Boycot "De Verandering" - Antarctica blijft!

Hier kun je discussieren over Boycot "De Verandering" - Antarctica blijft!.
Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben wij, de bewoners en vrijwilligers van het gekraakte sociaal centrum Antarctica, aan "De Verandering" gevraagd ons te assisteren met de legalisatie van ons pand. Dit zou verlopen via een project van het Stadsdeel, waarbij ons gekraakte gebouw van "eigenaar" Stadsdeel West aan een zelfbouwgroep zou worden verkocht. Voor ons leek dit in eerste instantie een manier om te kunnen legaliseren, maar na verloop van tijd bleken de eisen van het Stadsdeel en zeker ook de financiële verwachtingen niet geschikt om een vrijplaats zoals de onze voort te kunnen zetten.

Nadat het zelfbouwproject gegund was aan de concurrerende ontwikkelingsgroep Amundsenhofje, bleken zij tot onze verbazing ook met De Verandering te werken. Terwijl wij het idee hadden dat De Verandering, zelf immers voortgekomen uit de kraakbeweging, vooral in zee gaat met krakers en andere idealisten, wil Amundsenhofje ons sociale centrum laten ontruimen en verbouwen tot koopappartementen zonder collectieve woongedachte of buurtfunctie.

Naar eigen zeggen organiseert en begeleidt De Verandering projecten met creatieve, ideële en solidaire uitgangspunten en richt zij zich op het versterken van maatschappelijke betrokkenheid en duurzame verbanden. Aan haar indrukwekkende lijst van het begeleiden, legaliseren en renoveren van vrijplaatsen als de Plantage Doklaan, de Binnenpret, ACU en Kostgewonnen, wil De Verandering nu de ontruiming van één van de weinige overgebleven gekraakte vrijplaatsen van Amsterdam toevoegen: Sociaal Centrum Antarctica. Waar op dit moment muziek-, film-, theater- en performanceavonden worden georganiseerd, een drukbezochte weggeefwinkel, een volkskeuken en een buurttuinproject haar thuis hebben, moeten kille koopwoningen komen. En dat in een moeilijke tijd voor vele krakers en huurders, waarin de brede toegang tot de stad als nooit te voren op het spel staat en het gecriminaliseerde kraken juist een steun in de rug zou kunnen gebruiken.

Het is al een pittige discussie waard dat De Verandering meevaart in de mode der gemeentelijke zelfbouwprojecten, waarbij publieke gebouwen de markt op gegooid worden als aanjager voor gentrificatie van nu nog goedkopere buurten. Het is echter schokkend dat zij hiermee bereid zijn om de vernietiging van een gekraakt levendig sociaal centrum te faciliteren. Dit getuigt in geen enkele zin van solidariteit of idealisme, en ontneemt de Robert Scottbuurt haar creatieve en sociale centrum.

Hierbij roepen wij iedereen op om druk uit te oefenen op De Verandering zodat zij zich uit het project Amundsenhofje terugtrekt en zich vanaf nu weer beroepsmatig zal gaan inzetten voor ideële en voor creatieve cultuur in plaats van de vernietiging hiervan. Voor de Verandering, kortom.

Een strijdbare groet,
Sociaal Centrum Antarctica, Amundsenweg 1

De website van Antarctica:
http://no.nl/antarctica

Korte docu over Antarctica:
http://www.youtube.com/watch?v=UPYbxEI2G-E


Re: Boycot "De Verandering" - Antarctica blijft!

Jullie richten jullie pijlen op de verkeerde organisatie !
Jullie gaven al aan ,dat dit project financieel voor jullie niet haalbaar was en is.
De mensen van de Verandering leven niet alleen van de lucht, maar er moet ook brood op de plank komen en het staat hun vrij om projectondersteuning te geven aan diegenen die hun hier voor inhuren.
De Antartica woongroep kan beter hun pijlen richten op het Stadsdeel als eigenaar en bij hun aankloppen voor een alternatief om te ontwikkelen.
Hulde aan de Verandering !
Hulde aan Antartica ! (en veel succes met jullie lobby)

Kennelijk snapt 'nn'

Kennelijk snapt 'nn' hierboven, die het allemaal doodnormaal vindt dat je achter de rug van krakers om hun pand wegonderhandelt om ze voor juppen in koopwoningen te veranderen, niet helemaal in welk krachtenveld zoiets zich afspeelt. De Antartica's zullen vast en zeker ook wel hun aandacht op de overheid richten in de hoop niet ontruimd te worden. De illusie dat je er tegenwoordig iets vergelijkbaars voor in de plaats zult krijgen, zeker als je geen eigen vermogen hebt, hebben ze gelukkig niet. Vandaar dat je dan je aandacht richt (en vraagt) op/van iedereen die partij is in de kongsie die je uit je behuizing probeert te krijgen. Zo te zien zijn dat drie partijen: overheid, buurtjuppen en ... het uit de kraakbeweging voortgekomen ritselkluppie de verandering. Ftoe! voor hen...

We schoppen elkaar weer de grond in, heerlijk!

Geweldig,

1. Het stadsdeel komt met een plan waaraan de krakers nooit kunnen voldoen.
2. De krakers gaan alsnog proberen een plan voor gentrifidingest van de buurt in te dienen.
3. Helaas zijn daar een stel opportunistische kopers beter in.
4. Vervolgens heeft de verandering het gedaan!
5. We gaan de PVK weer oprichten en vooral hard trappen naar dingen die uit onze eigen kring zijn voortgekomen.

Laat ik duidelijk zijn:

De handelswijze van De Verandering vindt ik niet in overeenstemming met wat ik me voorstel van een Solidaire economie. Laten we het daar vooral met hen over hebben.

En...Ik verwacht binnen 14 dagen na dagtekening een demonstratie bij het stadsdeel voor een andere plek. Anders neem ik jullie niet meer serieus, hoe leuk Antarctica ook is.

De VVD giert het inmiddels uit van het lachen: Het hele huurrecht wordt afgeschaft, alles wordt gesloopt en een paar krakers slaan elkaar de hersentjes in. Lekker productief allemaal.

de verandering

@nn
brood op de plank door koopwoningen te realiseren ten koste van een kraakpand/buurtcentrum? fuck dat!

@nn de nn
wacht even, wie schopt nou wie de grond in? volgens mij is de verandering hier bezig een gekraakte plek te vernietigen! inderdaad bijzonder weinig productie!

Re: Boycot "De Verandering" - Antarctica blijft!

ANTARTICA BLIJFT great place great people ALL THE BEST love and rage

sksu huilt met de wolven

http://www.dvxs.nl/skwot/2014/Apr/0036.html

De Studenten Kraak Spreek Uur heeft kennelijk besloten om deze nogal kinderachtige 'boycot' oproep door te sturen op de onvolprezen kraak-mail-lijst.

volgens mij is er weinig

volgens mij is er weinig kinderachtigs aan het verliezen van je huis..!

DAT sowiezo en daarbij de

DAT sowiezo

en daarbij de totale backstab-actie van een organisatie die ZEGT zich in te zetten voor.. ja, in ieder geval het totaal tegenovergestelde van backstabben van je kameraden.

kankerlijers.

en mensen die verwijzen naar het PVK-tijdeperk, FUCK, ik denk af en toe, was het ze maar gelukt om alle teringlijers uit de kraakbeweging te trappen, al is het zeker zo dat de onderlinge schijt tussen krakers het natuurlijk ook makkelijker maakte voor de staat om de beweging te focken. En goed, dit is zeker niet een oproep om PVK-stijl bezig te gaan zijn, zou nu sowiezo desastreus zijn (en ongeveer 50/50 dat dat t toen ook was).

Je moest een opstel schrijven

Je moest een opstel schrijven bij maatschappijleer op de MLK school?

ehrm

In concreto wordt hier opgeroepen om alle opgebouwde kennis en ervaring bij De Verandering overboord te gooien, omdat we even niet zo gelukkig zijn dat een gekraakt sociaal centrum niet kan blijven bestaan. Of dat nou zo slim is voor de toekomst kun je je afvragen. Dat nog los van de vraag of het zo vreemd is dat De Verandering het Amundsenhofje begeleid, nu gebleken is dat behoud van Antartica geen reële kans heeft. Hoe triest dat ook is, als het één niet kan moet je naar iets anders gaan kijken. Antartica zal in gekraakte toestand ook niet eeuwig blijven bestaan, genoeg kapers op de kust. Al met al lijkt het Amundsenhofje me toch een heel redelijk project.

Tot een boycot zal het van mijn kant dus niet komen.

stel dat de Verandering in

stel dat de Verandering in dit geval een project zou begeleiden waarin betaalbare huren, gedeelde faciliteiten en een publieke ruimte zou komen,bv zoals de pieter nieuwland van soweto, dan zou het misschien nog enigzins te verantwoorden zijn. maar dat is niet het geval: ten koste van de bijzondere plek Antarctica (met inderdaad een weggeefwinkel, buurtavonden, buurttuin etc) worden afgesloten koopwoningen gerealiseerd, met een hoge muur eromheen. wat een enorm verschil met de huidige situatie! De Verandering zal waarschijnlijk gniffelend achter een linie ME'ers mee kijken hoe met geweld het pand voor hun portemonnee wordt leeggetrokken. Tijd om druk uit te oefenen dus

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech