Solidariteit met Rojava - wapens voor YPG / YPJ!

Hier kun je discussieren over Solidariteit met Rojava - wapens voor YPG / YPJ!.
Al wekenlang geven YPG en YPJ-strijders alles om Kobane te verdedigen tegen een overweldigende en zwaarbewapende vijand. Met verouderde wapens, moed en veel creativiteit konden ze tot op heden de IS tegenhouden, maar de situatie wordt met het uur nijpender. De strijders van YPG/YPJ verdedigen in Kobane niet alleen Koerdisch zelfbestuur en emancipatoire verworvenheden als basis van democratie, zij verdedigen ook het geweten van de mensheid tegen de barbaarse Midden-Oosten-politiek van de islamitische staat.

Elk uur bereiken ons alarmerende berichten uit Kobane en Rojava, en nu is verbale solidariteit en pr niet langer genoeg. Daarom hebben we besloten tot de campagne "Solidariteit met Rojava - wapens voor de YPG / YPJ" om de strijd van onze kameraden concreet te ondersteunen. We zamelen geld in ter ondersteuning van de militaire verdediging van een progressieve samenleving in het Midden-Oosten.
Deze inzameling hadden we eerder moeten beginnen. Maar beter laat beginnen dan geheel te zwijgen. Daarom richten we de komende weken en maanden onze inspanningen op een donatiecampagne die moet leiden tot de militaire verdediging van Rojava tegen de IS en de kolonialiale bezetting van NAVO-land Turkije. We roepen alle organisaties in Duitsland en Europa op, van links tot progressief en anti-fascistisch zich aan te sluiten bij ons initiatief, om serieus uiting te geven aan de veel gedane oproep tot "internationale solidariteit".

Terwijl de Duitse regering de corrupte en feodaal-conservatieve KDP (Koerdische Democratische Partij) van de noord-Iraakse Koerdische president Barzani met wapens uitrusten, wiens Pershmerga-milities tot nu toe niet echt uitblinken in de verdediging van de Yezidi's in het noorden van Irak, willen wij de krachten van de linkse Koerdische bevrijdingsbeweging YPG en YPJ steunen die afgelopen augustus dwars door de belegering van IS het leven van 10,000 Yezidis hebben gered door een korridor van het Shengal-gebergte naar Rojava te bevechten. Wij willen de zelfgeorganiseerde aanpak van de Koerdische bevrijdingsbeweging zelf steunen in plaats van een appèl te doen aan overheidsinstellingen. Wij zijn anti-militaristen, geen wapenfetisjisten. Er zijn genoeg wapens in het Midden-Oosten, maar wie beschikt erover?

We zijn deze campagne begonnen omdat het sociale project in West-Koerdistan, de "Commune van Rojava", van bijzonder belang is. Niet alleen voor het Midden-Oosten dat al meer dan 100 jaar wordt geteisterd door koloniale overheersing, imperialisme en reactionaire tegenbewegingen als de politieke islam, maar ook voor de toekomst van internationale anti-kapitalistische bewegingen. De bouw van een emancipatoir sociaal alternatief, waarvan de fundamenten bestaan uit zelforganisatie, basisdemocratie, vrouwenemancipatie en het overwinnen van de etnische en sektarische verdeeldheid maakt een andere wereld mogelijk, zolang we nadenken over onze eigen kracht in plaats van verworden tot speelbal van geopolitieke belangen.
Sinds de opmars van het neoliberalisme in de jaren '80, de neergang van anti-koloniale bevrijdingsbewegingen en de ineenstorting van het Sovjet-blok, had links geen serieus alternatief. Saddam of de VS? Iran of Israël? Hamas en Likoed? Gaddafi of de NAVO? CDU of SPD? Het was de keuze tussen twee vermeende minst kwaden. Het project in Rojava en de Koerdische bevrijdingsbeweging is een kans de verlammende passiviteit te overwinnen, en te leren om een ​​maatschappelijk relevante anti-kapitalistische beweging in Europa en de BRD te bouwen.
We komen uit verschillende linkse stromingen met verschillende achtergronden en ervaringen. Natuurlijk staan we niet geheel kritiekloos tegenover de politieke praktijk van de Koerdische bevrijdingsbeweging. Maar we merken op dat zij, in tegenstelling tot veel linkse bewegingen, erin slagen te reflecteren op fouten uit het verleden en zijn uitgegroeid tot de belangrijkste progressieve kracht in het Midden-Oosten. Wij vinden dat de Koerdische bevrijdingsbeweging een belangrijke impuls geeft aan de wederopbouw van een wereldwijde anti-kapitalistische beweging. Dit heeft echter als voorwaarde dat de Koerdische revolutie de militaire superioriteit van de IS tot staan brengt, en zich verdedigt tegen de dreiging van een mogelijke invasie vanuit Turkije. Daarom is het belangrijk om nu te handelen:

Solidariteit met Rojava - wapens voor de YPG / YPJ!

Een gift voor de verdediging van een emancipatoir project voor de samenleving in het Midden-Oosten!

Lang leve internationale solidariteit!

Donaties:
Ontvanger: PM
O.v.v. „Rojava“
NR: 506155858
BLZ: 76010085
IBAN: DE70760100850506155858
BIC: PBNKDEFF

Meer informatie via
kontakt AT nao-prozeß[punt]de
arab AT riseup[punt]de

http://arab.blogsport.de/2014/10/03/spendenkampagne-waffen-fuer-die-ypgypj/
http://bijikurdistan.tumblr.com/


antimilitaristen zamelen geld in voor wapentuig

is dit bericht een hoax?

Perpspektive Kurdistan?

De oproep is door Perpspektive Kurdistan overgenomen:
https://www.facebook.com/perspektivekurdistan/photos/a.284776908370241.1...

een club waarover buiten facebook weinig te vinden is.

spanje 1936

De situatie in Rajava wordt vergeleken met de Zapatista strijd en de Spaanse opstand in 1936. Als dit het geval is dan kan ik deze beweging van harte ondersteunen. Zie ook http://www.kritischestudenten.nl/blog/politiek/world-ignoring-revolution...

Legitiem volgens de

Legitiem volgens de marxistische jongerenkrant Junge Welt

re:

Junge Welt voor de goede orde is het voormalige orgaan van de FDJ. https://en.wikipedia.org/wiki/Junge_Welt .

"Ontvanger: PM" Het zal toch

"Ontvanger: PM"

Het zal toch niet waar wezen he?

Legitiem volgens de linkse

Legitiem volgens de linkse blogosphere

Meer info over de revolutie

Meer info over de revolutie in Rojava: http://roarmag.org/2014/07/rojava-autonomy-syrian-kurds/

"Natuurlijk moeten we niet

"Natuurlijk moeten we niet hier wapens gaan kopen en deze gaan verschepen, dat zou onmogelijk zijn. We willen het geld inzamelen voor een donatierekening en dan opsturen naar de regionale overheid in Rojava. Wat met de geld wordt gedaan, moeten de kameraden van de YPG en YPJ lokaal voor zichzelf beslissen. We willen in onze imperialistische metropool geld inzamelen om YPG en YPJ te helpen bij de verdediging van een basisdemocratie en een zelf-georganiseerde samenleving", zegt ARAB-woordvoerder Jonas Schießer.

bron: http://lowerclassmag.com/2014/10/knarren-fuer-kurdistan/

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech