN de pliesie je AANVALT......

ACAB en fuck the goverNEMENT

pUNK IS nOt dEAD OH No

metalheads zijn veel

metalheads zijn veel eerlijker en rechter door zee dan punkers.

Nee domme hardrocker tieft op

Nee domme hardrocker tieft op naar je iron maiden bullshit.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech