[22 jan] Solidariteitsactie in Den Haag voor vluchtelingen in Israel

Hier kun je discussieren over [22 jan] Solidariteitsactie in Den Haag voor vluchtelingen in Israel.
Begin deze maand demonstreerden tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen in Tel Aviv voor hun rechten als asielzoeker nadat de regering van premier Netanyahu een wetswijziging doorvoerde, die voorziet in het voor onbepaalde tijd opsluiten van vluchtelingen in afgelegen detentiekampen in de woestijn. Dankzij de nieuwe wetgeving lopen meer dan 50.000 vluchtelingen risico zonder vorm van proces opgepakt en afgevoerd te worden. Vluchtelingen die via Egypte in Israel aankomen worden direct vastgezet en kunnen geen asiel aanvragen.

De eerste razzia staat al gepland waarbij de overheid meer dan duizend vluchtelingen zal afvoeren naar de Negev. Sinds de nieuwe wetgeving er door is gekomen eind vorig jaar zijn tal van vluchtelingen gearresteerd en onder druk gezet in te stemmen met een 'vrijwillige' terugkeer naar het land van herkomst. Door deze willekeurige arrestaties zijn families ontwricht en uit elkaar gerukt. De voornamelijk uit Eritrea en Soedan afkomstige asielzoekers laten zich echter niet gewillig opjagen; gegroepeerd voeren ze acties tegen de discriminerende maatregelen van de overheid.

Ze krijgen 22 januari tijdens de internationale solidariteitsdag steun van aktivisten en mensrechtenorganisaties uit onder meer Canada, Verenigde Staten, Italië, Zweden, Frankrijk en Duitsland. Ook Wij Zijn Hier uit Amsterdam is solidair met de Afrikaanse vluchtelingen in Israel. We zullen bij de Israelische ambassade in Den Haag eisen dat Israel de mensenrechten naleeft! Iedereen is van harte welkom zich aan te sluiten.
Na afloop demonstreren we bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie om dezelfde mensenrechten voor ons op te eisen. We voeren al bijna anderhalf jaar actie tegen het inhumane vluchtelingenbeleid in Nederland, maar de overheid schendt consequent onze basale rechten waardoor we opgepakt, vastgezet en uitgesloten worden van de samenleving.

Vrijheid voor alle vluchtelingen! Geen mens is illegaal!

Woensdag 22 januari 2014 van 14.00 tot 16.00
demonstratie bij de Israelische ambassade, Buitenhof 47 in Den Haag
Verzamelen 13.30 op het Buitenhof

petitie UNHCR
ASSAF
Freedom 4 Refugees in Israel
Wij Zijn Hier
FB Wij Zijn Hier


En weg met Israel! Deze

En weg met Israel! Deze neo-koloniale buitenpost veroorzaakt teveel onrust we leven niet meer in de 19e eeuw. Weg ermee! Wie denken ze wel dat ze zijn daar.

Interessante kwestie: Als deze afrikaanse zionistische Joden nu eens NIET naar Israel gaan, zou veel beter zijn. Ook een illegale zionist in Israel versterkt het concept 'Israel', denk ik. En die kant moeten we niet opgaan.

Stel dat Netanyahu dit zou doen: "we hebben besloten de 'afrikaanse joden' status te geven en op te vangen, we gaan een nieuw centrum bouwen in het betwiste grensgebied" ... Wat dan? Moet 'links' dan blij zijn?

Niks niet terugtrekken tot de grenzen van '67 oid... Opdoeken en boycotten die boel. Het is nog niet te laat.

Ik ga dus ook niet mee demonstreren zodat de kans vergroot wordt dat deze lieden status verkrijgen in Israel. Ik begrijp ook dat dit een lastige precaire situatie is. Doch ik probeer het grotere verhaal erachter enigzins te duiden, dit maakt het allemaal nog lastiger omdat het ten slotte om mensen gaat die op dit moment in 'n behoorlijk hopeloze situatie zitten.

Al met al een zeer moeilijke kwestie.

Israel

Ben het vaak eens met commentaar op Israel. Toch wil ik de westerlingen (badend in luxe en welvaart [vergeleken met....... ook de bijstanders alhier]) eens een vraag voorleggen: Waar ben je als moderne westerse vrouw uiteindelijk beter af: in Israel- of in één de hen omringende landen ?
Het antwoord is onthutsend hé ? Kun je eens zien hoe dom het Israel bashen is. Gelukkig opende deze Highly Skilled & Nyenrode Crackin' Dolphin' u hierbij den oogjes.
Geen dank, dat doe ik gratis hoor.
Flipper

@Flippo e.a. ...lastig

Oooooh opperste trol Flipper, hier is mijn nederige antwoord............ LOL

Ik zou wellicht in eerste instantie zeggen dat een 'moderne westerse vrouw' beter af is in Israel dan in Saoudi Arabie (daar kom jij uberhaupt niet eens in Flipper, vrees ik...).

Ik zou de zaak graag grondiger en principeler bekijken willen: de keuze van de overwinnaars van WO2 om een stuk land te kapen voor de slachtoffers van WO2 was een onjuiste. En we zitten al zo'n 70jaar met de gebakken peren... Het is de zionistische gedachte die mij niet aan staat. Overigens is Israel voor het zionisme ook niet heilig zoals je het zou kunnen voorstellen, ik meen dat in de jaren 20 van de vorige eeuw er plannen waren om in argentinie zo'n joodse heilstaat te fabriceren, dus ja.... dan val je wat mij betreft religieus door de mand.

Het imperalistische westen dacht na WO2 gewoon weer verder te kunnen gaan met haar kolonisatiepraktijken. Ook Nederland ging gelijk oorlog voeren in Indonesie om haar belangen wederom veilig te stellen/ terug te krijgen van Japan. Daar dacht Soekarno wel even anders over. Uiteindelijk druipte Nederland af. Net als dat Frankrijk, Italie, Belgie en England afdropen in Afrika.

De dekolonisatiegolf kwam pas ergens eind 50 op gang. Men heeft dus ruim voldoende tijd gehad om Palestina te kunnen koloniseren. Een multinationale kolonisatie van een stukje land. Maar daarna zijn in Israel allerlei oorlogen gevoerd en niet voor niets! Net als elders in de wereld wilde men zich hier ook los maken van de kolonisator. Dit is niet gelukt. Israel moest en zal blijven bestaan. Wellicht dat er destijds nog troebel over gedacht werd en opzich ook wel begrijpelijk en nog steeds begrijpelijk immers de holocaust was een niet te verstane gruweldaad tegen de menselijkheid! Maar wat heeft een Palestijnse geitenboer daarmee te maken? Weinig.... Helemaal niets.

In die zin ben ik ook blij dat -fucking- oud-premier van Agt (die van die casanova... :) :) ) zo duidelijk stelling neemt in deze. Das opzich verfrissend.

Vanuit een soort koloniale gedachtengang kan ik mij voorstellen dat je je als moderne Westerse vrouw veiliger waant in Israel dan in een der omringende landen, maar ikzelf zit niet in die gedachteframe. Jaren geleden is daar een stuk grond gekaapt en er staat ondertussen een dikke vette muur en ze hebben een heel dik leger. Zodat jij daar als moderne westerse vrouw kan rondhuppelen...

Ik weet 't ook allemaal niet precies, maar vanuit historisch perspectief gezien, moet de zaak echt radicaal om daar. Kan ook best geleidelijk... maar de wijze waarop het nu daar gaat, gaat helemaal nergens over... Extreemrechts is ook al jaren aan de macht daar. -bah- Ik hoop echt dat er ooit nog een eind aankomt daaro, wat een ellende...

Laterzz

Israël (part: 2)

Ik reageer maar even:
- Als ranke slanke Almeerse brunette kom ik Israël zonder moeite in (zeker in luchtige zomerkledij !)
- Als je verder de zaak grondiger wilt bekijken, moet je idd. diep gaan (misschien zelfs wel tot aan de slag in het Teutoburgerwoud ergens rond de 1e eeuw na Christus).
En wat dat betreft, ook zeker qua principes...... rust er niet een schuld bij de Joden, maar bij ons, het verderfelijke westen. Westerse mogendheden hadden tot voor een tijdje voor de oorlog het mandaat in de contreien waar Israël nu zit. Israél zit daar ook puur, louter en alleen maar omdat de Westerse machten hen dus niet een stuk land in Argentinië verkochten, maar het stuk land waar zij nu zitten. De Joden konden dus alleen maar kopen, wat er te koop was. Dat staat helemaal los van nationale bewegingen en ideologieën- en wat zij verder wilden. (ik wil ook weleens wat ! bv. weer gewoon als: "Flipper" op het kraakforum !).

Ik proef dat jij het niet eens bent met de kolonisatiepraktijken van ons land. Dat ben ik met je eens. Ook Nederland heeft geen geschiedenis om trots op te zijn of om bepaalde zaken vanuit het verleden nog steeds te vieren !

De oorlogen die door omringende landen tegen Israël gevoerd werden, hadden eigenlijk tegen degenen gevoerd moeten worden die primair verantwoordelijk waren- en zijn voor het feit dat de staat Israël ontstaan kon. (Frankrijk en Engeland). Maar het was- en is natuurlijk makkelijker om tegen een aangrenzend land oorlog te voeren, zeker als je beperkte middelen hebt, dan tegen Frankrijk en Engeland.

Als Israël niet mag bestaan ? Ruim dan dus eerst even Frankrijk en Engeland op. Wat verder de gruweldaden tegen Israël, de Joden betreft in de Tweede Wereld Oorlog, ik ben in elk geval blij dat ook jij dat als een gruweldaad tegen de menselijkheid ziet. En jawel: ik moet het ook met je eens zijn: een "geitenboer" in Palestina heeft daar niet veel mee van doen, klopt. !

Maar nogmaals de stelling dat daar een stuk grond gekaapt is, deel ik dus niet. Sterker nog, de jaloersheid, naijver en andere Israël vijandige gevoelens, zijn ook mede (ik zeg dus: méde......) opgewekt doordat het stuk land wat Israël indertijd kocht van die Westerse mogendheden (waarom kochten de Arabische landen dat land toendertijd eigenlijk niet ? Dan was dit probleem immers ook nooit ontstaan, en zij hadden geld zat [ook toen al van olie !]) ????? Doordat dat stuk land een woeste dorre vlakte leek te zijn, waarop veel arbeid verricht moest worden om er iets van te maken (jawel: dat betekend: wérk, oei een vies woord voor de Israël omringende landen indertijd !!!!!).

Toen Israël dat dorre land 'omtoverde' tot iets bloeiends en groeiend (jawel: met hun mentaliteit zagen Israëliërs indertijd NIET... tegen werk op !), zagen de Arabische landen hun giga blunder in, dat niet zij dat land gekocht hadden van de Westerse mogendheden (dan was het trouwens nu nog een dorre zandvlakte geweest !).

Verder kan ik me moeilijk voorstellen dat er ook nog maar iemand is die achting heeft voor mensen zoals Van Agt. Hij komt namelijk niet op voor de Palestijnen omdat ie zo met hun lot begaan is, want dan zou hem dat nog ergens sieren. Neen, hij kickt erop om de Joden te bashen, that's all. Klinkt popu, maar verdiep je er maar eens in. Je zult verbaasd zijn !

Dat Israël muren bouwt en Nederzetting uitbreidt is puur ingegeven door de 100% gegarandeerde kennis dat zo gauw de Arabische landen ook maar een klein kansje zien, zij Israël zullen vernietigen. De hen omringende landen laten de Israëliërs geen andere keuze dan zo te handelen.

Dat je daar als moderne westerse vrouw vrijer kunt zijn dan in de hen omringende landen heeft voor het belangrijkste deel met ideologie te maken, bijvoorbeeld: hoe je een vrouw ziet ! En maar minder met een dik leger.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar je wilt de absolute waarheid des dolfijns zien- of niet.
En de meeste mensen ???? Die hàten de waarheid, die stoppen ze weg tot diep in de afgrond van hun ziel. Zeg nu zelf: een leven gebaseerd op leugens, onwaarheden enzovoorts..... dàt leeft toch veel lekkerder, toch ?!

Flipper

@F

Realiseer je je eigenlijk wel hoe extreem pro-Israel jou gedachtengoed is? Zit jij in het Netanyahu/Wilders kamp? Gezelli~! Dat kan... Moet je opzich zelf weten. Die gasten weten zo'n ranke deerne als jezelf wel te waarderen denk ik, maar wel mondje dicht houden want echt veel tegenspraak dulden ze niet. Ik waarschuw je maar even. Goed!! Het kan ook zijn dat jij opzettelijk zo'n 'corrupte' mening hebt voor het creeeren van enige polemiek hier, maar realiseer je dan wel alsjeblieft dat je met valse vlag aan het zwaaien bent hier, een eigenschap die je op een der vele debat-colleges op Nyenrode vast geleerd zou kunnen hebben.
Van dit laatste ga ik niet uit. In die zin naief van mijn kant wellicht maar ik ga uit van het goede... :)

Maar ik begrijp die buren van Israel wel dat ze als ook maar de kans krijgen de boel willen vernietigen daar. Ja, dat snap ik. Allemaal hardstikke logisch... Dat af en toe sommige van die knakkers flink uit de bocht vliegen met bullshit als dat de holocaust niet bestaan zou hebben of andersinds kwade praat neem ik dan voor lief... Immers de terreur van andere kant is vele malen 'erger'. Het bouwen van een afscheidingsmuur, stiekeme landuitbreidingen, Gaza als n grote openluchtgevangenis en een groot en sterk leger..

Even terug naar de basis: blijkbaar is Israel een soort vijandelijk gezwel binnen een gebied waar men anders niet beter of slechter over zaken nadenkt. Een kwade kies die getrokken moet worden. Ik hoop dat Iran snel een atoombom heeft. Waar is die Kahn als je hem nodig hebt?! Ooooo

Het zou kunnen dat van Agt zo pro-Palestina geworden is omdat hij tijdens zijn hoogtijdagen (jaren 70-80) flink op de trom geslagen heeft en met hem vele anderen, over hoe slecht, verrot en bedorven de Berlijnse muur wel niet was! Die muur is echter al lang weg. Maar van Agt zijn politieke vrienden van weleer hebben er zelf een dikkere voor terug geplaatst (Israel muur). Deze hypocrysie trekt hij niet denk ik.
Buiten dit om profileert van Agt zich ook als voorvechter van marihuanalegalisering. Ook sprak hij duidelijke taal over de atoombommen op Volkel. Die gast is wel goed bezig vind ik.

Als laatste,
"Het dorre zandvlakte argument"
Maw: woeste gronden worden gecultiveerd... Vind ik ernstig... Moet ik blij zijn dat Israel daar met een VOC mentaliteit de grond met behulp van allerlei chemotroep 'bouwrijp' gemaakt heeft? Ik ben helemaal niet blij met dat het imperalistische westen haar dikke stinkreet daar neer geplant heeft. Authenciteit is verloren gegaan en eenheidsworst kwam er voor terug. Maar als je daar dan ook nog bij weet te vermelden dat als Israel dat niet gedaan had de grond er nog steeds 'dor' had bijgelegen zeggende dat de islamieten zo iets niet zouden kunnen, beschouw je hen eigenlijk als een soort 'untermensch'... Daar wil ik zeer ver van verwijderd blijven. Dus......

Toch gewoon dank voor het lezen, excuses voor mijn enigszins wazige commentaar, maar ik voel me niet zo lekker vandaag... Laters

Realiseer je je eigenlijk wel

Realiseer je je eigenlijk wel hoe extreem anti-Israel jou gedachtengoed is? Zit jij in het (islamo) fascistische kamp? Gezelli~!

re:

Wie zegt dat dat allemaal joods-Afrikaanse asielzoekers zijn, dan?

Houd toch eens op, vent.

@Ketel

Waarom vluchten die mensen eigenlijk naar Israel en niet naar de omliggende Arabische landen?

re:

Je gaat uit van de verkeerde veronderstellingen:

-- Er komen wel degelijk vluchtelingen in andere landen in de regio terecht, en elders in de wereld, wat dacht je. Het aantal wat in het 'Westen' (kuch) belandt, of daarvan weer in noordwest-Europa, is relatief zeer gering.

-- Vluchtelingen hebben het over het algemeen niet bepaald voor het zeggen waar ze belanden, of dus asiel zullen aanvragen enz.

-- Als je even een atlas bestudeert naar mogelijke routes in de regio van A naar B of van X naar Z, en daarbij denkt aan misschien te mijden of niet te betalen beruchte routes per gammele bootjes, of minder passabele landen en regio's enz., zul je zien dat Israël al snel op de route ligt, alweer als maar een van de mogelijke bestemmingen onderweg.

Zal het er niet mee te maken

Zal het er niet mee te maken hebben dat zwarte mensen in de Arabische wereld als volstrekt minderwaardig worden gezien.

vluchtelingen

Naar eigen zeggen zijn ze naar Israël gevlucht omdat het een democratie is.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech