Ontruiming Lauriergracht: gefrustreerde politie gaat over tot arrestatie perswoordvoerder

Hier kun je discussieren over Ontruiming Lauriergracht: gefrustreerde politie gaat over tot arrestatie perswoordvoerder.
Vanochtend had een groep sympathisanten van de krakers een ludiek buurtprotest met bootjes georganiseerd op het water voor het pand Lauriergracht 73. Met smartlappen en flyers gaven ze aan buurtbewoners en passanten informatie over de geschiedenis van het pand. Na 10 jaar bewoning door krakers, wordt het pand nu door de gemeente opgeleverd aan de speculanten-eigenaren, waarschijnlijk weer voor langdurig leegstand.

De massaal aanwezige politie vond het eerst nodig om de bootjes van de sympathisanten met de waterkanon op volle kracht weg te spuiten. Hierbij werd zelfs niet geschuwd om een persoon met de waterstraal het water in te gooien. De sympathisanten hielden de moed er in met spandoek en accordeon muziek. Kennelijk heeft het steeds ontruimen voor leegstand, en het niet in slagen om bewoners van kraakpanden bij de ontruiming te arresteren, bij de politie geleid tot grote frustratie.
Een vrouw die namens bewoners en sympathisanten de pers te woord stond werd plotseling aangehouden, zonder enig ander aanleiding dan dat ze een goed onderbouwd verhaal voor de aanwezige pers hield.

De door de politie aangevoerde reden (DNA afname) is kennelijk de nieuwe manier is om lastige burgers van straat te halen. Hiermee begeeft korpsbeheerder van der Laan zich weer op glad ijs. Na de omstreden arrestatie van een complete demonstratie bij de ontruiming van sociaal centrum Schijnheilig in juli vorig jaar, wordt nu bij de ontruiming van een enkel speculatie object in de Jordaan wederom gekozen voor machtsmisbruik. Van der Laan wil niet alleen het bewonen van leegstaande panden dmv kraken onmogelijk maken, hij wil nu zelfs het publiekelijk aankaarten van zijn falend beleid de mond snoeren.


Jullie hebben het

Jullie hebben het potsiedikkie ook wel zwaar he.. Doe eens werken voor je centen en een huis huren dan..

altijd weer jammer als je

altijd weer jammer als je ziet dat er op dit soort dingen gereageerd word door een of ander kortzichtig type

Recht staat los van motieven,

Recht staat los van motieven, indien je dit wilt wijzigen wil je schijnbaar ook je eigen bescherming opheffen.

Altijd grappig mensen die iets roepen, maar niet echt begrijpen wat ze roepen.

Ben je boos om de hoogte van je huur of omdat je zelf speculant bent en iedere keer dubbel wordt gezeten.

Of staat je poldercalvnisme je redelijk denken in de weg.

Wat betreft belastingen betalen wil ik wel eens weten is betreffende persoon het dan eens dat zijn zuurverdiende belastingcenten naar de bankenbonussen en Griekse corrupte politici gaan als instrument om de zelfstandigheid binnen de eigen parlementen op te heffen. De vrije markt heeft de banen en toekomstzekerheid van het grootste deel van de Nederlandse bevolking zozeer aangetast dat op korte termijn veel kinderen op zullen groeien in een situatie van voor jou 100 anderen en dan voor hongerlonen moeten werken.

Het zal wel weer eens zonder inhoud blijven, maar als Anarchisten en autonomen en daarmee de voor en achterhoede van de verdedigers van de vrije mens moeten we het toch blijven proberen. Jammer dat de mens die wij proberen te helpen en hun levensstijl verdedigen niet in staat zijn om te zien wat dat betekent.

Fraterny, equality, liberty.. zoek maar op en ook welke veranderingen het heeft meegebracht.

Tegen wie heb je het?

Ik ben niet dom en ik heb je hulp niet nodig. Waarom kopen je rijke ouders geen appartementje voor je terwijl je een of andere studie zonder toekomst aan het studeren bent van andere mensen hun hardverdiende belastinggeld?

verdedigers van de vrije mens

Wat voelen die zogenaamde autonomen en anarchisten zich toch verheven boven het achterlijke volk.
De Pol Pots van de toekomst!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech