[Den Haag] Anarchistische Muurkrant verspreid. Één arrestatie voor 'opruiing en aanzetten tot geweld'.

Hier kun je discussieren over [Den Haag] Anarchistische Muurkrant verspreid. Één arrestatie voor 'opruiing en aanzetten tot geweld'. .
De afgelopen week hebben anarchisten honderden Muurkranten verspreid in o.a. de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk. Het eerste nummer van de Muurkrant gaat over de opstand vorig jaar in de Haagse Schilderswijk. Hier kwamen duizenden mensen dagen lang in opstand tegen de politie en de staat na de moord op Mitch Henriquez, die door agenten dood werd gewurgd. Henriquez was het zoveelste slachtoffer van geweld door het racistische politiekorps van Den Haag. Het korps dat samen met het OM nog maanden lang jacht heeft gemaakt op de opstandelingen van afgelopen zomer.

Nu er alweer iemand vastzit en het er naar uit ziet dat het OM er alles aan gelegen is om hem zo lang mogelijk vast te houden op verdenking van het verspreiden van een poster met een tekst, is onze solidariteit uiten het enige wat wij kunnen doen. Solidariteit door actie. Hier onder kan je de Anarchistische Muurkrant downloaden. Print de Muurkrant en verspreid hem overal.

Download de Anarchistische Muurkrant: https://indy.puscii.nl/indyfiles/AnarchistischeMuurkrant#1April2016.pdf

Stop de repressie! Solidariteit met de gevangenen! Weg met de politie en de staat! Leve de anarchie!

Hier onder vind je de tekst van het hoofdartikel.

Weg met de politie en de staat. Leve de opstand!

Over de opstand in de Schilderswijk

In de zomer van 2015 woedde er een opstand in de Haagse Schilderswijk. Een opstand tegen de dagelijkse onderdrukking en het racisme van de politie. Tegen de verstikkende realiteit van uitbuiting of werkloosheid. Een opstand van mensen die braken met de normaliteit van staatsrepressie: de rollen werden omgedraaid en de politie werd de straten uitgejaagd. De moord op Mitch Henriquez, de zoveelste racistische politiemoord, was de vonk die de opstand deed oplaaien. Laten wij niet vergeten, laten wij niet vergeven!

Door politici, de media, moskeeën en allerlei buurtclubjes werd de opstand weggezet als een ordinaire rel. Als een criminele daad waarvan de daders hard gestraft moesten worden. Maar geloof niet hen, de organisaties die van subsidie van de staat overleven, zij die hun eigen agenda willen voeren over de ruggen van de onderdrukten, zij die de onderdrukten uitverkopen om met de machthebbers om de tafel te kunnen zitten. Dat mensen in wijken als de Schilderswijk worden onderdrukt is wel duidelijk. Niet aangenomen vanwege je naam of uitgebuit voor een hongerloontje terwijl de bazen, grote bedrijven, politici en banken zich verrijken.

Het is de in de staat geïntegreerde racistische zondebokpolitiek die mensen van kleur de schuld geeft van armoede, huisvestingsproblemen en bezuinigingen, enkel om mensen tegen elkaar uit te spelen. Maar vluchtelingen, Marokkanen en Surinamers zijn niet de oorzaak van deze problemen. Het probleem zijn de politici en de staat die alleen de belangen behartigen van de bazen en grote bedrijven, en het is de moordende politie die dat alles, kosten wat het kost, beschermt.

De opstand in de zomer van 2015 was geen ordinaire rel. Het was een legitieme opstand tegen alles wat ons onderdrukt. Het was een opstand tegen de politie die ons op straat terroriseert. Tegen de controlewaanzin van cameratoezicht, ID controles en het zogenaamde 'zero-tolerance
beleid' die we alleen in arme wijken zien. Het was een opstand van een gemeenschap die zich niet langer door politieke spelletjes laat verdelen. Jaren lang is er gepraat en gevraagd om verandering maar niemand wilde luisteren. Dan is de enige optie om keihard in opstand te komen. Voor onze waardigheid, voor ons bestaan.

Zij die in opstand kwamen en weigerden te buigen voor onderdrukking en repressie zijn de mensen die hun waardigheid niet zijn verloren. Het zijn juist die mensen die hoop bieden op een andere, een betere toekomst! Laat deze zomer een hete zomer worden!

Weg met de politie en de staat! Leve de opstand! Leve de anarchie!


[spam deleted]

[spam deleted]

Een alternatief voor de

Een alternatief voor de constitutionele monarchie en de parlementaire democratie zo als in Nederland en een alternatief voor de republiek . Wat zou dat kunnen zijn ? Velen kunnen zich daar van totaal geen voorstelling maken. Wat zou zo 'n alternatief kosten ? Dat is een vraag die denk ik al snel zal opkomen. Hoe je een t shirt rond je hoofd moet knopen en hoe je opstand moet roepen dat is voor de meesten geen onderwerp maar een alternatief voor genoemde zou wel belangstelling wekken mits gebracht met verstand van pr marketing en dergelijke. Wat voor pr is dat we gaan je buurtje in de brand steken met een opstand ?! Dat is slechte pr en marketing.

Re: [Den Haag] Anarchistische Muurkrant verspreid. Één arrestati

Het is maar een gedacht van een verre sympathisant, maar is het geen goed idee om in het vervolg de muurkrant een meer satirisch en bijtend humoristisch tintje te geven ? Ik denk in ieder geval dat de machthebbers veel verlegener zouden zitten met het oplsuiten van mensen omwille van satire vandaag de dag als om het oplsuiten en vervolgen van zogenaamde 'oproepen tot geweld'. Sterkte en solidariteit met betrokennen in elk geval !

Re: [Den Haag] Anarchistische Muurkrant verspreid. Één arrestati

Hahahahaha. Als ze ergens niets willen weten van anarchisme, dan is het wel in Transvaal en de Schilderswijk.

Re: [Den Haag] Anarchistische Muurkrant verspreid. Één arrestati

Het is juist de bedoeling herkenbaar te zijn bij degelijke misdaad want dat brengt in kringen van jonge criminelen veel " respect " . . Gevangenis interesseerd ze niet.
Of zijn het soicale jongens sportief want bijna allemaal in sport kleding zo als te zien was op Opsporing verzocht en altijd bezig vrijwillig zwerfvuil op te ruimen en oudere hulp behoevende buurtbewoners te helpen en kindertjes helpen met de weg oversteken ? Zo als met rellen in de U. K. die stopten vrij plotseling volgens bepaalde analyse omdat er gejat / geplunderd was wat men nodig had. Dergelijke jongens staan altijd voor aan als er wat te rellen valt vinden ze leuk. Het zijn vrijwel nooit vrouwen of meisjes die mee doen aan dat geweld. het heeft alles te maken met opvoeding en testosteron en boven al een achterlijke primitieve cultuur die in achterbuurten heerst daar is een cultuur en niet multi cultureel. Anarchisten krijgen daar absoluut geen voet aan de grond te moeilijk boeken lezen en zo. Bij plunderingen word de boek handel overgeslagen.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech