[Den Haag] Verf Voor Randstad

Hier kun je discussieren over [Den Haag] Verf Voor Randstad.
In de nacht van 1 Mei is het Randstad bureau aan de Grotemarktstraat in Den Haag bekogeld met verf. Randstad is een van de bedrijven die werk adverteert als een benodigdheid door het neer te zetten als sleutel voor voldoening en geluk.

Maar werk geeft geen voldoening of geluk. Deze zogenaamde redding uit werkeloosheid brengt niks anders dan het zielloos, van dag op dag volgen van de euro om zo te proberen het hoofd boven water te houden binnen het kapitalisme.

Werken is de grootste belediging en vernedering die de mensheid zichzelf heeft aangedaan.

Wij willen niet door het kapitalisme ten ondergaan, daarom moet het kapitalisme door ons ten ondergaan!

Wanneer we niet meer werken, zal het leven echt beginnen!

Leve de anarchie!


Re: [Den Haag] Verf Voor Randstad

Volgens Quote magazine : Frits Goldschmeding
Positie 2013: 2/500
Vermogen 2013: 3000 miljoen
Woonachtig te Nederland
Herkomst vermogen: Randstad

http://www.quotenet.nl/Miljonairs/Frits-Goldschmeding
Er word blijkbaar geregeld aandacht besteed door Quote aan Goldschmeding. Maar dan niet bepaald kritisch.
Ik denk dat Goldschmeding het helemaal eens zal zijn met " Werken is de grootste belediging en vernedering die de mensheid zichzelf heeft aangedaan " . Op zich een goede actie dat verf gooien maar de verantwoording laat te wensen over. Immers werk moet in eigen beheer en dus samengevat geen bazen geen knechten kom op voor je rechten. Werken is ook als kind voor je oude vader of moeder zorgen bijv. maar dat word in het kapitalisme niet als werk gezien. Ik vind kortom de verantwoording wat beknopt het verondersteld veel achtergrond kennis. Maar als de actie betekend het kritisch aankaarten van het arbeidsethos dan is dat heel goed. Sinds de jaren 80 is die kritiek op het arbeidsethos verstomd. Binnen een deel vh Anarchisme is er een traditie om die kritiek te hebben. Zie o.a. https://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Lafargue .Maar ook daar werd het wat stil rond het arbeidsethos. Rond 1981 was er een enorme werkloosheid ook enorme jeugdwerkeloosheid. Tegelijk daar mee kwamen toen begin 80 er jaren er tal van publicaties zo als
https://www.kb.nl/themas/filosofie/hans-achterhuis/1984-arbeid-een-eigen...
Ook was er toen in de 80 er jaren in de gevestigde media plek om over het arbeidsethos te praten :
https://anderetijden.nl/aflevering/286/No-Future
Het was ook de tijd van bezuinigingen op uitkeringen ik herinner me dat mijn Bijstand uitkering in Amsterdam " bevroren " was dus geen jaarlijkse verhoging van enkele toen nog Gulden . Ik kwam rond 1986 zo als dat heet " op de arbeidsmarkt " na drie jaar wat toen nog sociale academie was en " vervangende dienstplicht " . Ik had militaire dienst geweigerd. Toen werd ik voor veel baantjes al " te oud " gevonden door " werkgevers " en ik was ongeschoold had alleen een HAVO diploma. En een studie schuld.
Jongeren waar onder ik kregen toen Bijstand van de sociale dienst itt jongeren vandaag die onder de 27 jaar zijn.
De meerderheid die toen op de " arbeidsmarkt " kwam en in eerste instantie werkloos was en " de verloren generatie " werd genoemd is uiteindelijk toch nog in een leven lang loonarbeid terecht gekomen. Ik niet. Na mijn 30 ste kon ik nauwelijks nog betaald werk vinden. Inmiddels is het 16 jaar geleden sinds mijn laatste betaalde werk en ik kan je vertellen het is geen paradijs een arbeidsloos inkomen je moet je zelf bezig weten te houden een creatieve hobby of iets dergelijks. Met name hoog opgeleiden lijken minder moeilijk hun tijd te kunnen vullen. Ik heb daar meer moeite mee inmiddels. Je moet je zelf in zo ' n situatie doelen blijven stellen denk ik hoeft niet ambitieus te zijn anders loop je het risico aan zinloosheid te gaan lijden. Aan onderbelasting gaan lijden kan je ook zeggen. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Bond_Tegen_Arbeidsethos
De initiatiefnemer daar van is uiteindelijk uit zijn zeer langdurige uitkering gepest en een glas in lood bedrijfje begonnen ( ? )
De initiatieven die er waren verdwenen allemaal op den duur geruisloos.

Eindelijk een goede actie

Eindelijk een goede actie tegen dat yuppie uitzendbureau dat net doet of je zonder te voldoen aan hun keurslijf niet mee mag doen!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech