[Mokum] 1 Mei demonstratie!

Hier kun je discussieren over [Mokum] 1 Mei demonstratie!.
In het Nederland van 2012 is het voor de rijken en machtigen goed toeven, maar voor de gewone mensen is het steeds lastiger. De scheiding tussen 'bevolkingsgroepen' wordt steeds groter. Of dat nou vanwege de slechte werkomstandigheden is, door de om zich heen slaande controle door de gemeente en politie, of door de doorgeslagen racistische politici. Jongeren en migranten worden op straat door de politie geterroriseerd, (flex)werkers hebben steeds minder zekerheden en studeren is inmiddels een privilege. De rijke elite heeft het nog steeds veel makkelijker dan de overgrote meerderheid van de mensen. Ook al doet hun kapitalistische natte droom geloven dat je met een smartphone, flatscreen en een dure bak pas echt meetelt, de meeste mensen moeten zich er voor in de schulden steken.
Wereldwijd is het nog heftiger. De crisis wordt gebruikt door de staten en multinationals om nog meer geld bij de mensen weg te trekken. Elke stap die we zetten wordt in de gaten gehouden met hun camera's en bureaucratie. Laten we in opstand komen tegen deze vertrutting en verkilling van de stad en de wereld, tegen de (huis)bazen en politici, tegen de grote bedrijven en de EU. We willen leven in een vrije wereld, waarin je niet wordt beoordeeld op je productiviteit en hoeveel je je aanpast aan dit systeem. Een wereld van solidariteit, waarin de mensen belangrijker zijn dan winst en macht. Laten we de straat opgaan!

Stakers, harde werkers en werkelozen, knuffel en kutallochtonen, huisvaders en moeders, schoolverlaters en scholieren... organiseer en rebelleer!

De zet is aan ons: kom op dinsdag 1 mei naar de demo 19:00 Mercatorplein, Amsterdam

www.1mei.org
1mei (A) riseup.net


Goed initiatief. Maar waarom

Goed initiatief. Maar waarom moet het nou weer een 'anarchistische' anti-kapitalistische demonstratie genoemd worden? Zijn niet anarchisten niet welkom om tegen kapitalisme te demonstreren. Is het niet een beter idee om voor een wat breder publiek erbij te krijgen?

1 Mei

Mee eens.
Wil je iets bereiken, zal je toch wat meer je eigen politieke boodschap opzij moeten zetten.
En de 1 Mei demo leent zich daar uitstekend voor.

Onzin, ik vind het juist goed

Onzin, ik vind het juist goed dat als anarchisten iets organizeren, ze ook duidelijk naar buiten brengen dat het de anarchisten zijn die dit doen, de anarchisten in nederland zijn altijd al veels te bescheiden geweest. allerlei NGOs en veel gematigder clubs lopen al jaren weg met het vele werk dat anarchisten in gang hebben gezet. denk daarbij aan het ondersteunen van mensen zonder papieren, het thema uitzendwerk-arbeid, de 1 mei demos de afgelopen 3 jaar, en nog veel meer, dus voor de anarchisten die dingen organiseren, zeg duidelijk naar buiten toe dat je anarchist bent, er is niks voor te schamen, we hebben een lang en rijk verleden waar we trots op kunnen zijn. Solidarity Forever!!!! zelfs de broer van Charly Chaplin was anarchist:) know your history.

Organiseer je eigen demo dan,

Organiseer je eigen demo dan, niemand is hier tegen of sluit je aan en ga met je eigen vlaggetje of banner zwaaien. Zolang het geen Fascitische sut is, is ook niemand hier tegen, maar anderen verbieden om een anarchistische demo te organiseren?

Ik verbied helemaal niks. Ik

Ik verbied helemaal niks. Ik zeg alleen dat het een behoorlijke misser is, vooral in tijden van crisis wil je met dit soort demonstraties juist een groter draagvlak creëren. Ik kan nu wel weer voorspellen dat het dezelfde 200 usual suspects zullen zijn op het Mercatorplein. Wat goed is hoor, ben blij dat ze er zijn, maar het kan ook anders.

" De rijke elite heeft het

" De rijke elite heeft het nog steeds veel makkelijker dan de overgrote meerderheid van de mensen. "
Die zin zal ongetwijfeld voor enkele mensen een eye opener zijn. " Verdomd een rijkaard kan zo maar boodschappen doen en ikke niet ! " Geuploade opinie stukjes oproepen enz. van zich Anarchisten noemend zijn - volgens mij - vaak schijnbaar oneindige tirades in hoogdravende taal - to say the least -
geschreven en veel kennis veronderstellende. Maar het kan ook anders. Zie oproep van de 1mei.org.
Beetje simplistisch....populistisch die oproep. Wat truttig ook smartpheuns zijn heeel gewoon hoor. Daar lusten " we " wel pap van van populisme ? Nou dan is De Rijke toch een wat moeilijk vijand beeld. De Rijke is immers het grote ideaal van velen en word intens bewonderd door velen. Likken naar boven trappen naar onder. Daar zijn Anarchisten toch wat wereld vreemd. Ik vrees verder dat je een roepende in de woestijn bent als je solidariteit predikt. Wel doen overigens. Maar het lijkt inmiddels veel op een zwartrok ( ! ) die roept " Gij zult niet echtbreken ". De realiteit is anders het paradijs ver weg.
Mogelijk na de dood ? Er zijn er velen die kiezen voor zo makkleijk mogelijk in het hier en nu en waarom zou je dan gaan demonstreren ? Leverd mogelijk ooit eens na de dood het paradijs op ? Pffff wat is er op tv of filmpje downloaden ? " We willen leven in een vrije wereld, waarin je niet wordt beoordeeld op je productiviteit en hoeveel je je aanpast aan dit systeem. Een wereld van solidariteit " Ja mooi ooit eens later. Maar in het hier en nu. Zin om mee te doen met initiatief in het hier en nu :

http://www.wix.com/veganfoodini/4u#!about

https://twitter.com/#!/Veganfoodini

Ik ben als initiatiefnemer nu gedwongen om aansluiting te zoeken bij bestaande re-integratie initiatieven / bedrijven wegens totaal ontbreken van solidariteit met mijn initiatief dat daar door nooit ONS initiatief kan worden.
Welkom en groeten van Raymond 100 % Vegan initiatief.

he raymond, kan je niet een

he raymond, kan je niet een keer doodvallen? je zit nu al 6 jaar te janken hier op indy, met je gezeik over bijstand e.d. heb je ooit wel eens gewerkt? ik denk het niet, de mensen die ik ken in de bijsstand vertonen het zelfde gedrag als jij, iedereen moet solidair zijn met jou,hen, maar jij ben 0,0 % solidair met andere, aleen maar zeiken, zeiken en zeuren. get a life, ik ben pas solidair als je je verzet en dat is nu net het probleem met mensen in de bijstand, wie bijt de hand die voed! en nu opgerot met je gejank. flapdrol!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech