[Vloerwerk] Demonstratie blokkeert flexwaanzin Bleckmann

Hier kun je discussieren over [Vloerwerk] Demonstratie blokkeert flexwaanzin Bleckmann.
Zie voor meer foto's en filmpjes https://vloerwerk.org/2019/12/demonstratie-blokkeert-flexwaanzin-bleckmann/

Het waren mensen uit ons eigen netwerk. En voormalig Gele Hesjes, leden van Doorbraak, de Vrije Bond, de Bond Precaire Woonvormen en de Rode Morgen. Samen maakten we een vuist tegen het onterechte ontslag van Joery,* en de rechteloosheid van flexwerkers in het algemeen.

Na een korte toespraak op de verzamelplek, gingen we de straat op. Met de inmiddels bekende protestborden, een mooi kopspandoek dat we jaren geleden al hadden gemaakt en kleurrijke spandoeken aan de zijkanten. “Bleckmann, klerestreek!” galmde het al snel door industriegebied. “Hoe laat is het? Solidariteit!”, “Vloer! Werk! Samen sta je Sterk” en het mooi gevonden “Hou je Bleck mann” waren andere leuzen. Één van de demonstranten stak een fakkel aan. De sfeer zat er goed in!

“Onrecht tegen één betekent onrecht tegen iedereen”

Eenmaal aangekomen bij de hoofdingang van Bleckmann, hield Joery een speech. “We zijn vandaag bijeen om te strijden voor rechtvaardigheid: onrecht tegen één betekent onrecht tegen iedereen” begon hij. Hij vertelde verder over het harde werk in het gebied, dat ook heel onzeker is, en voor lonen net boven het minimum. En over zijn Poolse collega’s, “die hebben hun geheel eigen set onzekerheid er nog bij.” En natuurijk over zijn eigen situatie:

“Ik ben me baan kwijt geraakt nadat ik me uitsprak op de werkvloer. Het is onrecht wanneer leidinggevenden hun macht misbruiken. Dit gebeurt bij Bleckmann. Door werkers uit te schelden wanneer iets mis gaat. Door seksistische of racistische opmerkingen te maken, zoals ‘marrokanen stelen nu eenmaal.’ Door veiligheidsregels te negeren die ze wel van werkers eisen. Door werkers te intimideren wanneer zij voor hun rechten opkomen. Om maar wat te noemen. Deze werksfeer wordt van bovenaf in stand gehouden en gefaciliteerd.”

Vervolgens demonstreerden we verder door het industriegebied. We moesten wel goed opletten, want regelmatig reden er vrachtwagens en grote bestelbussen, die om ons heen moesten rijden. Een enkeling toeterde uit steun, de meesten leken vooral verbaasd. Zo’n actie in een industriegebied is natuurlijk (vrij) uniek. In de grote distributiecentra om ons heen zagen we mensen achter de ramen naar ons kijken. We zwaaiden, en ze zwaaiden terug. Al waren er niet veel mensen op straat, we vielen dus zeker op.

“Bezet, blokkeer, dit flexgezeik pik ik niet meer!”

De actie eindigde bij de achteringang van Bleckmann. Daar rijden vrachtwagens en bestelbussen in en uit, om spullen op te halen of af te leveren. Een rookpot werd afgestoken en de weg geblokkeerd. Wie er in wil werd niet toe gelaten. De chauffeurs konden het natuurlijk niet waarderen. Flyers mochten we in onze reet douwen en een enkeling dreigde zelfs over ons heen te rijden. De demonstranten bleven dapper staan. Er was veel begrip voor de chauffeurs. “We snappen dat het irritant is,” zei een demonstrant door de megafoon, “maar dat is juist de bedoeling.” Na bijna twee en halve maand respectvol overhandigen van eisen en informerende acties, was het tijd om er een schepje bovenop te doen.

Ondertussen werd het weer er nog wat slechter op. Het begon ook al donker te worden, en het werd rustiger bij de loods. De actievoerders besloten dat het mooi was geweest, en demonstreerden terug naar de verzamelplek. “Bleckmann, klerestreek!” klonk het weer door het industriegebied. Voldaan stapten we op de bus of in de auto. We praatten nog wat na over de actie, en onze plannen voor de toekomst…

We willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid! Het was een mooie actie!

www.vloerwerk.org
info@vloerwerk.org


Foto 1

De kapitalistische pyramide van de IWW in een nieuw jasje.

Waarom is er nog geen "

Waarom is er nog geen " keurmerk " dat aangeeft hoe het er voor staat wat betreft arbeidsomstandigheden uitbuiting arbeidsvoorwaarden hoe veel de eigenaar(s) van een bedrijf zelf bij elkaar hebben gestolen en dergelijke.
Er is wel de Quote rang lijst maar dat zegt alleen iets bij benadering over persoonlijk bezit grootste " graaiers ".
Ook is er wel wat info over banken of een bank investeert in wapen producerende bedrijven afbraak oerwoud enz.
Er zou bijv. een app moeten zijn waar mee je kan zien wil ik daar kopen consumeren ? Zelf kan ik daar niet zo veel mee ook omdat het zich beperkt tot de grootsten maar het hotel op de hoek en de snackbar in de straat ? Uitbuiting van " illegalen " of mensen handel slachtoffers werkzaam ? en natuurlijk eerder genoemde arbeidsomstandigheden enz. Bij illegale praktijken kan de gemeente en of politie worden ingeschakeld ? Werkt zo iets ? Slechte arbeidsomstandigheden de arbeidsinspectie ? Volgens mij functioneert dat niet voldoende. Immers het hele systeem is gebaseerd op uitbuiting waar bij in Nederland voor NL Staats burgers misschien de scherpste kantjes er oppervlakkig gezien er af zijn gehaald.Er zijn wel restaurant beoordeling sites maar die lijken niet bonafide alleen al omdat die zich alleen maar bezig houden me de kwaliteit van het geserveerde en niet bijv. is de keuken een goede plek voor de medewerkers om te werken zo als daglicht voldoende ventilatie koeling in de zomer genoeg pauzes enz.
WIE BOUWT DIE APP ?? Immers een sticker plakken op een winkel of restaurant ruit is niet zinvol want word verwijdert. Er moeten wel voldoende eerlijke criteria zijn vastgelegd en eerlijke beoordeling want het moet niet zo zijn dat de concurrentie een concurrent oneerlijke beoordeling geeft bijv.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech