Solidariteit met Rojava - wapens voor YPG / YPJ!

Nieuws, gepost door: AFA Berlin op 08/10/2014 10:10:37

Wanneer: 08/10/2014 - 20:59

De milities van de zelfbenoemde "godenstrijders" van de Islamitische Staat (IS) staan aan de poorten van de Koerdische stad Kobane - er dreigt een bloedbad als IS erin slaagt de stad in te nemen. Daarnaast wordt het Koerdische zelfbestuur in Rojava (West-Koerdistan / Noord-Syrië) bedreigd door een Turkse invasie zoals donderdag door Ankara is besloten.


Al wekenlang geven YPG en YPJ-strijders alles om Kobane te verdedigen tegen een overweldigende en zwaarbewapende vijand. Met verouderde wapens, moed en veel creativiteit konden ze tot op heden de IS tegenhouden, maar de situatie wordt met het uur nijpender. De strijders van YPG/YPJ verdedigen in Kobane niet alleen Koerdisch zelfbestuur en emancipatoire verworvenheden als basis van democratie, zij verdedigen ook het geweten van de mensheid tegen de barbaarse Midden-Oosten-politiek van de islamitische staat.

Elk uur bereiken ons alarmerende berichten uit Kobane en Rojava, en nu is verbale solidariteit en pr niet langer genoeg. Daarom hebben we besloten tot de campagne "Solidariteit met Rojava - wapens voor de YPG / YPJ" om de strijd van onze kameraden concreet te ondersteunen. We zamelen geld in ter ondersteuning van de militaire verdediging van een progressieve samenleving in het Midden-Oosten.
Deze inzameling hadden we eerder moeten beginnen. Maar beter laat beginnen dan geheel te zwijgen. Daarom richten we de komende weken en maanden onze inspanningen op een donatiecampagne die moet leiden tot de militaire verdediging van Rojava tegen de IS en de kolonialiale bezetting van NAVO-land Turkije. We roepen alle organisaties in Duitsland en Europa op, van links tot progressief en anti-fascistisch zich aan te sluiten bij ons initiatief, om serieus uiting te geven aan de veel gedane oproep tot "internationale solidariteit".

Terwijl de Duitse regering de corrupte en feodaal-conservatieve KDP (Koerdische Democratische Partij) van de noord-Iraakse Koerdische president Barzani met wapens uitrusten, wiens Pershmerga-milities tot nu toe niet echt uitblinken in de verdediging van de Yezidi's in het noorden van Irak, willen wij de krachten van de linkse Koerdische bevrijdingsbeweging YPG en YPJ steunen die afgelopen augustus dwars door de belegering van IS het leven van 10,000 Yezidis hebben gered door een korridor van het Shengal-gebergte naar Rojava te bevechten. Wij willen de zelfgeorganiseerde aanpak van de Koerdische bevrijdingsbeweging zelf steunen in plaats van een appèl te doen aan overheidsinstellingen. Wij zijn anti-militaristen, geen wapenfetisjisten. Er zijn genoeg wapens in het Midden-Oosten, maar wie beschikt erover?

We zijn deze campagne begonnen omdat het sociale project in West-Koerdistan, de "Commune van Rojava", van bijzonder belang is. Niet alleen voor het Midden-Oosten dat al meer dan 100 jaar wordt geteisterd door koloniale overheersing, imperialisme en reactionaire tegenbewegingen als de politieke islam, maar ook voor de toekomst van internationale anti-kapitalistische bewegingen. De bouw van een emancipatoir sociaal alternatief, waarvan de fundamenten bestaan uit zelforganisatie, basisdemocratie, vrouwenemancipatie en het overwinnen van de etnische en sektarische verdeeldheid maakt een andere wereld mogelijk, zolang we nadenken over onze eigen kracht in plaats van verworden tot speelbal van geopolitieke belangen.
Sinds de opmars van het neoliberalisme in de jaren '80, de neergang van anti-koloniale bevrijdingsbewegingen en de ineenstorting van het Sovjet-blok, had links geen serieus alternatief. Saddam of de VS? Iran of Israël? Hamas en Likoed? Gaddafi of de NAVO? CDU of SPD? Het was de keuze tussen twee vermeende minst kwaden. Het project in Rojava en de Koerdische bevrijdingsbeweging is een kans de verlammende passiviteit te overwinnen, en te leren om een ​​maatschappelijk relevante anti-kapitalistische beweging in Europa en de BRD te bouwen.
We komen uit verschillende linkse stromingen met verschillende achtergronden en ervaringen. Natuurlijk staan we niet geheel kritiekloos tegenover de politieke praktijk van de Koerdische bevrijdingsbeweging. Maar we merken op dat zij, in tegenstelling tot veel linkse bewegingen, erin slagen te reflecteren op fouten uit het verleden en zijn uitgegroeid tot de belangrijkste progressieve kracht in het Midden-Oosten. Wij vinden dat de Koerdische bevrijdingsbeweging een belangrijke impuls geeft aan de wederopbouw van een wereldwijde anti-kapitalistische beweging. Dit heeft echter als voorwaarde dat de Koerdische revolutie de militaire superioriteit van de IS tot staan brengt, en zich verdedigt tegen de dreiging van een mogelijke invasie vanuit Turkije. Daarom is het belangrijk om nu te handelen:

Solidariteit met Rojava - wapens voor de YPG / YPJ!

Een gift voor de verdediging van een emancipatoir project voor de samenleving in het Midden-Oosten!

Lang leve internationale solidariteit!

Donaties:
Ontvanger: PM
O.v.v. „Rojava“
NR: 506155858
BLZ: 76010085
IBAN: DE70760100850506155858
BIC: PBNKDEFF

Meer informatie via
kontakt AT nao-prozeß[punt]de
arab AT riseup[punt]de

http://arab.blogsport.de/2014/10/03/spendenkampagne-waffen-fuer-die-ypgypj/
http://bijikurdistan.tumblr.com/

Tags: isis Solidariteit ypg


Wie: 
nn

Koerdische Rode Halve Maan

Address / Navnîşan: Postbus 2136 / 65202 CC 's-Hertogenbosch
Ing Bank N.v.
Giro No :746 06 93
IBAN: NL80INGB0007460693
BIC/SWIFT: INGBNL2A

http://www.heyvasor.com/en/alikari/Wie: 
nn

Correctie: deze campagne is een initatief van ARAB niet AFA

https://de.wikipedia.org/wiki/Antifaschistische_Revolution%C3%A4re_Aktio...
Over de campagne http://lowerclassmag.com/2014/10/knarren-fuer-kurdistan/Wie: 
nn

UPDATE
ARAB has raised about 23.000 Euro in the last 5 days.

http://325.nostate.net/?p=12869Wie: 
nn

De bank heeft de rekening geblokkeerd. De inzamelingsactie gaat verder via deze bankrekening:

Empfänger: MD
IBAN: DE98 5005 0201 1243 1674 49
BIC: HELADEF1822

Für die Neue Antikapitalistische Organisation (NAO), für die Antifaschistische Revolutionäre Aktion Berlin (ARAB) und die Perspektive
Kurdistan Michael Prütz
0172/916 98 00

Bron: https://www.facebook.com/WaffenFuerRojava/posts/1476279435966217


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech