★ MEGA opkomst SAMEN TEGEN RACISME

Hier kun je discussieren over ★ MEGA opkomst SAMEN TEGEN RACISME.
zaterdag 22 maart kwamen duizenden mensen op de been op het museumplein in amsterdam voor de demonstratie SAMEN TEGEN RACIME als onderdeel van een europese aktieweek tegen vreemdelingenhaat..van daar liep de stoet mensen naar dokwerker voor een manifestatie met sprekers en muzikanten..massaal en divers lieten demonstranten hun stem horen tegen vreemdelingenhaat en tegen het extreem-rechtse geschreeuw van bruinhemd adolf wilders

zie hier video van de demo van kop tot staart

♥ ☮ Ⓐ

nederland is vol ~ alle fascisten het land uit


Re: ★ MEGA opkomst SAMEN TEGEN RACISME

De salafistische vlag veroorzaakte wel wat duw en trekwerk.

Re: ★ MEGA opkomst SAMEN TEGEN RACISME

Prima 'genuanceerd' verslag van 'Anti', maar ging deze demo dan niet over het vluchtelingenbeleid en zwarte piet? Deze bijdrage op zich is al een provocatie.

Re: ★ MEGA opkomst SAMEN TEGEN RACISME

dit noemen we activistisch populistisch, zelfs die enge van der laan van de pvda mocht het clubje wegkykers toespreken, ongehoord!!!

Hmm, die burgemeester als

Hmm, die burgemeester als spreker was wel echt slecht gekozen zeg.

Als punten van de demo lagen er toch: "4. Dit kabinet moet de uitspraak van het Europees Comite voor Sociale Rechten opvolgen: alle vluchtelingen hebben recht op voedsel, onderdak en kleding. Geen vluchteling op straat of in de cel, laten we de mensenrechten weer respecteren!

5. De Sinterklaasoptocht moet dit jaar Zwarte Piet vrij worden. In het onderwijs moet er meer aandacht komen voor het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden."

Qua punt 4 zou je zeg is die gast niet helemaal op zijn plaats. Qua punt 5 was het de FNV mevrouw die niet helemaal op haar plaats was aangezien ze het nogal belangrijk vond om eerst eens flink te benadrukken dat ze daar niks van vond.

Ik snap niet dat organizatoren an dit soort dingen mensen blijven uitnodigen die het niet eens zijn met hun boodschap. Zo ook d66 die mocht spreken op die grote studentendemo in den haag paar jaar terug.

Maar goed verder was het gaaf, veel mensen!

Is het raar om te vragen naar

Is het raar om te vragen naar iets meer duidelijkheid rondom wat er gebeurd is met de vlag (duw en trekwerk? Jongetjes met vlag uiteindelijk opgebokt?) en het "hond van Israël" spandoek (hieromtrent lees ik niets)
Erg blij verslagje, maar het enige gevoel dat mij bekruipt is dat ik blij ben dat ik al wat jaartjes niet meer meeloop in dit soort antisemitismemagneten.

*een rommeltje*

Het 21 maart comité moet een rommeltje zijn van achterover leunen... Iets van actievoerders die gewend zijn geweest om de anti-racisme dag te organiseren maar niet met de huidige omstandigheden. De actie was succesvol tussen de demonstranten onderling en het kabaal tegen de burgermeester was terecht!

Een organisatie was er niet terwijl heel veel ondertekenen: Ondersteunende organisaties demonstratie 22 maart. AFA Den Haag. AFA Friesland. Afrika In Motion (Afrikaanse migranten in Nederland). African Roots Movements. Al Nisa. Bond van anti fascisten. CFMW, Commission for Filipino Migrant Workers. COC. Eén land één samenleving. EMCEMO, Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling. European Network against nationalism, racism, fascism and in support of migrants and refugees. FNV Bondgenoten. FNV Finance. Free Mumia abujamal. HTIB, Turkse Arbeidersvereniging. IMWU, Indonesian Migrant Workers Union. Instituut for international scientific research. Internationale Socialisten. Jursa Kulturu Vof. Komitee Marokkaanse Arbeiders/KMAN/KMAA. Landelijk Beraad Marokkanen. LGBT, Trans United. Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland. Marokkaans platform Indische buurt. New Urban Collective. Platform Stop Racisme en Uitsluiting. Platform of Filipino Migrant Organisations. REinform (Greeks living in the Netherlands) Republiek Allochtonië. Respect Network in Europe. Roet in het eten. Slavernij online.Social Development Coorporative. Solidariteitsfonds X – Y. Spaanse Assembly in Nederland (15-M/Marea Granate). Stichting Buat (Platform voor Molukkers). Stichting Keti Koti dialoog tafel.Stichting FIK. Stichting Ocan Surinaams Inspraak Orgaan (SIO). TRUSTED Migrants. Trans National Migrant Platform (incl. Kromantse Foundation en Foundation University). TunFun. UETD, Europeesche Turkse Democraten Uni in Nederland. United against Racism. Vega Carib. Vereniging van Ethiopiërs in Nederland. Vrouwen tegen Uitzetting. We Are Here (vluchtelingen). Yamore-ke radio. Zwarte Piet Niet.

Ik snap niet dat deze organisaties zo losjes samenwerken en dat doen ze misschien ook maar op 1 dag tegen racisme. De aanpak van de anti-racisme dag in de hoofdstad was provinciaal en niet professioneel. Anousha Nzume was een aanfluiting en sprak als een kleuter juf toen eenmaal de demonstranten de juiste toon vonden naar de burgermeester Eberhard, hij verdiende de juiste toon en scandering.

Nou ja, het is ook een beetje

Nou ja, het is ook een beetje uit z'n verband gerukt. Het gaat om iets van vier jongens van nog geen 16 die met een vlag rondlopen waarvan de meeste mensen 1 2 3 niet zullen weten wat die betekent. Hond van Israel spandoek heb ik niet eens gezien,maar kun je uitleggen wat daar anti-semitistisch aan is? Wel wat palestina vlaggen gezien, maar goed die zie je bij wel meer dingen en het rascisme bruggetje is daar ook wel snel gemaakt.

Aan de andere kant liepen er ook wat mensen rond met het bordje joden solidair met marrokanen. Belangrijker aan het eind bij de speeches werd in de trant van wij zijn allemaal morrokanen vanaf het podium ook wij zijn allemaal joden en wij zijn allemaal joden geroepen. Al deze uitspraken kregen hetzelfde gejuich. Ook vergelijkingen tussen marrokanen nu en joden vroeger werden gemaakt. Volgens mij stond toch de verbondenheid tegen alle vormen van rascisme en discriminatie voorop ondanks dat er wel wat dubieuze mensen en spandoeken waren. Op een paar duizend mensen valt vijf gekken nog mee.

Misschien valt het inderdaad

Misschien valt het inderdaad mee. Maar ze zijn er wel. En voor zover ik kan lezen werd er weinig aan gedaan. Zes NVU'ers (kutjochies van 16 bijvoorbeeld) op een antikapitalisme demo. Mag? Want maar zes? En maar zestien?
Het is al jaren schering en inslag dat op demo's waar geen duidelijk radicaal kader omheen zit, antisemitische (joden aangevallen, hamas leuzen/vlaggen etc.), maar ook fascistische elementen vrij spel hebben (ik denk aan de eerste NVU demo in Apeldoorn, waar er niet zo moeilijk werd gedaan over wat grijze wolven aan "onze kant"). Ik geloof dat vooral de fabel van de illegaal dergelijke "incidenten" al beschrijft vanaf de eerste demonstraties rondom Amerikaanse militaire acties in Irak. Ik geloof best dat jouw definitie van antisemitisme anders is dan de mijne. Ik ben daarin redelijk scherp (niet in de zin van oplettend als verondersteld tegenovergestelde van jou, maar in de zin van snel, maar mijns inziens terecht inzetten ervan).
Daarom heb ik ook redelijk weinig zin om uit te leggen waarom "hond van Israël" (waarbij Israël als in bloedspatten is opgeschreven) antisemitisch is. Ik neem echter aan dat het lopen mij onmogelijk gemaakt zou worden, mocht ik met een "pro-Palestina demonstranten, honden van Saoedi Arabië" spandoek willen deelnemen.
Marokkanen nu en joden vroeger vergelijken is ook niet het sterkste punt, maar soit. Want: anti-racisme demo's prima. Maar houd ze schoon. Van elke vorm van gespuis.

Nee, tuurlijk heb je gelijk.

Nee, tuurlijk heb je gelijk. Je moet op dat soort geluiden zeer kritisch zijn en eigenlijk niet mee laten doen. Het is alleen het moet het geheel niet overschaduwen en als de negatieve kanten worden moeten vind ik ook de positieve kanten benoemd worden en die zijn volgens mij dat er wel een eenheid is, die ook wars is van antisemitisme. Het is belangrijk om dat te benadrukken want er is te veel rechts gelul dat alleen maar het negatieve vermeldt (niet dat ik jou daarvan beschuldig en zoals gezegd het moet ook aangepakt worden!) en dat is gewoon niet het hele verhaal. Vooral niet als er expliciet ook uitspraken werden gedaan tegen antisemitisme, homofobie en transfobie.

Ik was blij toen ik las dat er wel wat geduw en getrek was rondom die vlag en ben ook benieuwd over hoe en wat.

wat een gezeur over een vlag

wat een gezeur over een vlag waar enkel en alleen een islamitische geloofsbelydenis op staat afgebeeld..we hebben in dit land vryheid van godsdienst en vryheid van meningsuiting..het is volkomen legitiem uit te komen voor je geloofsovertuiging

Wat een gezeur over vlaggen

Wat een gezeur over vlaggen met oude Indiase/hindoestaanse vredestekens.
Of Germaanse zonnesymboliek.
Of..
of..
Wat een gezeur trouwens van iemand die hierboven nog de koene berichtgever is van duw- en trekwerk rondom diezelfde vlag.
Zie trouwens ineens de y in plaats van de ij. Volgens mij hebben wij al vaker over t www gerold rondom antisemitisme.

@nn: Ik denk dat we helaas anders aankijken tegen dat verondersteld breed gedragen anti antisemitisme. Zo breed is dat denk ik niet gedragen. Helaas niet binnen delen van (radicaal) links, helaas niet bij veel (Nederlandse) moslims. Rechts (extreem-/riool-/hip-/modern-/pvv-) laat ik hierin maar helemaal buiten beschouwing.

Oeps, lees nu dat t berichtje

Oeps, lees nu dat t berichtje over duw en trekwerk niet van anti komt. Mijn excuses

je vergelyking gaat mank

je vergelyking gaat mank gezien de sjahada volkomen legitiem is in nederland in tegenstelling tot het hakenkruis en enkele runentekens die wettelyk verboden zyn

prinsenvlag is toch ook niets

prinsenvlag is toch ook niets mis mee. verzetsvlag tegen de spaanse overheersing.

Niet helemaal. In mijn

Niet helemaal. In mijn denkwereld bepalen wettelijke verboden , of juist de afwezigheid ervan, op symboliek niet de verachtelijkheid van de achterliggende ideologie. (Legitiem als tegenovergestelde van wettelijk verboden trouwens, is dat een slimmigheidje van je, of een dommigheidje. Vind ik leuk om te weten. Kan ik beter inschatten wat ik voor mijn neus heb.)
De zwarte vlag met de geloofsbelijdenis is, niet vanwege de geloofsbelijdenis, maar vanwege de zwarte kleur van de vlag, één van de symbolen van het salafisme. Jammer voor je, maar zelfs de vreedzame substromingen binnen die stroming zijn niet verenigbaar met links antidiscriminatoir gedachtegoed.
Het voor veel mensen wel of niet herkenbaar zijn van dat symbool is geen argument, aangezien hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de zwarte zon.

maar Wilders moet monddood

maar Wilders moet monddood gemaakt worden...?

Ja, ook

Ja, ook

Antisemetisme... ik word zo

Antisemetisme... ik word zo moe van dat woord. Israel heeft niets te maken met semetisme.

Nou, fijn dat je dan toch de

Nou, fijn dat je dan toch de energie bijeen hebt kunnen schrapen om middels deze discussie het internet te verrijken met jouw totaal niet ter zake doende, afgezaagde mening, die mij slechts bewijst dat linkse ogen, hoewel vaak juist scherp op racisme, helaas vaak nog een blinde vlek hebben voor antisemitisme.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech