Ter herinnering... niet snitchen, niet speculeren, niet beschuldigen!

Hier kun je discussieren over Ter herinnering... niet snitchen, niet speculeren, niet beschuldigen!.
Hier een mooie poster van vroeger, toen zulk gedrag betekende dat je knieschijven eruit werden geknald!

Here's a nice poster from the past, when such behaviour meant that your kneecaps got shot to bits!

Poster: IRA propaganda 70's


parels voor de zwijnen,ik heb

parels voor de zwijnen,ik heb nog het origineel, voor de anderen, kijk hier eens.

http://www.iisg.nl/staatsarchief/archieven/algemeen/pvkidx.php

of, nog specifieker.

http://www.iisg.nl/staatsarchief/publicaties/voettussendedeur/hoofdstuk0...

Plat gelul

Wat een plat gelul. De IRA heeft zichzelf met dergelijk gedrag ten gronde gewerkt.... Ongeveer elke militante beweging die op een gegeven moment niet meer tegen de Goliath op kon, keerde zich intern tegen de 'zwakste schakels'. Reproduceer geen fouten uit het verleden.

Natuurlijk moet je moet niet praten over je kameraden en ze niet in gevaar brengen. Maar niet vanuit een angstcultuur, maar een gezonde revolutionaire overtuiging en toewijding. Dom macho-gelul draagt niet bij aan zo'n gezonde cultuur en getuigt van weinig historisch besef.

ja.

Precies dat. Tekenend is ook de leus "whatever you say, say nothing": inderdaad de welbekende lege rethoriek van tot slinkse politici omgetoverde oud-strijders. Kadaver discipline en 'langue de bois'.

Als je iemand erop wijst dat ie ongelooflijk dom bezig is, en dat iedereen kan zien dat hij / zij achter een bepaalde actie zit, bijvoorbeeld vanwege de schrijstijl van de verklaring, of vanwege de onverhulde link met een bepaald twitter account: is diegene aan het 'snitchen'? Of probeert men hier desperatly een stel kameraden tegen zichzelf in bescherming te nemen?

Overigens zit hier de verwijzing van de ene club naar de ander er zo dik bovenop dat niet uit te sluiten valt dat het om een smeris-actie ging. Men denkt in NL vaak dat het 'bij ons' niet gebeurt, maar kijk 's bijvoorbeeld weer eens naar de 'opruiing' tegen Joke Kaviaar: daar ging het OM zonder schroom een onbeduidend schrijfsel van JK, waarvan zij nooit ontkend heeft de auteur te zijn, misbruiken om haar hele woning ondersteboven te keren, terwijl zij in afzondering werd vastgehouden. Popo en OM konden niks vinden om haar te lijmen, dus toen hebben ze maar de opruiing zaak tot in het absurde doorgevoerd.

Zou me helemaal niks verbazen als straks blijkt dat de popo zelf een rookbom heeft neergezet bij hun eigen parkeerplaats. Lekker buiten het zicht, wel dichtbij huis kwa opruimen. Daarna verklaring naar buiten brengen (makkelijk anoniem via Indymedia) in de stijl van een of ander laspost die ze graag straks met grote machtsvertoon op de korrel willen nemen. En zonder enige 'dader detail', dwz geen details die de echtheid van de verklaring zouden kunnen staven. (Noot voor de paranoide geest: deze analyse is ook geen provocatie om mogelijke 'echte' daders te verleiden om nog meer info naar buiten te brengen, hou op. Je mag toch vanuit gaan dat, mocht die rookbom werkelijk zijn gegooid door kameraden en niet zijn geplaatst door een overheidsdienst, die kameraden slim genoeg zijn om te bedenken wat ze wel of niet moeten doen n.a.v. de verschillden postings op indymedia en elders).

De IRA heeft gewonnen

Lol, te gronde gewerkt? De (P)IRA heeft succesvol onderhandeld voor het recht in Noord Ierland om een referendum te houden over aansluiting bij de rest van ierland. Daarop hebben ze gedemobiliseerd en ontwapend, om over te gaan tot de politieke strijd voor 1 Ierland, die ze met hun gewapende strijd hebben mogelijk gemaakt. En dan hebben we het nog niet eens over het niet langer (kunnen) behandelen van katholieken als 2de rangs burgers.

De IRA heeft gewonnen, in ieder geval deels, moet erkend worden, wat je verder ook van hun methodes vindt.

Snitches place is in front of

Snitches place is in front of a wall in a row next to fascists! The person who did better pray we'll never find out

blablabla, donder toch op,

blablabla, donder toch op, mislukt Nechayev figuur!

get professional help, you

get professional help, you moron!

Although i don't fully

Although i don't fully understand towards whom this comment is directed, this comment sounds ableist to me. Please remove it and learn

Maybe we can put police

Maybe we can put police provocateur X against the same wall.

macho-bullshit

Als jij doet voorkomen alsof de kraakbeweging een soort mafia-dictatuur is, waarin "afwijkende" meningen en uitspraken je je knieschijf kosten.... dan ben JIJ de verrader die de sprookjes van informantenrunners en rechtse populisten geloofwaardigheid verschaft.
Oprechte aktivisten verdienen beter

Bij snitchen, speculeren en

Bij snitchen, speculeren en beschuldigen gaat het toch niet om het uiten van een '' afwijkende mening''?Het gaat om het in gevaar brengen van kameraden. Waarom je zegt dat de schrijver van de post zelf een verrader is, begrijp ik niet. Er wordt niemand in gevaar gebracht met deze post. Je kunt de manier van communiceren bevragen - soms is dreigen met geweld misschien niet de beste manier - ikzelf heb daar echter geen antwoord op. Het doel van de post, lijkt mij, is om mensen te herinneren dat bepaald gedrag echt niet okay is.

macho-bullshit 2

"Waarom je zegt dat de schrijver van de post zelf een verrader is, begrijp ik niet."

Je snapt niet dat interne discipline bewaren middels knieschijven goede mensen van jouw beweging verjaagt? Je snapt niet dat in de ogen van informanten de PVK e.a.a. het verdienen om gesnitched te worden? Omdat de informant immers zelf niet kan voorkomen dat dingen uit de hand lopen? Je snapt niet dat hoge straffen - zeker bij een lage pakkans - niet werkt als afschrikking?

Iemand '' verjagen'' is niet

Iemand '' verjagen'' is niet hetzelfde als iemand verraden. Iemand verraden, nogmaals, betekent dat je diegene in gevaar brengt. En in jouw reactie verdedig jij een informant. Waaruit ik opmaak dat jij waarschijnlijk een smeris bent. Als dat niet zo is, snap ik inderdaad niet waarom je deze dingen zegt. Anders wel want een smeris gaat altijd bullshit verkondigen en dan quasi-geinformeerd doen, lol heb jij ooit met een antifascist gepraat die het had over '' pakkans'', wtf. Bovendien, ook als je het oneens bent met deze post, of bepaalde kritiek wil uiten, is de schrijver van deze post geen verrader want er wordt in deze post niet gesnitcht, beschuldigd of gespeculeerd. Je reactie is antagoniserend en op zijn minst vind ik dat onnodig. Wat de staat ons allen aandoet kan veel erger zijn dan 1 of ander akkefietje met je knieschijven, zowel fysiek gezien als psychisch en emotioneel. Ik sta best open voor een gesprek over een niet-machistische manier van communiceren en ook erken ik dat dat een probleem is in onze samenleving en dus ook in onze beweging. Maar aangezien je een informant verdedigt, laat maar ff zitten met jouw onzin dan. Mocht je geen smeris zijn dan sorry voor de belediging, maar misschien moet je je ff realiseren dat je wel soortgelijke taal uitslaat

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Ja joh, ja.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech