Actiemateriaal: Geen Stem voor Racisme!

Hier kun je discussieren over Actiemateriaal: Geen Stem voor Racisme!.
Wil je posters en flyers ontvangen stuur dan een e-mail naar afa (at) afanederland.org en vermeld hoeveel posters en flyers je wilt en je adres. Een donatie voor de druk en verzendkosten is van harte welkom maar niet verplicht. Je donatie kan je storten op Rekeningnummer: NL57 INGB 0009 4742 45 ten name van AFA Nederland. Hieronder vind je de tekst van de flyer:

Geen Stem voor Racisme!

Racisme lijkt de afgelopen jaren genormaliseerd te zijn in Nederland. In veel westerse landen winnen politieke partijen met een racistische boodschap steeds meer grond en in hun kielzog voelt extreemrechts zich gesterkt de straat op te gaan. De afgelopen jaren stijgen daarom de gewelddadige aanvallen op migranten en andersdenkenden met soms zelfs de dood als gevolg.

Ook in Nederland zien we een parallel met de groei van partijen als de PVV en Forum voor Democratie en een opleving van extreemrechtse acties en geweld. Maar het zijn niet alleen die partijen die racisme tot een normaliteit maken. Over het gehele partijpolitieke spectrum heerst er een racistische tendens en in alle instituties zien we racisme terug. Of het nou de politie is die etnisch profileert of de overheid die de schuld van sociale problemen afschuift op minderheidsgroepen.

Het is bijvoorbeeld niet de schuld van migranten dat er steeds minder betaalbare woningen zijn. Het is juist de schuld van de politici en hun zakenvriendjes dat sociale woningbouw wordt gesloopt en plaats moeten maken voor huizen voor de rijken. Het is het systeem van geld en macht, het kapitalisme, dat iedereen aan de onderkant van de samenleving uitbuit en dat middels racisme mensen tegen elkaar op probeert te zetten.

Zoals we de afgelopen jaren hebben gezien is het kapitalisme een systeem van crisis. De gevolgen zijn bezuinigingen en privatiseringen. Om ongelijkheid en armoede aan te pakken moeten we het kapitalisme bij haar wortels aanpakken. We moeten racisme uitbannen om samen een strijd te leveren tegen wat ons uitbuit. Verkiezingen zullen hier niet het grote verschil in maken. We moeten ons buiten de partijpolitiek organiseren om zo samen een strijd te voeren voor een solidaire samenleving.

Racisme is nooit een oplossing voor sociale problemen. Geen stem voor racisme!

http://www.afanederland.org


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll auto-feed.-feed.

AFA vergeet DENK niet!

Zeker de engste parij die aan de verkiezingen meedoet. Willen zich niet uitspreken tegen homodiscriminatie, niet tegen de islamofascist Erdogan en de genocide op de Armeniers wordt door hen ontkend. Staan achter de oorlog tegen de Koerden. Zullen ongetwijfeld ook achter de discriminatie van Alevieten in Turkije staan.

Doe even normaal. DENK komt

Doe even normaal. DENK komt tenminste op voor de moslims. Ga je die bestrijden dan ben je net zo foud als de PVV.

-

Binnen en buiten het parlement blijft links steken in een politiek correcte kramp. Daarom geen woord over DENK.
Voor wie zou willen stemmen is er niet eens een alternatief. Het anti-parlementaire van deze jingle klopt helemaal.

Turkey’s Afrin operation part of '40-year struggle'

Head of Netherland's Denk party voices support for Turkey’s Operation Olive Branch in Dutch parliament.
http://aa.com.tr/en/europe/turkey-s-afrin-operation-part-of-40-year-stru...

verkiezingen

'Soumission', de spraakmakende nieuwe roman van de Franse Michel Houellebecq die vandaag verschijnt, is een onrustbarend what-if scenario over islamitisch Frankrijk.
https://www.vpro.nl/boeken/artikelen/vpro-gids/2015/januari/Onderwerping...

Raadsleden verbaasd over 'jihadpreek' in Hoornse Moskee

HOORN - Raadsleden reageren geschrokken en verbaasd op het bericht van De Telegraaf dat er gisterenavond een jihadpreek zou zijn voorgedragen in de moskee aan de Vredehofstraat in Hoorn. De Telegraaf zegt 'een door Turkije gedicteerde jihadpreek over jihad en martelaarschap' op audio te hebben. "Ik dacht dit kan niet waar zijn."
http://www.nhnieuws.nl/nieuws/219926/Raadsleden-verbaasd-over-jihadpreek...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech