Nijmegen: Geslaagd straatfeest tegen discriminatie

Nieuws, gepost door: AFA Nederland op 06/04/2014 04:04:52

Wanneer: 06/04/2014 - 15:54

Gister (5-4-2014) hebben er zo’n 250 mensen in Nijmegen zich laten horen op de manifestatie / straatfeest tegen racisme. Een geweldig resultaat om ze veel mensen in drie dagen te mobiliseren. Wij hopen dan ook dat nog meer mensen zulke mooie initiatieven opzetten tegen racisme! Hier onder het verslag van de organisatie, Wilders Sluit Ook Jouw Uit:


Met sprekers, DJ, twee bandjes en spoken word/stand-up en limonade hebben we op de ganzenheuvel een feest gevierd. Maar wel een serieus feest, een feest waarmee we willen aangeven dat we de toenemende mate van discriminatie in Nederland meer dan zat zijn. Discriminatie verspreid zich als onkruid en daarom is het belangrijk om actief stelling te nemen tegen discriminatie, want voor je het weet ben jij aan de beurt. Door de dag heen hebben ongeveer 250 mensen deel genomen aan ons geluid tegen discriminatie.

Het is belangrijk om solidair te zijn met anderen die gediscrimineerd en voor elkaar op te komen. Want alleen als we ons niet laten verdelen en alle soorten discriminatie bestrijden maken we een kans. Dus van discriminatie op grond van religie tot seksuele geaardheid, van thema’s als migrantenstrijd tot de afschaffing van zwarte piet en van discriminatie op de arbeidsmarkt tot het botte racisme van Wilders. Laten we solidair met elkaar zijn en discriminatie zien voor wat het is: walgelijk. Maar we moeten niet vergeten dat er meer discriminatie op de loer ligt, niet alleen bij de PVV maar ook bij andere partijen. En laten we ook kritisch naar onszelf blijven kijken.

Wij kijken terug naar een geslaagde dag en een bijzonder geslaagd feest, we willen iedereen bedanken die deze manifestatie tot een feest heeft gemaakt, organisatie, DJ, performers en niet in de laatste plaats het publiek!

De directe aanleiding van onze manifestatie was een pro-Wilders demonstratie. De route van deze demonstratie is dankzij de tactisch gekozen locatie van onze manifestatie zwaar ingekort. De rond de 70 mensen die voor de intolerantie van Wilders hebben gedemonstreerd hebben zo minder ruimte gekregen. Er waren ook langs de route van de pro-Wilders demonstratie enkele mooie tegenacties zoals bijvoorbeeld het spandoek met een antiracistische leus die hoog in de bomen op hun voorverzamelplek is gehangen. Anonieme activisten bedankt!

Tot slot nog een kritische noot. Onze demonstratie kende meerdere eisen, twee van deze eisen gingen over politiegeweld en discriminerend politieoptreden. De politie deed ook vandaag haar best om ons protest te criminaliseren. Mobiele eenheid op achtergrond, politie te paard, veel gele hesjes en 8 mensen opgepakt omdat ze geen identificatie konden tonen. Reden om hen om ID te vragen… afwezig. Dit alles voor een straatfeest… De lokale pers sprong hier dankbaar op in door te koppen met het aantal arrestaties zonder hier enige kritische vragen bij te stellen.

http://www.afanederland.orgWie: 
nn

De Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka heeft zondagavond 6 april 2014 verschillende twitter berichten - @kafkanet - verstuurd over de aanwezigheid van extreem-rechtse activisten bij de "anti-Bruls en pro-Wildersmars", die op zaterdag 5 april in het Kronenburgerpark in Nijmegen, in de nabijheid van de "Nijmegen! Geef racisme geen stem, doe mee tegen de PVV" manifestatie, is gehouden.

Het gaat om de rechtsextremisten Simone Magretti, Ben van der Kooij - op donderdag 13 april 2006 veroordeeld voor het in de brand steken van de Djama Mashid Shaan-e-Islam moskee te Rotterdam - (beiden foto 1) en de Nederlandse Volksunie neonazi Henk Wijnhoven (foto 2). De laatste probeerde voor aanvang van de pro-Wildersmars GeenStijl journalist Tom Staal - tevergeefs - meerdere malen de microfoon uit zijn handen te slaan.

De beelden van neonazi Henk Wijnhoven zijn onbehouwen gedrag zijn te zien op http://vimeo.com/91191102

Foto: 


Wie: 
nn

"Wij staan aan jullie kant. We hebben die burgemeester al eerder gesloopt", aldus probeert Tom Staal de pro-wilderianen over te halen : http://youtu.be/cqEfLYgLSkI Waarvan akte.Wie: 
nn

Neonazi en en Nederlandse Volksunie kringleider Nijmegen Henk Wijnhoven rust uit na GeenStijl journalist Tom Staal te hebben lastig gevallen voor aanvang van de "anti-Bruls en pro-Wildersmars".

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

ALLE MAROKKANEN TERUG NAAR ISTANBUL
Kijk nou. Een trol, ingezet door de Linkse Sektor om Wilders fanboys te Nijmegen in een kwaad daglicht te stellen in het PowNews.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/alle_marokkanen_terug_naar_...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech