Vegetariërs Wakker Dier eten vlees

Hier kun je discussieren over Vegetariërs Wakker Dier eten vlees.
Voor de online-verkiezing voor de meest sexy vegetariër van 2011 heeft Wakker Dier een twintigtal bekende Nederlanders gevraagd om zich kandidaat te stellen. Wakker Dier heeft er bewust voor gekozen om, naast enkele veganisten en strikte vegetariërs, ook een aantal minder strikte vegetariërs te nomineren. 'Inconsequente vegetariërs, mensen die variërend van één keer per jaar tot één keer per week vlees of vis eten, zijn bij ons ook welkom', stelt de dierenwelzijnsorganisatie op haar website.

Dit tot groot ongenoegen van een aantal bewuste vegetariërs, meldt webzine Ravage. Een vegetariër is voor hen iemand die geen vlees en vis eet. “Dat is een definitie die al sinds jaar en dag gebruikt wordt en die duidelijk is. Het is en blijft een feit dat iemand die vlees of vis consumeert gewoonweg geen vegetariër is. Dat deze mensen meedingen naar de titel van 'sexy vegetariër' is verwarrend”, zo stellen zij op internet.

De dierenwelzijnsorganisatie gaat in de ogen van de kritische vegetariërs over de schreef door het begrip vegetarisme eigenhandig te verbreden. “Wakker Dier is van mening dat de definitie van vegetariër uitgerekt zou moeten worden, met als doel het bereiken van een grotere groep mensen. Waarschijnlijk zal iedere vegetariër positief staan tegenover de insteek om meer mensen te bewegen bewuster te gaan eten. Het is echter onverstandig om de definitie van vegetarisme te veranderen.”

“Hoe kan het uitrekken van de definitie van vegetariër voordelig zijn voor het vegetarisme? De term 'vegetariër' zal worden afgevlakt en daardoor straks nog maar weinig waarde hebben”, oordelen de critici. Middels een online petitie roepen zij Wakker Dier op om hun strategie te herzien en respect te tonen voor de vele bewuste mensen die zich vegetariër noemen.

Petitie: http://www.petitiesonline.nl/petitie/behoud-de-definitie-van-vegetarier/230

Bron: http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/nov/04/nws.php


Animal farm

Alle vegetariers zijn vegetarier, maar sommige vegetariers zijn meer vegetarier dan anderen?

Fleisch

Ja, die heten veganisten toch?

Vlees eten is heel natuurlijk. Wat niet natuurlijk is, is het technologisch-industrieel complex. Of je nou wel of niet vlees eet, als je aan dit systeem deelneemt ben je een onderdeel van het probleem

Vegetariers zijn sowieso nep

Vegetariers zijn sowieso nep wel kaas eten met daarin het maagzuur van kalfjes bijvoorbeeld. Deze discussie gaat dus helemaal nergens over. Vegetariers zijn dus inprinciepe al schi9jnheilig. Heb wel respect voor veganisten dat gaat nog ergens over
een vlees eter

valt best mee

De meeste mensen die ik ken die zich vegetariër noemen eten echt geen kaas met dierlijk stremsel hoor. Zij die het wel doen weten vaak niet beter, en gaan andere kaas kopen als je ze er op wijst.

Een vegetariër is iemand die

Een vegetariër is iemand die geen vlees of vis eet.
Een veganist eet helemaal niks dierlijks.
Iemand die zegt het te zijn maar het toch niet is, is een leugenaar.
Voor iemand die alleen geen vlees eet of alleen geen vis eet of alleen melk weigert zijn weer andere benamingen.

Door dit soort grappen van wakker dier kan een vega niet veilig boodschappen doen.
Regelmatig kom ik (veganist) producten tegen met geschikt voor vegetariërs of veganisten en dan bekijk ik de ingrediënten zit er een visje of een kalfje in..
Schijnbaar is in Nederland niet iedereen al te slim om de begrippen vegetariër en veganist al te goed begrijpen en wakker dier maakt hier misbruik van door het nog verwarrender te maken want nu is er zelfs een zogenaamde (nep!) dierenwelzijns groep die vind dat vlees eters vega zijn.

vagetariër

Iemand die af en toe vlees eet noem je een vagetariër. Op zich een slechte benaming, maar ik heb het niet bedacht.

Die bleke veganisten weten ze

Die bleke veganisten weten ze gewoon dat ze geen kans maar maken om op de kalender te komen als er ook vlees eters op komen.

Als het een verkiezing moet

Als het een verkiezing moet zijn waar vlees eters ook op moeten kunnen komen noem het dan geen vegetariers verkiezing.
Noem het dan een algemene sexy verkiezing.
Heeft niks te maken met of vega's nu bang zijn of niet om er wel of niet op te komen.
Het gaat om het principe van de benaming.

anti bio industrie

Is het niet mooi dat wij als mensen bewust omgaan met leven. Dat we actiefTegen systemen zijn die ons milieu naar de kloten helpen.

Zou het niet fijn zijn als we wat toegankelijker en niet alleen TEGEN dingen zijn uit principe. Dat als we ons af en toe wat laag drempeliger opstellen en zo meer begrip krijgen van anderen zodat deze mensen ook een stapje zouden kunnen maken richting een betere wereld?

Waarom iemand wel of geen vlees eet is zijn eigen zaak. Ik hoop dat het met een bepaald bewustzijn gebeurt. Zodat we met elkaar naar een eerlijker wereld gaan.

Daar gaat het niet om

Tuurlijk is dat mooi, maar dat staat los van deze discussie. Als je een 'meest sexy wat duurzamer levende BN'er' verkiezing wil houden, noem 'm dan ook zo. Als je echter ook mensen die wel vlees en vis eten vegetariër gaat noemen maak je het moeilijker voor vegetariërs en onduidelijker voor de rest. Het gebeurt al vaak genoeg dat vis in restaurants tussen de vegetarische gerechten staat, of dat mensen als je zegt dat je iets niet wil eten omdat er vlees in zit en jij vegetariër bent roepen 'maar het is biologisch hoor!'.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech