Minister Grapperhaus steunt dierenbeulen: de wereld op zijn kop!

Hier kun je discussieren over Minister Grapperhaus steunt dierenbeulen: de wereld op zijn kop!.
foto komt van artikel VATD blog, Natalie Dee: 12 miljoen varkens

Nee, Ferdje, we tuinen er niet in. Als je zegt dat boeren zich mogen verdedigen en de hoge druk spuit erop als voorbeeld neemt, wees dan een flinke vent en durf dat te herhalen. Lafbek. En nee, we waren er niet bij want dierenactivisten worden op zulke bijeenkomsten niet uitgenodigd. Lijkt me een goed idee als die dierenrechtenactivisten zichzelf eens een keer uitnodigen bij zo’n bijeenkomst van ‘producenten’, maar dat terzijde. Nee, Ferdje, niet de media de schuld geven. Het was klare taal. En dan is er ook nog altijd zoiets als subtekst ofwel wat gezegd wordt zonder het te zeggen. We weten heus wel wat je wilt dat er gebeurt. Je gaat niet voor niks naar de algemene ledenvergadering van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Dat op zichzelf tekent al waar je staat als minister van Klassejustitie en Onveiligheid. Wat had je daar te zoeken, Ferd? Precies: steun verklaren aan die arme varkenshouders. Enfin, genoeg gezegd tegen Ferd hier. Mocht je dit lezen, Ferd: donder op.

Laten we het over de varkens hebben. Niet de ‘boeren’ maar zij zijn hier het lijdend ‘voorwerp’, ofwel lijdend wezen. Buiten de varkenshouderijen staan tonnen. Die staan gewoon langs de weg. In die tonnen liggen dode biggetjes. Er zijn bedrijven die geld verdienen aan het ophalen en verbranden van die lijken. Voor de varkenshouder is het ingecalculeerd verlies. De consument betaalt wel. De varkenshouder - of laat ik die noemen voor wat hij is: de varkensbeul – die laat er geen traan om. Die varkens zijn namelijk geen dieren, maar producten, zie maar: ‘Producenten Organisatie Varkenshouderij’, zo heet die belangenorganisatie van de zelfbenoemde ‘boeren’. Bewijs van het feit dat die dieren voor hen alleen maar producten zijn komt voorts niet alleen van de aanblik van de tussen stalen frames geklemde moedervarkens maar ook van het voortdurende genetische gesleutel aan het aantal tepels dat een varken kan hebben. Dat aantal staat van nature namelijk niet vast. Het kunnen er 10 zijn maar ook 20, zo leerde een rondgang op internet me vandaag [2]. Dat is natuurlijk niet handig voor de producent want te weinig tepels is dode biggen in tonnen langs de weg en dat moeten er nu ook weer niet teveel worden. En dus wordt er systematisch gekruist om varkens met zoveel mogelijk tepels te fokken. Het woord ‘fokzeug’ bestaat niet voor niets. De oplossing van het probleem van meer biggen dan tepels wordt daarom niet gevonden in het terugbrengen van de ‘productie’ voor de ham op menig bordje. Nee! De oplossing is om het arme moederdier een gegarandeerd aantal tepels van oksels tot staart te bezorgen, genoeg voor nog meer biggen! De producent wil zeker zijn van zijn opbrengst. Op de website varkens.nl valt het te lezen. Vol trots ook: ‘Aantal spenen groeit naar 16’ [3]. Je leest het goed, die tepels worden spenen genoemd, om het begrip zo van iedere associatie met een levend wezen te ontdoen.

Het beeld van die moedervarkens en die biggen in de stallen staat me intussen op het netvlies gegrift en ik had graag meegedaan met die stalbezetting in Boxtel eerder dit jaar. Maar eigenlijk gaat zo’n lieve actie niet ver genoeg. Dat ze daarvoor veroordeeld zijn is ook al schandaal numero zoveel. Denk aan de varkens in de trucks onderweg naar het slachthuis, aan de hete zomers. Die arme opeengepakte beesten. Maar hee, dierenactivisten die een minister aanklagen die meer dan alleen maar sympathiseert met de producenten van deze speklapjes in spe [4], die zetten de wereld op zijn kop?! Wat de wereld op zijn kop is, is dat die stallen niet per direct worden gesloten wegens dierenmishandeling! Dat zou eigenlijk, als je gelooft in de staat en zijn ‘justitie’, de taak moeten zijn van deze minister die het doen van recht tot zijn kerntaak heeft. Ja, de stallen sluiten wegens nota bene bij wet verboden dierenmishandeling! Nope. Gaat ie niet doen, ‘onze’ minister. Is geen man van principes. Eet vast ‘s avonds zelf graag een stukkie dood dier. Dus wat het enige juiste om te doen is, is doorgaan met die acties tegen de massamoord op dieren die productie heet. Daarvoor is veganist worden bij lange na niet genoeg. Een goeie principiële eerste stap, dat wel. Ga het vooral doen! Maar dan… door! Voor die varkens en al die andere dieren, tegen de kapitalistische uitbuiting van hun lichamen. Wie denkt dat het kapitalisme alleen mensen uitbuit, kijk verder! En zie vooral ook dat kapitalisme als probleem een totaalstrijd vereist tegen dat probleem. Dat het dezelfde strijd is als de strijd tegen nationalisme en xenofobie, de uitbuiting van mensen, oorlogvoering, jacht op vluchtelingen. Enzovoort! Dat is de enige manier om de staten en hun regeringen omver te werpen, om de planeet te redden. Aan volk zoals Grapperhaus hoef je het echt niet te vragen.

Kijk, ik begrijp die organisaties wel die aangifte tegen hem hebben gedaan. Ze zijn de dubbele moraal zat. De klassenjustitie. Het maakt mij ook oorverdovend kwaad. Maar zal een officier van justitie die door het ministerie van Grapperhaus wordt betaald nu werkelijk vervolging inzetten? Hoe heette dat ook alweer? De slager keurt zijn eigen vlees? Of keurt het vlees hier de slager? Dat laatste kan natuurlijk niet, want het vlees is vermoord. Ofwel de officier van justitie bijt heus niet in de hand die hem voedt. Ik bedoel maar: dit kan dus niet. Dit gaat ook niet gebeuren. Het is een signaal, dat is alles. Ferdje doet nu even heel verongelijkt maar zat natuurlijk wel degelijk gezellig om de tafel met beroepsmisdadigers te samenzweren hoe activisten het beste gecriminaliseerd kunnen worden, zodat elke mishandeling van een activist door een ‘boer’ en elke vervolging ingezet door de staat op klaterend applaus kan rekenen van de lijkenpikkers in dit land.
En er zijn al zoveel signalen gegeven. Talloze video’s tonen de misdaden gepleegd tegen opeengepakte dieren. Het bloed spat er vanaf. Heb je wel eens een varken horen krijsen wanneer ze levend in kokend water wordt gegooid? Ik bedoel maar: er zijn al zoveel inkijkjes gegeven in het reilen en zeilen van slachthuizen en ‘producenten’, ‘boeren’. Hoeveel meer is er nodig om deze industrie te stoppen? Ze gaan maar mooi groente telen, of graan, of iets anders waarvoor geen dieren dood hoeven of uitgebuit. Voeding zonder tussenkomst van de dood. Sluiten die hap. Doen ze het zelf niet, dan zijn ze blijkbaar liever dierenbeul en natuurvernietiger. Wie doet ze wat? Maar dan is zelfverdediging door de dieren, van menselijke en niet menselijke aard, wel degelijk gerechtvaardigd. Elke actie, van lief protest tot daadwerkelijke bevrijding van opgesloten en gemartelde levende wezens, is daarbij van nut en noodzaak. Het zou mooi zijn als deze ‘diversity of tactics’ door een ieder omarmd wordt. Omdat vrijheid nooit gegeven wordt, maar altijd moet worden genomen!

Joke Kaviaar, 2 december 2019

1. Het Parool:Grapperhaus over aangifte dierenorganisaties: ‘Wereld op z’n kop’
2. Tubantia: Te weinig tepels? Dan fok je die toch gewoon...
3. Varkens.nl: Aantal spenen groeit naar 16
4. Indymedia: Dierenrechtenorganisaties doen aangifte tegen Minister van Justitie & Veiligheid Grapperhaus


samen lebber je sterk

Grapperhaus, de producenten en justitie likken lekker aan mekaars tepeltjes, zo gaat dat.

dode biggetjes

Hoeveel biggetjes denk je dat er in de natuur overleven?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech