Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie

Hier kun je discussieren over Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie.
Met sprekers, DJ, twee bandjes en spoken word/stand-up en limonade hebben we op de ganzenheuvel een feest gevierd. Maar wel een serieus feest, een feest waarmee we willen aangeven dat we de toenemende mate van discriminatie in Nederland meer dan zat zijn. Discriminatie verspreid zich als onkruid en daarom is het belangrijk om actief stelling te nemen tegen discriminatie, want voor je het weet ben jij aan de beurt. Door de dag heen hebben ongeveer 250 mensen deel genomen aan ons geluid tegen discriminatie.

Het is belangrijk om solidair te zijn met anderen die gediscrimineerd en voor elkaar op te komen. Want alleen als we ons niet laten verdelen en alle soorten discriminatie bestrijden maken we een kans. Dus van discriminatie op grond van religie tot seksuele geaardheid, van thema’s als migrantenstrijd tot de afschaffing van zwarte piet en van discriminatie op de arbeidsmarkt tot het botte racisme van Wilders. Laten we solidair met elkaar zijn en discriminatie zien voor wat het is: walgelijk. Maar we moeten niet vergeten dat er meer discriminatie op de loer ligt, niet alleen bij de PVV maar ook bij andere partijen. En laten we ook kritisch naar onszelf blijven kijken.

Wij kijken terug naar een geslaagde dag en een bijzonder geslaagd feest, we willen iedereen bedanken die deze manifestatie tot een feest heeft gemaakt, organisatie, DJ, performers en niet in de laatste plaats het publiek!

De directe aanleiding van onze manifestatie was een pro-Wilders demonstratie. De route van deze demonstratie is dankzij de tactisch gekozen locatie van onze manifestatie zwaar ingekort. De rond de 70 mensen die voor de intolerantie van Wilders hebben gedemonstreerd hebben zo minder ruimte gekregen. Er waren ook langs de route van de pro-Wilders demonstratie enkele mooie tegenacties zoals bijvoorbeeld het spandoek met een antiracistische leus die hoog in de bomen op hun voorverzamelplek is gehangen. Anonieme activisten bedankt!

Tot slot nog een kritische noot. Onze demonstratie kende meerdere eisen, twee van deze eisen gingen over politiegeweld en discriminerend politieoptreden. De politie deed ook vandaag haar best om ons protest te criminaliseren. Mobiele eenheid op achtergrond, politie te paard, veel gele hesjes en 8 mensen opgepakt omdat ze geen identificatie konden tonen. Reden om hen om ID te vragen… afwezig. Dit alles voor een straatfeest… De lokale pers sprong hier dankbaar op in door te koppen met het aantal arrestaties zonder hier enige kritische vragen bij te stellen.

http://www.afanederland.org


Straatfeest

Altijd weer die overdreven grote mond bij PowNews.
Ik kan me niet voorstellen dat er dan nog sprake is
van een geslaagd straatfeest.

PowNews

Ik begrijp niet dat PowNews en de NVU een meningsverschil hebben
want in mijn ogen zijn ze toch allebei extreem-rechts.
Misschien is dit de bevestiging dat het echte extreem-rechts
in Nederland in het Nederlandse parlement zit.

Re: Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie

Ik snap niet zo goed waarom het hier zo opportunistisch wordt opgenomen voor de GeenStijl 'journalist'. Bij ons anti-racisme-festival waren ze ook niet welkom en moesten ze ook gewoon wegwezen.

Het zijn reactionaire, kleinburgerlijke etters. En als je het platform een beetje analyseert bied het racisme een platform in plaats van dat het daar tegen optreed. En dat allemaal in de naam van de 'vrijheid van meningsuiting'. Niet alle 'journalisten' zijn goed, en niet alle 'vrije meningen' zijn acceptabel. Als je vervelend wilt zijn, kun je daar ook een reactie op verwachten, simpeler kan het niet.

Een antifascist die op de manifestatie tegen racisme was,

Re: Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie

Ik snap niet zo goed waarom het hier zo opportunistisch wordt opgenomen voor de GeenStijl 'journalist'.

Ik denk dat GeenStijl / PowNews zelf op dit platform aktief is ter zelfverdediging.
En dus zelf dergelijke reacties plaatst.

Re: Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie

" in een kwaad daglicht te stellen in het PowNews."

Ook dit bericht is misschien wel weer afkomstig van GeenStijl / PowNews.

De indruk wekkend dat er iemand zit te wachten
op GeenStijl / PowNews. NOT !

Volgens mij zit niemand op hen te wachten.
Ze dringen zich op als steenmarters.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech