Waar waren de betogers tegen Gül ?!

Hier kun je discussieren over Waar waren de betogers tegen Gül ?!.
Het normale leven in Amsterdam werd uren ontregeld vanwege omvangrijke beveiligingsoperaties, op de Dam tot in het CS. Mensen werden preventief opgepakt, er was een noodverordening ingesteld. Ook in Den Haag leidde de komst van Gül tot chaotische taferelen. Maar er was geen betoger te bekennen, schandalig! Alsof links niet meer bestaat, terwijl dagelijks in Turkije de mensenrechten worden geschonden. Las enkel op de website van de Internationale Socialisten en Ravage kritische commentaren, maar dat was het dan ook wel zo'n beetje. Geen enkele kritische noot of oproep op Indymedia. Wat is er aan de hand met links Nederland?

http://socialisme.nu/blog/nieuws/25800/handel-belangrijker-dan-mensenrec...

http://www.ravagedigitaal.org/2012nieuws/64toestand/tekst.php


preventief opgepakt?

preventief opgepakt?

Beste 'Somberman', Waar was

Beste 'Somberman',
Waar was jij? Welke demonstratie heb jij opgezet? Welk artikel heb jij geschreven?

Ben je actief in een groep?

Zo ja, dat is de beste plek om dat in te bespreken, en proberen iets op te zetten. Niet een klaagzang op internet die in het luchtledige gaat eindigen. Nu klinkt het (en misschien is het ook zo) alsof je van de zijlijn staat te klagen, maar bang bent zelf het veld in te stappen.

Zo nee, er zijn genoeg mogelijke groepen, afhankelijk van je voorkeur. Doe zelf iets, en val niet de mensen lastig die al overwerkt zijn door het proberen actief te zijn op de vele thema's waar we boos over zijn. Helaas is het zo dat 'serieus links' te klein is, en we niet op elk terrein constant actief kunnen zijn. Dit soort berichten helpen mijns inziens echter niet dit te veranderen.

Groet,
Jelle

links en ' overwerkt zijn' is

links en ' overwerkt zijn' is een een contradictio in terminis.

Gelukkig maar.Laat de rechtse

Gelukkig maar.Laat de rechtse neanderthalers zich maar doodwerken.

tsja, ik was aan het werk. we

tsja, ik was aan het werk. we kunnen niet overal tegelijk zijn, er is al veel te veel om actie tegen te voeren (helaas..)

Nixs NL.

links Nederland? die spel voor Ajax, toch? of AZ ???

laten we niet vergeten dat

laten we niet vergeten dat links de enige is geweest die kritiek heeft geuit op de mensenrechtenschendingen van turkye
de sp heeft de afgelopen dagen via media en parlement als enige party op serieuze wyze aan de bel getrokken..

Links mensen komen alleen hun

Links mensen komen alleen hun bed uit om voor de vernietiging van Israel het enige vrije land in de regio te demonstreren.

Pardon

Is Libanon ook niet een "vrij" (parlementair democratisch) land in de regio?

Turkse misdaden royaal beloond

19 april 2012

"Wilders is een islamofoob en verkondigt een extreem geluid dat radicalen voedt. Vreemdelingenhaat voor eigen politiek gewin. Hierdoor ontstaat in heel Europa een negatief klimaat van wij tegen zij." Nee, het zijn dit keer niet de woorden van een politiek-correcte linkse betweter, maar van de extreem-rechtse Turkse president Abdullah Gül. Een gevalletje pot verwijt de ketel.

Wie in Turkije spreekt over 'de Armeense genocide' loopt grote kans te worden vervolgd. De bewijzen van deze volkerenmoord zijn overvloedig terwijl de verantwoordelijken na de Eerste Wereldoorlog al werden berecht. Gevolg van de Turkse ontkenning: een corrumperende samenleving. Geregeld zijn Armeniërs – maar ook Koerden‚ homoseksuelen en andere minderheden – slachtoffer van haatmisdrijven en militair geweld. Eerwraak is schering en inslag. De regerende AKP dreigt, zo melden critici, van Turkije een islamitische staat te maken, godsdienstvrijheid staat op de tocht.

Gül werd de afgelopen week met talrijke egards behandeld tijdens zijn zakelijke bezoek aan Nederland. Volop lofuitingen aan het adres van de goede man, wiens vrouw zich keurig aan de Nederlandse allochtone modegrillen had aangepast door met een hoofddoek rond te lopen. "Uw land is een stabiele factor is in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten", meldde Güls lieftallige gastvrouw Beatrix, om eraan toe te voegen dat Turkije "voor velen een inspiratie is en een voorbeeld." Haar toespraak bevatte geen onvertogen woord.

Zoals bekend mag worden verondersteld voert de koningin promotionele activiteiten uit voor de BV Nederland. Maar de onzin die zij hierbij als zelf verkozen staatshoofd uitkraamt, zijn ook een beetje uw woorden indien u achter haar staat. Dan is het op zijn minst verontrustend, maar ook wel weer veelzeggend te noemen dat de linkse kerk en het journaille nauwelijks aanstoot hebben genomen aan haar geleuter ten overstaan van Gül, waarmee zij gepleegde Turkse misdaden tegen de mensheid, die nog dagelijks plaatsvinden, met vorstelijke hand weg wuifde.

Nee, hoofdredacteuren en politici maakten zich de afgelopen dagen drukker om de losse flodders van Wilders aan het adres van de Turkse president, en dien ten gevolge de mogelijke verstoring van de handelsbetrekkingen met Turkije, dan dat zij over de verwerpelijke toespraak van Beatrix, en de structurele schending van mensenrechten door de regerende partij AKP van Gül, en diens voorganger Erdogan, berichtten. De nieuwsconsument kreeg deze week voornamelijk rozengeur en maneschijn verhaaltjes gepresenteerd over hun toch al zo geliefde spotgoedkope vakantieland.

De afgelopen twintig jaar is het progressieve deel der natie in rap tempo verworden tot een conservatief zuur en zeikerig volkje dat zich nog voornamelijk druk lijkt te maken om carrière, geld, ego en politieke randzaken, veelal gevoed door foutieve aannames en veronderstellingen die lijken te zijn vastgeroest in de toch al niet al te goed werkende hersenpannen. Ze richten hun giftige pijlen liever op politieke opponenten, dan op échte schurken. Dat heeft veel te maken met de holle retoriek die dagelijks door hun geliefde politici en mediamakers gebezigd wordt.

De geuite kritiek van de PVV is, gelet op de warme partij-omhelzingen van een land als Israël, dat gelijk Turkije een schurkenstaat genoemd kan worden, hypocriet te noemen. Maar gezien de impact ook weer niet geheel onwelkom. Het bezoek van Gül vormde een uitgelezen kans voor activisten, opiniemakers, presentatoren, hoofdredacteuren, columnisten en politieke analisten om de Turkse president en diens achterban, alsmede de hardleerse koningin, te melden dat wij hier gewoonlijk menslievend plachten om te gaan met andersdenkenden op het gebied van afkomst, godsdienst, geaardheid, etc. Hoezo nog meer handel met Turkije?

In juni bezoekt Beatrix op haar beurt Turkije, meldt de staatsomroep. U zult zien dat de linkse kerk, steevast de verkeerde richting op kijkend, ook dit handelsreisje goedkeurend gadeslaat. Zolang Wilders maar zijn rotkop houdt!

Alex van Veen

www.ravagedigitaal.org

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech