Persconferentie 20 april 2021/Het is weer raak!/Rutte, Gevaarlijke Gek, speelt opnieuw Russische Roulette met mensenlevens!

Hier kun je discussieren over Persconferentie 20 april 2021/Het is weer raak!/Rutte, Gevaarlijke Gek, speelt opnieuw Russische Roulette met mensenlevens!.
PERSCONFERENTIE 20 APRIL 2021/HET IS WEER RAAK!/RUTTE,
GEVAARLIJKE GEK, SPEELT OPNIEUW RUSSISCHE ROULETTE
MET MENSENLEVENS!/DEEL VIER

ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/persconferentie-20-april-2021-het-is-weer-raa...

LEZERS!
VOORDAT U ONDERSTAAND ARTIKEL LEEST, EERST DIT

Kort nadat ik onderstaand artikel geschreven had, dat u zo zult lezen, kwam het volgende nieuwsbericht door, dat mijn mening over de onverantwoordelijke Gevaarlijke Gekte van
minister president Rutte, tav zijn Coronabeleid, nog ondersteunde en bevestigde
Lezers, lees dit dus eerst, alvorens mijn eerder geschreven artikel te lezen

NOS
ZORGEN BIJ GOMMERS OVER AANTAL IC-OPNAMES, VREES
VOOR ''CODE ZWART''
23 APRIL 2021

https://nos.nl/artikel/2377898-zorgen-bij-gommers-over-aantal-ic-opnames...

Voorman van de intensivecare-vereniging Diederik Gommers maakt zich zorgen over het toenemend aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. "Vanochtend in ons landelijk overleg gaven collega's aan 'Diederik, we stevenen af op code zwart, we verwachten als het zo doorgaat dat we daar volgende week in zitten'. Dan voelt het besluit om te versoepelen zo raar", zegt hij in een aflevering van de podcast Virusfeiten, die gisteren werd opgenomen.

Gommers wil het kabinetsbesluit om te versoepelen niet ter discussie stellen. Hij vindt het goed dat het kabinet niet alleen de OMT-adviezen maar ook andere belangen meeweegt. "Ik hoop wel dat er ergens een rode stopknop zit en dat we die voor dinsdag nog kunnen gebruiken als het echt niet goed gaat", aldus Gommers.

Bij het scenario code zwart wordt aan de hand van criteria een selectie gemaakt wie wel en niet in aanmerking komt voor een plek op de intensive care. In Nederland is dat tijdens de coronapandemie nog niet voorgekomen.

Chemokuren en openhartoperaties
Gommers hoopt dat het zover niet komt en dat de piek in het aantal ziekenhuisopnames de komende dagen wordt bereikt en dat er daarna een daling volgt. "Maar op dit moment moeten we de ziekenhuizen aanpassen en zorg uitstellen. Chemokuren, kankeroperaties en openhartoperaties worden afgezegd. Zo ver zijn we nog niet geweest in de tweede en derde golf. De collega's zijn bezorgd over hoe weinig IC-bedden er beschikbaar zijn."

Het kabinet kondigde afgelopen dinsdag aan dat de coronaregels vanaf volgende week woensdag voor een deel worden losgelaten. Die dag gaat de avondklok van tafel en mogen winkels weer zonder afspraak klanten ontvangen. Ook mogen de terrassen onder voorwaarden 's middags open en wordt het bezoekadvies verruimd. De Tweede Kamer stemde gisteren in met de wijzigingen.

Veel onzekerheden in modellen
De versoepelingen zijn onder meer gebaseerd op data van het RIVM van vorige week vrijdag. Daarin was een plateau te zien in het aantal ziekenhuisopnames en, in de nasleep daarvan, ook bij het aantal IC-opnames. Dat kwam ook naar voren bij de presentatie van Jaap van Dissel van het RIVM, gisteren in de Tweede Kamer. Het plateau zou op korte termijn kunnen leiden tot een daling van die getallen.

Van Dissels presentatie was gebaseerd op de vergadering van het Outbreak Management Team van vorige week vrijdag. Hij benoemde wel dat er nog veel onzekerheden zijn.

Dat werd ook benadrukt in het 109e OMT-advies van vrijdag 16 april, waarin staat: "Het OMT adviseert met klem om de stap-1-versoepelingen pas uit te voeren nadat vast is komen te staan dat de piek inderdaad achter ons ligt, en niet op het plateau al door te voeren. Dit geeft de garantie dat de gunstige onderliggende aannames (en modellering) inderdaad correct zijn, en niet een te rooskleurig beeld hebben geschetst."

"We hebben allemaal die grafieken gezien en die zagen er best goed uit. Daar is nu beleid op gemaakt," zegt Gommers. "Alleen neemt sinds zaterdag 17 april het aantal ziekenhuisopnames weer toe en de besmettingen zien we ook nog niet dalen."

EINDE BERICHT

LEES NU MAAR VERDER, LEZERS!

HET ARTIKEL:

Ik zeg het maar even hard, zoals het naar mijn oordeel IS.
Rutte, demissionair premier, Gevaarlijke Gek waar het de Coronacrisis
betreft. heeft weer toegeslagen.
Al eerder heb ik over zijn hazard spel [1] met de volksgezondheid bericht!
Zie Rutte Gevaarlijke Gek, Deel I, II en III! [2]
En het is geen spelletje, Geachte minister president demissionair!
Het gaat om mensenlevens!
Het gaat om de volksgezondheid.
Het is een kwestie van LEVEN of DOOD!

Dit bleek maar weer uit de persconferentie, afgelopen dinsdag 20 april,
waarvan het enige verstandige en broodnoodzakelijke was, de afschaffing
van de avondklok per 28 april om 4.30 [3]
Ja, tegen die Avondklok had ik al eerder mijn stem laten horen [4]
vanwege het repressieve karakter, door dictaturen en autoritaire regimes
toegepast, maar ook vanwege de precedentwerking.
Want vandaag wordt het toegepast bij de bestrijding van de Coronacrisis,
waarvan de effectiviteit allerminst is aangetoond [ik verwijs naar het
oplopende aantal besmettingen, ondanks die Avondklok] [5]
morgen voor iets anders, dat de Nederlandse Staat onwelgevallig is.
Mensen raken dan aan het verschijnsel gewend, het wordt genormaliseerd,
met alle gevolgen van dien. [6]
De Geest uit de Fles [7], weet u nog, lezers?
Goed, van die Avondklok zijn we dus af [voorlopig......]

Maar daar stopt dan ook mijn instemming met de maatregelen:
Want Rutte en het demissionaire kabinet gaan dus versoepelen op
een moment, dat het echt niet kan, op een moment, dat het ronduit gevaarlijk
en risicovol is.
TEGEN de wil van een van de belangrijkste medische adviseurs van het
kabinet in, het OMT! [8]

GEVAARLIJK HAZARDSPEL

Gevaarlijk hazardspel, die idiote ''balanceer-act'' [9] van dit demissionaire kabinet.
Dat zeg ik niet zomaar!
Voor enkele maatregelen onder de loupe te nemen, eerst een overweging
van premier Rutte tot deze nieuwe, onverantwoorde stap.
Aan het woord is de minister-president:
''Uw eerste vraag is zo meteen natuurlijk: wat is er dan deze week precies veranderd in de cijfers en modellen dat dit besluit nu wel kan worden genomen? En het antwoord op die vraag is: niet ongelooflijk veel, maar wel net genoeg'' [10]
Hij zegt het dus zelf:
Er is niet zo ongelooflijk veel veranderd, maar wel
''net genoeg''
Enkele passages daarboven zegt GG [Gevaarlijke Gek]
Rutte:
''Voor wie de dagelijkse werkelijkheid er een is van volle bedden, doodzieke patiënten en hollen, hollen, hollen. Dat maakt ons besluit van vandaag ook zo ongelooflijk spannend. Het besluit dat we inderdaad het risico aandurven per woensdag 28 april de eerste voorzichtige stap te zetten.'' [11]
Hij neemt dus een welbewust risico!
Tegen het advies van het OMT, dat met klem adviseerde'
NIET te versoepelen! [12]
Is dit hazard spel of niet?

Nu even de hazard maatregelen van Rutte en zijn'
co demissionaire kabinet op een rijtje, volgens de
letterlijke tekst, die premier Rutte op dinsdag 20 april
heeft uitgesproken.
Aan het woord is de minister-president:
''En dan: wat verandert er volgende week concreet? Uiteraard staan alle wijzigingen zo meteen uitgebreid op rijksoverheid.nl. Maar kort samengevat komt het neer op deze 6 punten. Ten eerste: de avondklok loopt af op woensdag 28 april om half 5 in de ochtend. Daar is verder geen toelichting op nodig, lijkt mij.
Ten tweede: het zeer dringende advies voor thuisbezoek. Dat gaat vanaf woensdag 28 april van maximaal 1 naar maximaal 2 personen per dag. We weten dat dit voor veel mensen de lastigste maatregel is om na te leven. Al realiseer ik me: 2 personen is ook nog steeds heel weinig. Maar het is echt belangrijk dat we ons nog even aan deze regel houden, want nog altijd vinden de meeste nieuwe besmettingen thuis plaats.

Ten derde: vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen onder voorwaarden weer open van 12 tot 6 uur s ’middags. De belangrijkste voorwaarden zijn dat er maximaal 50 mensen per terras toegelaten worden, met een checkgesprek vooraf, met registratie en met een reservering, die overigens ook ter plekke gemaakt kan worden. Verder houden gasten anderhalve meter afstand van elkaar en zitten mensen met maximaal twee personen aan 1 tafel, behalve als zij samen een huishouden vormen. Met kuchschermen mogen de tafels ook op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar staan. En natuurlijk helpen wij als klanten de horeca door bij klachten thuis te blijven en ons bij terrasbezoek aan de basismaatregelen te houden. Dat is het voor nu wat de horeca betreft. En ik begrijp heel goed dat horecaondernemers op meer hadden gehoopt en ook om veel meer zitten te springen. Voor hen is het een ongelooflijk zware tijd en dat nemen we met deze eerste kleine stap echt niet allemaal weg. Maar het is wel een eerste stap en het is goed dat we die nu kunnen zetten. En ik onderstreep dat we in stap 2 opnieuw naar verruimingen voor de horeca zullen kijken.

Ten vierde de winkels en de warenmarkten. Vanaf woensdag 28 april is in de niet-essentiële winkels een afspraak vooraf niet meer nodig. Daarmee verdwijnt de nodige administratieve rompslomp waar veel winkeliers begrijpelijkerwijs een stevige hekel aan hebben. Zo krijgen ook deze ondernemers weer iets meer ruimte om te doen wat ze het liefste doen en waar ze goed in zijn: ondernemen. Wat blijft is dat het maximaal aantal klanten bepaald wordt door de oppervlakte van een winkel, rekening houdend met de anderhalve meter. Dus in kleine winkels maximaal 2 personen per verdieping en in grote winkels en warenhuizen 1 klant per 25 vierkante meter. Klanten komen natuurlijk zoveel mogelijk alleen en mondkapjes zijn verplicht. En ook de warenmarkten mogen vanaf woensdag 28 april weer volledig open, uiteraard op anderhalve meter afstand.

Ten vijfde: iedere student in het hoger onderwijs kan vanaf maandag 26 april weer 1 dag per week naar college of naar een andere vorm van live onderwijs, dus in een klas of collegezaal. Eindelijk weer. Eindelijk weer direct contact met andere studenten en met docenten. Eindelijk weer eens weg achter je laptop en uit je studentenkamer. En ook al is dit niet meer dan een eerste stap, ik denk dat het voor studenten en voor onderwijsinstellingen goed nieuws is. Ondertussen wordt met en op de hbo’s en universiteiten met man en macht gewerkt om met zoveel mogelijk sneltesten in te regelen en daarmee de risico’s van besmettingshaarden tot een minimum te beperken. En natuurlijk blijven we kijken hoe we leerlingen en studenten op een verantwoorde manier weer meer en vaker naar school kunnen laten gaan.

Ten zesde en tot slot twee op zichzelf staande besluiten, die ook ingaan op woensdag 28 april. Namelijk: het maximale aantal aanwezigen op een begrafenis gaat van 50 naar 100. En theorie-examens voor alle rijopleidingen worden weer mogelijk.'' [13]

Samengevat in ''eenvoudige taal''

''

Einde avondklok
Vanaf 28 april om 04:30 is er geen avondklok meer.

Meer bezoekers thuis
Thuis mag u 2 personen per dag ontvangen.
Ga maximaal 1 keer per dag op bezoek bij iemand anders.

Terrassen gaan weer open buiten
Terrassen mogen open van 12:00 tot 18:00 uur.
U mag op het terras samen met 1 persoon aan een tafel zitten. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
Komt u uit hetzelfde huishouden? Dan mogen er meer mensen aan tafel.
Betalen mag binnen.
U mag binnen het toilet gebruiken of uw jas en tas ophangen.
Binnen draagt u een mondkapje.

Winkels en markten gaan weer open
U mag weer naar de winkel zonder winkelafspraak.
Ga winkelen wanneer het rustig is. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend.
Ga zoveel mogelijk alleen winkelen. Als u niet alleen kunt winkelen, dan mag u iemand meenemen om u te helpen.
Supermarkten hebben weer hun gewone openingstijden.
Andere winkels mogen open van 06:00 tot 20:00 uur
In de winkels draagt u een mondkapje.
Op de markt kunt u weer alles kopen.

Hoger onderwijs 1 dag per week
Studenten aan universiteiten en hoge scholen mogen 1 dag naar school.
Dit geldt vanaf 26 april.
Op school houden ze 1,5 meter afstand.

Theorie-examen mogelijk
U mag weer theorie-examen voor een rijbewijs doen.

Uitvaart
Bij een uitvaart mogen er maximaal 100 mensen zijn. ''

[14]

Dat is hem dus

Levensgevaarlijk.

Waarom?'

HORECA OPEN/IDIOTIE!

Ik neem de derde maatregel:

''vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen onder voorwaarden weer open van 12 tot 6 uur s ’middags. De belangrijkste voorwaarden zijn dat er maximaal 50 mensen per terras toegelaten worden, met een checkgesprek vooraf, met registratie en met een reservering, die overigens ook ter plekke gemaakt kan worden. Verder houden gasten anderhalve meter afstand van elkaar en zitten mensen met maximaal twee personen aan 1 tafel, behalve als zij samen een huishouden vormen. Met kuchschermen mogen de tafels ook op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar staan. En natuurlijk helpen wij als klanten de horeca door bij klachten thuis te blijven en ons bij terrasbezoek aan de basismaatregelen te houden''

Of de samenleving nu ''snakt naar meer ruimte'' [15] of

niet:

Het openstellen van die terrassen is de idiotie ten

top gedreven!

Uit een onderzoek is gebleken, dat horeca medewerkers

en kappers vaker Corona hebben gehad. [16]

Logisch, ze komen met veel mensen in aanmerking

en anderhalve meter handhaven is natuurlijk in

de horeca niet altijd mogelijk.

Zij kunnen dus gemakkelijk de corona aan de klanten doorgeven.

Dan het openingstijdstip van de horeca:

Tussen 12 en 6 uur 's middags.

Het effect van een toch te vol terras met mooi weer'

hoef ik niet te schetsen.

Dan het utopische van Rutte ''Verder houden gasten anderhalve meter afstand van elkaar en zitten mensen met maximaal twee personen aan 1 tafel, behalve als zij samen een huishouden vormen'' [17]

Hoe kan dat gecontroleerd worden, meneer Rutte,

of het ook waar is?

Als een groep mensen bij elkaar zit, met plausibele

leeftijden voor een gezins of huishoudensvorming

en dat helemaal niet zo is?

Moet iedereen dan soms trouwboekje, paspoort

of samenlevingscontract tonen?

Die ''checkgesprekken'' ook zo'n illusie'

van Rutte.

Uit ervaring weet ik, dat die meestal niet plaatsvinden,

de ''goede'' horeca aangelegenheden niet te na gesproken.

En 50 mensen per terras lijkt mij nogal veel, als je ook

die 1.5 meter wil handhaven!

WINKELS EN WARENMARKTEN

De minister president aan het woord:

''Ten vierde de winkels en de warenmarkten. Vanaf woensdag 28 april is in de niet-essentiële winkels een afspraak vooraf niet meer nodig. Daarmee verdwijnt de nodige administratieve rompslomp waar veel winkeliers begrijpelijkerwijs een stevige hekel aan hebben. Zo krijgen ook deze ondernemers weer iets meer ruimte om te doen wat ze het liefste doen en waar ze goed in zijn: ondernemen. Wat blijft is dat het maximaal aantal klanten bepaald wordt door de oppervlakte van een winkel, rekening houdend met de anderhalve meter. Dus in kleine winkels maximaal 2 personen per verdieping en in grote winkels en warenhuizen 1 klant per 25 vierkante meter. Klanten komen natuurlijk zoveel mogelijk alleen en mondkapjes zijn verplicht. En ook de warenmarkten mogen vanaf woensdag 28 april weer volledig open, uiteraard op anderhalve meter afstand.''

[18]

Ook dat afschaffen van winkelen op afspraak, het geheel openstellen van de winkels en markten lijkt

mij een groot risico.

Mensen zullen toch weer, massaler dan Rutte denkt, gaan winkelen, en wat dat maximaal aantal klanten

per winkeloppervlakte betreft, Rutte kan nu wel beweren, dat de rompslomp voor winkeliers vervalt, maar nu moeten ze in de gaten houden, of er niet teveel mensen tegelijk in de winkel komen, wat tot grotere stress kan leiden dan wat extra administratief werk.

En bovendien:

Wat te doen, als de klanten zich niet aan die regel houden.

Boa's en politie bellen?

Het lijkt mij, gezien de steeds verontrustendere besmettingscijfers [daarover zo meer] een groot risico.

WAAROM GEVAARLIJK?

Omdat de huidige coronasituatie, ondanks het feit, dat steeds meer mensen gevaccineerd worden [en let wel,

dat vrijwaart mensen NIET van het krijgen van corona,

wel zullen de ziekteverschijnselen veel minder erg zijn] [19], nog steeds zeer penibel is.

Ik schreef reeds over het dringende OMT advies aan

het demissionaire kabinet om niet te versoepelen [20], iets, dat Gevaarlijke Gek Rutte en co naast zich hebben

neergelegd.

Dan de oplopende besmettingen:

Op zondag 18 april 8600, op maandag 19 april

7187, op 20 april 6871 [21] op 21 april 8.530

en op donderdag 22 april MAAR LIEFST 9.648! [22]

Daarbij STEEG HET REPRODUCTIEGETAL BOVEN DE 1! [23]

En alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt de situatie in de ziekenhuizen

steeds penibeler, zoals uit een bericht van de krant AD dd 22 april blijkt! [24]

Ik citeer het AD:

''De situatie in de Nederlandse ziekenhuizen wordt steeds penibeler. Dat laten nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zien. Meer dan een derde van de ziekenhuizen (37 procent) slaagt er door de toestroom van coronapatiënten niet meer in alle kritiek planbare zorg volgens planning te leveren. Vandaag is het aantal opgenomen coronapatiënten op ic’s gestegen met 17, dat is de grootste toename in twee weken tijd.

Kritiek planbare zorg is zorg die binnen zes weken noodzakelijk is om gezondheidsschade bij de patiënt te voorkomen. Uit de rapportage van de NZa blijkt een verdere verslechtering ten opzichte van vorige week. Toen gaf 31 procent van de ziekenhuizen aan de planning niet volledig te halen voor ingrepen die eigenlijk binnen zes weken zouden moeten.'' [25]

En op uitgerekend dit moment, kiest dit idiote demissionaire kabinet voor versoepelingen en kiezen
ze voor een levensgevaarlijke ''balanceer-act'' [26]

Onbegrijpelijk dan ook, dat de PvdA alleen staat in
haar terechte eis aan dit demissionnaire kabinet,
de versoepelingen terug te draaien! [27]

EPILOOG

Een Gevaarlijke Gek, dat is demissionair minister president Rutte.
En helaas een Gevaarlijke Gek met macht, die zijn
eigen spelletjes speelt en zo de volksgezondheid niet
een keer, maar herhaaldelijk in gevaar gebracht heeft.
[28]

Ik lijk een Roepende in de Woestijn, maar ik blijf roepen
en waarschuwen tegen dit onverantwoorde, asociale
beleid, dat niet lijkt te kijken op een of meer mensenlevens.
Zolang het nodig is.

ASTRID ESSED

NOTEN 1 T/M 15

https://www.dewereldmorgen.be/community/noten-1-t-m-15-bij-persconferent...

NOTEN 16 T/M 28

https://www.dewereldmorgen.be/community/noten-16-t-m-28-bij-persconferen...


Comment was hidden

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech