Geen doorgang Pinksterlanddagen 2018 door sluiting kampeerterrein Appelscha

Hier kun je discussieren over Geen doorgang Pinksterlanddagen 2018 door sluiting kampeerterrein Appelscha.
Het stichtingsbestuur van de camping heeft dit drastische besluit moeten nemen omdat de exploitatie van het terrein de laatste twee jaar zwaar verliesgevend is geweest. Het vooruitzicht van een derde zwaar verliesgevend jaar liet het bestuur geen andere keus het terrein gedurende dit jaar buiten bedrijf te stellen.

Het bestuur betreurt deze gang van zaken enorm en heeft dit besluit met pijn in het hart moeten nemen, vooral ten aanzien van de kampeerders en bezoekers die wél trouw aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan.
Wij hebben de voorbereidingsgroep van de Pinksterlanddagen (die tot de groep niet-betalers behoort) verzocht zelf de bijeenkomst af te gelasten, maar dit heeft zij niet gedaan. Integendeel; zij roept op om met Pinksteren naar Appelscha te komen. Aangezien het terrein momenteel de meest noodzakelijke voorzieningen (gas, licht en water) ontbeert, achten wij deze oproep onverantwoord.

Het bestuur verzoekt eenieder die medewerking aan de Pinksterlanddagen 2018 heeft toegezegd hiervan nota te nemen. Bezoekers worden verzocht thuis te blijven.

Het bestuur zal zich in de loop van dit jaar bezinnen op een doorstart en heropening van het kampeerterrein. Uiteraard kunnen in dat geval de Pinksterlanddagen gewoon weer doorgaan.

Bestuur Stichting Tot Vrijheidsbezinning
stichtingtotvrijheidsbezinning@gmail.com


Het staat op het internet,

Het staat op het internet, dus is het waar.

Het staat op de site van de

Het staat op de site van de Vrije (geen open posting), het staat inde Leeuwarder Courant en het staat hier. Als er niet snel een verklaring van het stichtingsbestuur komt, ben ik toch bang dat er serieus stront aan de knikker is.
Doen water en electra het nog of is alles inderdaad afgesloten?

oh zo solidair

maar betalen voor de camping ho maar.

het niet betalen is in

het niet betalen is in reactie op de dictatoriale houding van het bestuur, die al langer een probleem vormt. De niet-betalers willen het bestuur dan ook vervangen door een algemene vergadering. Heb ik via via gehoord in ieder geval. Zou inderdaad fijn zijn als er 'officieel' wat duidelijkheid over komt.

-

Ik heb vorige maand nog gebadderd, beste bestuur. Een beetje gas, licht en water om te koken kan geregeld. In plaats van deze nogal lompe mededeling zou ik iets verwachten als; "het wordt dit jaar een beetje improviseren mensen, maar natuurlijk is er ook dit jaar weer de Pinksterlanddagen." De camping loopt zo juist een flinke euro mis. Toch? Neem snel een verstandig besluit.

Beste Ard, Wellicht is het

Beste Ard,

Wellicht is het voor jouw zienswijze van belang om te beseffen dat de PL-groep de afdrachten die zijn afgesproken in de algemene kampeerdersvergadering zijn toegezegd al jaren achtereen niet nakomen. Doorgang van de \PL betekend dat de camping (alle kampeerders en niet alleen het bestuur) vervolgens worden geconfronteerd met extra kosten voor gas, water, elektra en afvalverwerking. Dit zal het faillissement van de camping alleen maar versnellen in plaats van dat het enige euries oplevert.

burp

Alsof het terrein jullie bezit is! Er komt toch van honderden mensen geld binnen? En die grote caravans op het terrein? Wat betalen deze "anarchisten" dan? Rampenplan heeft zelf gasflessen. We schijten wel in het bos!

"de afdrachten die zijn

"de afdrachten die zijn afgesproken in de algemene kampeerdersvergadering zijn toegezegd al jaren achtereen niet nakomen"

ennnehh wat is er dan met die niet uitbetaalde afdrachten gebeurd.......?

zijn die voor andere dingen gebruikt...?
zijn ze gejat.....?
hebben een aantal mensen andere belangen....?
speelt tci soms een spelletje....?

snappen mensen soms niet wat het betekent "infrastructuur instandhouden verdedigen en beschermen .
of verneuken ze em intern bewust........dan wordt het een ander verhaal.........

als je je niet eens aan je financieele afspraken kunt houden en daarmee al zeer lange bestaande infrastructuur
bewust vernietigd wat moeten we dan nog met je.......?

Hoe staat het met de

Hoe staat het met de sponsoren ? Of de camping laten " adopteren " ? Sponsoring is natuurlijk een vies woord en vies begrip . Dan denk ik al snel aan hoe bijv. Wilders aan geld voor zijn " beweging "komt . Bepaald geheimzinnig is mijn indruk. Wat ik bedoel is of er een andere financiering mogelijk is. Bovendien waarom moeten PL altijd in Appelscha ? Omdat dat al 1000 jaar zo gaat. Dat lijkt mij dogmatisch. Het is een uithoek van Nederland. Je kan ook overwegen het meer centraal gelegen in Nederland te organiseren zodat meer opkomst is ook van nieuwe gezichten. Dit lijkt me ook een kans die betalingsproblemen voor vernieuwing.

Als de PL voorbereidingsgroep

Als de PL voorbereidingsgroep al twee jaar niets heeft afgedragen voor het gebruik van het terrein, rijst de vraag: waar is al dat geld dan wel gebleven?

Ik zie hier verschillende

Ik zie hier verschillende reacties voorbij komen van mensen die alsnog willen gaan. Ik denk dat als een anarchistische locatie gesloten is, het toch op zijn minst anarchistisch is om hier aan te voldoen en niet het terrein te betreden. Los van of je het helemaal eens bent met de gang van zaken. Wil je perse de PL zien gebeuren, dan zijn er zat locaties in NL waar dat gehouden kan worden.

Het kampeerterrein is gewoon

Het kampeerterrein is gewoon open, de vereniging van kampeerders in Appelscha zijn hard bezig om alles klaar te maken voor een nieuwe PL. Dat er een paar individuen onder de noemer 'bestuur' dictatoriaal bepalen wat wel of niet doorgang kan vinden en eigengereid suggereren dat iets gecanceld is waar ze niets mee van doen hebben, dat is pas on-anarchistisch.
Dus anarchisten kom allemaal naar ons kampeerterrein tijdens de PL, en laat niet een paar nare mensen ons kampeerterrein verpesten.
'Geen bazen en politici, maar zelfbestuur en anarchie!'

feiten en meningen

Als je alle kretologie zoals 'dictatoriaal wanbestuur' ed achterwege laat, blijft in ieder geval staat dat de PL groep al jaren de afgesproken afdracht aan het terrein niet betaald! Wat daarbij ook wel belangrijk is om te weten, dat dit is ingezet nadat deze groep in het voorafgaande jaar niet wilde of konden verklaren waarom er honderden euros cash waren opgenomen, waarbij niet duidelijk gemaakt werd, waaraan dat was besteed.

De morele en politieke keuze is eigenlijk heel simpel. Kom naar de PL en laat zien dat je daarmee een stel dieven van de beweging ondersteunt, die alleen maar hun eigen feestje willen houden.
of:
Toon jezelf solidair met de meerderheid van de kampeerders en blijf dit jaar weg bij de PL.

wat een boel nepnieuws! het

wat een boel nepnieuws! het stichtingsbestuur houdt zich niet aan de afspraak in een diepe comateuse slaap te verkeren. omdat de juridische structuur die van een stichting is, hebben de kampeerders noch de PL-groep noch de anarchistische beweging juridisch iets te zeggen.

omdat de maat vol was, heeft een meerderheid van de kampeerders besloten over te gaan tot een betaalstaking: het is namelijk het enige middel waarmee de kampeerders het stichtingsbestuur tot iets kan bewegen. dat geld wordt zoals tijdens een nette betaalstaking beaamt op een aparte rekening geplaatst, zo ook het geld van PL-voorbereidingsgroep. niks mistig, niks vaag, gewoon veilig weg geparkeerd totdat het bestuur zich terug aan haar afspraak gaat houden.

met behulp van een mediator hebben alle kampeerders op het terrein besloten om aan een andere juridische structuur te werken, eentje die beter aansluit met de anarchistische principes. het bestuur heeft echter de stekker gehaald uit dat proces, besloten dat de camping niet open kan in 2018 onder het valse voorwendsel dat de camping failliet zou zijn en eigenhandig aangekondigd dat de PL niet doorgaat.

het bestuur is doortastend, maar behoorlijk naïef. alsof een baasje in zijn eentje de PL kan aflassen of de camping kan sluiten. dan hebben ze duidelijk geen rekening gehouden dat (ex-)krakers zich niet zomaar laten intimideren door een eigenaar die gas en elektra afsluit. er zijn onder moeilijkere omstandigheden publieke bijeenkomsten georganiseerd. door collectieve strijd zal het bestuur ertoe bewogen worden in te zien dat het is blijven hangen in de 19e of 20e eeuw en dat het tijd wordt om zich constructief op te stellen in de structurele veranderingen die zijn ingezet door het hele kampeerterrein en zich niet krampachtig vast te houden aan wat was, maar niet meer zal terugkomen!

laten we allemaal naar de PL gaan om de PL-voorebreidingsgroep en kampeerders te ondersteunen in hun strijd om het kampeerterrein dit stichtingsbestuur te laten overleven en klaar te maken voor de volgende 85 jaar.

nieuw bestuur

Of ik er ben weet ik eigenlijk nog niet eens. Als er weer een bus gaat dan is een besluit makkelijker genomen.
Wat ik nog wil zeggen is, zorg er voor dat een nieuw bestuur geen randstedelijk iets wordt. Een bestuur met enkel mensen uit Amsterdam, Utrecht of Nijmegen is een slecht idee.

(rand)stedelijk

(rand)stedelijk

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech