Laat vluchtelingen niet verdrinken – Stop Fort Europa!

Hier kun je discussieren over Laat vluchtelingen niet verdrinken – Stop Fort Europa! .
Vorige week ontnam de Nederlandse regering twee reddingsboten van NGO's de Nederlandse vlag, waardoor deze niet meer kunnen uitvaren om vluchtelingen op de Middellandse Zee te redden. Hierdoor komen nog meer vluchtelingen direct in gevaar. Het is onderdeel van een georkestreerde campagne van EU-landen om reddingswerk op de Middellandse Zee onmogelijk te maken. Diverse schepen moesten dagenlang rondvaren met honderden uitgeputte geredde vluchtelingen omdat ze overal geweigerd werden. Reddingsschepen worden aangevallen door de Libische kustwacht, die nauw met de EU samenwerkt.

Dit jaar zijn al meer dan 1000 vluchtelingen omgekomen op de Middellandse Zee. Het grootste deel daarvan de laatste weken. De EU en de Libische kustwacht doen er alles aan om vluchtelingen tegen te houden en NGO-reddingsschepen het werk onmogelijk te maken.

De grensbewaking op de Middellandse Zee wordt steeds verder opgevoerd, waardoor vluchtelingen steeds meer met geweld geconfronteerd worden, steeds meer in gevaar komen en steeds moeilijkere vluchtroutes moeten kiezen. Ook Nederland levert militaire bijdragen (personeel en schepen) voor Frontex-operaties, de militaire EU-missie 'Operation Sophia' voor de Libische kust en het trainen van de Libische kustwacht in het stoppen van vluchtelingen.

Landen in Noord-Afrika krijgen massaal geld en militaire middelen om grensbewaking op te voeren. Ook de Nederlandse wapenindustrie profiteert hiervan. Scheepsbouwer Damen leverde patrouilleschepen aan Libië en Tunesië, Thales Nederland voorzag Franse schepen voor de Egyptische marine van radarapparatuur. De Nederlandse regering wil binnen Europa een voortrekkersrol spelen om de migratiesamenwerking met landen in Afrika te intensiveren.

Kom ook in actie tegen dit beleid. Laat horen en zien dat het onacceptabel is dat vluchtelingen steeds verder de hoek in gedreven worden. Dat de duizenden doden als gevolg van het EU-beleid niet vergeten worden. En dat de Nederlandse regering per direct moet stoppen met bijdragen leveren aan dit beleid. Kom woensdag 11 juli naar Den Haag en demonstreer mee.

Civiele organisaties als Sea Watch, dat een van de betreffende schepen bezit die nu niet meer uit kunnen varen, zijn in actie gekomen om levens op de Middellandse Zee te redden, nadat de EU-overheden dat niet wilden doen. Zij verdienen steun, geen arrestatie en pesterijen.

Stop Fort Europa! Vrijheid van beweging voor iedereen!

Meer info: stopforteuropa@riseup.net

-----------

Woensdag 11 juli, 15.00 uur Ministerie van Justitie (Turfmarkt 147), Den Haag


Laat vluchtelingen niet

Laat vluchtelingen niet verdrinken!!!

Mensen in Afrika moeten goed

Mensen in Afrika moeten goed duidelijk gemaakt worden dat NGO-veren niet meer varen en dat het dus echt hun eigen risico is om met gammele bootjes de Middelandse Zee op te gaan. Meer opvang in eigen regio. Kunnen ze als de omstandigheden beter zijn weer snel terug naar eigen land om mee te helpen met de opbouw. Nog meer "vluchtelingen" naar Europa speelt alleen maar extreem rechts in de kaart.

ngo's op Middellandse Zee zijn pendeldienst voor vluchtelingen

Critici: ngo's op Middellandse Zee zijn pendeldienst voor vluchtelingen
https://nos.nl/artikel/2181393-critici-ngo-s-op-middellandse-zee-zijn-pe...

Survival of the Richest

The wealthy are plotting to leave us behind
https://medium.com/s/futurehuman/survival-of-the-richest-9ef6cddd0cc1

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Conspiracy shite.

Als je kijkt hoe veel mensen

Als je kijkt hoe veel mensen in extreme situaties niet voor zich zelf kiezen maar voor de ander ? Oorlog of vernietigingskamp het is al snel het recht van de sterkste. Is de conclusie dus op zn plaats dat er nu (nog) de luxe situatie si om je te bekommeren om de ander want geen oorlog in West Europa . Daar bij wie zijn die mensen die zich bezig houden met het "redden "van vluchtelingen wat is hun achtergrond ? Vluchtelingen helpers zullen dan zeggen dat die achtergrond divers is. Maar als ik dan kijk waar naar wie gaan de subsidies in Nederland wie hebben er vrijwilligerswerk bijv. Niet de mensen op het bestaansminimum. Die hebben niet het netwerk niet de mogelijkheden. Ik heb onderzocht wie de subsidies in de gemeente krijgen in de gemeente waar ik woon. Er is niet een Bijstander bij niet een initiatief voor en door Bijstanders. Vrijwilligerswerk dan. Het merkwaardige fenomeen vind ik is er dat mensen in de Bijstand veel minder vrijwilligerswerk doen dan mensen met betaald werk. Ik heb het dan niet over de verplichting van uit de participatie wet ook wel bekend als " dwangarbeid " . Zelfde verhaal namelijk ons kent ons de leuke vrijwilligers baantjes gaan voor bij aan Bijstanders.
Wat ik wil aantonen is dat de " dogooders " die zich met vluchtelingen bezig houden een kleine elitiare groep is van mensen is die bevoorrecht zijn zeker in vergelijking met mensen in de Bijstand . Daar uit kan je afleiden dat ik de beweegredenen van de dogooders in twijfel trek. Je ziet ze vaak zelden actief voor en met de " armen " in de buurt. Dat is vanouds voor de christelijke charitas en is dat nog steeds de voedselbanken zijn eigenlijk altijd door christelijken. Is dat moeilijker om je als Links radicaal in te zetten voor witten ? Komt het te dicht bij aangezien radicaal Links in Nederland wit is idem vluchtelingen helpers vrijwel allemaal wit in Nederland. Hoe moeilijk is het om je in te zetten voor en met bijv. een witte oudere man of vrouw die in isolement in de Bijstand leeft geen vooruitzichten meer heeft. Levert dat minder op in meerdere opzichten je daar voor in te zetten ? Of moet " de overheid " dat maar doen ? Het heeft niet alleen met urgentie te maken ik kom dan terug op beweeg redenen. Het is ook vrijblijvend om je voor vluchtelingen in te zetten je kan naar zo'n Grieks eiland gaan met het idee ik kan altijd terug naar Nederland.
Wat mankeert er aan de " armen " in Nederland ? Niet YAVIS ? Waarom heeft ook radicaal Links zich afgekeerd van de armen dus vegeterend in de uitkering in Nederland ? Er zou een white privilege zijn . Daar mee word dan gezegd witten red je zelf maar jullie hebben het al te goed. Dat komt bepaalden binnen radicaal Links goed uit die arme witten in verband brengen met homofobie domheid achterlijkheid sowieso uit een cultuur die radicale witte activisten vreemd is.

Re: Laat vluchtelingen niet verdrinken – Stop Fort Europa!

verkeerde politiek overal!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech