Kistkalveren bevrijden

Hier kun je discussieren over Kistkalveren bevrijden.
Ik kwam er vanochtend, tot mijn verbazing, achter dat mijn buurman, een boer, ineens een aantal kistkalveren buiten heeft staan in hokjes van 2 bij 2 meter. Ik wist dat deze deze week geboren waren, en waarschijnlijk zijn het stieren.

Een andere buurman verderop heeft hetzelfde gedaan.

Wat moet ik ermee? Wie helpt er mee? Suggesties?


Ja doe dat niet via internet!

Ja doe dat niet via internet! Als je zoiets wilt doen hou dat voor jezelf! Door dit soort acties komt de dierenrechten beweging in gevaar als iedereen dit soort dingen gaan posten op internet!

Er moet zeker iets tegen

Er moet zeker iets tegen gedaan worden, maar doe het niet zo openbaar via internet.. Danku!

Dierenrechtenbeweging in

Dierenrechtenbeweging in gevaar? Zo'n debat is volgens mij gewoon prima openbaar te voeren en kan mensen wakker schudden. Als underground movement ga je jezelf isoleren en elkaar op zitten jutten. Ik zie die beesten van uit mn raam en vraag me gewoon af of het niet anders kan of moet. Waarom boeren zo blind zijn dit normaal zijn.

Ja maar dit is niet handig,

Ja maar dit is niet handig, als je iets wil ondernemen doe het dan zelf ik zou hetzelfde doen maar zo via internet is niet handig, maar ik ben het volledig met eens hoor

re:

Je zou even kunnen bellen met bijv. Wakker Dier, of die raad hebben.

Geen idee hoe het met de wetgeving rond kistkalveren zit; als dat mag, zul je er op legale wijze weinig aan kunnen doen. Als dat scherper bepaald is, zou ik eens met de gemeente gaan bellen.

Succes ermee.

ps re:

ps Het spreekt natuurlijk voor zich dat mensen reageren op de titel "Kistkalveren bevrijden": Als dat letterlijk bedoeld was, zo van ik haal ze daar even weg hier voor m'n raam, dan zou ik dat inderdaad niet openlijk bespreken.

Die buren hebben vast ook wel internet, en anders de autoriteiten wel.

Ja je hebt gelijk. Je kan dat

Ja je hebt gelijk. Je kan dat zelf invullen.
Zal wakker dier eens raadplegen

Ja maar gast wat wil je nu?

Ja maar gast wat wil je nu?

Waar moeten die kalfjes heen dan?

Dikke "nimby-mentaliteit" proef ik hier ook, uitwassen in de bioindustrie zijn al jaren bekend maar nu gebeurt het bij jou in de achtertuin en moeten we er iets aan doen?

Zowiezo, 'actievoeren' kan ik als ervaren actievoerder niet bepaald aanraden bij de buren. Bedenk bijvoorbeeld dat je in het verleden ook al eens opmerkingen gemaakt hebt met betrekking tot dierenwelzijn bij je buren, mochten de kalfjes in de kwestie bevrijd worden dan komen die buren echt wel even naar jou toe voor 'meer informatie'. Aan de andere kant als je je altijd 'anoniem' gedragen hebt en de buren weten niet wie je bent dan kan het slagen, maar hier stel ik dan weer de vraag: Als het bij de buurman in de schuur gebeurt is het ok, als de boer zijn beesten aan de straatkant zet is er een probleem?

Je moet gewoon oppassen dat je niet op het een onbewaakt moment, vrijdagavond in de lokale kroeg bijvoorbeeld, in een keer mee naar buiten moet en dat je word afgeslagen door die boeren. Let dus op!!

-

Als jij nou es net zo begaan was met JK als met iemand die jij helemaal niet kent.

Misschien wordt het eens tijd

Misschien wordt het eens tijd om alle gezellige aanvullingen van Streng Gelovige,Knarf, Frank en meer van dat gespuis te verzamelen. Het zijn de pareltjes van deze site.

streng gelovige heb ik al

streng gelovige heb ik al maanden niet voorbij zien komen,let je wel een beetje op pisvlek?

Re: Kistkalveren bevrijden

Hallo, Indymedia is geen vraag en antwoord forum. Je kan het proberen op een ander forum Revleft.com ofzo maar ben bang dat weinig mensen je tips gaan geven.

Succes! En je weet: Geen woorden maar daden!

Succes

Gewoon uitvoeren? Zo ja, heel veel succes! Hoop dat ze een toffe plek elders krijgen.

Laat je geen schuldgevoel aanpraten dat je 'de dierenrechtenbeweging' schade berokkent. Elk bevrijd dier telt zwaarder dan de mening van mensen die zich zorgen maken over de gevolgen voor de dierenrechtenbeweging. Onder die lieden die dat punt maar blijven bediscussiëren en daarmee veel initiatieven doodslaan zitten een groot aantal 'sociale media-activisten' die zich een soort doctrine eigengemaakt hebben: buitenwettelijke actie = fout, want schade aan 'het beeld' dat 'de media' en 'het publiek' heeft van dierenrechtenactivisten. Vooral bezig met profileren en voorkomen van imagoschade dus, en over doel en uitvoering van dierenrechtenactivisme compleet de weg kwijt. Exemplarisch: een protestbord onthullen in het bijzijn van de mainstream media noemen ze 'directe actie'. Waar lullen we dan nog over :)

he loet, het wordt een beetje

he loet,
het wordt een beetje off-topic zo, maar toch ben ik benieuwd welke actie je bedoelt met een protestbord onthullen in het bijzijn van de mainstream media noemen ze 'directe actie' Ja ik snap ook wel dat je dit niet schreef om een of ander club zwart te maken, maar als voorbeeld, maar toch, geef 's anders een hint in ieder geval (kunnen de social media activisten gaan giessen waar het nu over gaat).

Tere plek geraakt ofzo

Als ik het schreef om een specifiek 'clubje zwart te maken' schreef ik er wel de naam van het clubje bij en m'n volledige naam. En nu we toch daarmee gaan strooien wil ik ook graag wel weten wie me dit vraagt.

nog heel even off-topic dan

Ok, sta dus in het luchtledige te discussieren. Jammer. Had verder graag zelf willen bepalen wanneer ik met naam op internet kom; oppassen geblazen ook op IM dus. Wat betreft gissen waar het over gaat, lijkt me duidelijk: het veroordelen van buitenwettelijke acties op sociale media om imago-redenen. Beetje flauw om dan te gaan vissen naar een specifieke situatie, zeker als degene me kent, zo moeilijk ben ik dan niet te vinden in real life.

Is je ego zo groot dat je

Is je ego zo groot dat je denkt dat iedereen je herkent, nn'er?

Als iemand je voornaam op

Als iemand je voornaam op internet pleurt zonder dat jij die gegeven hebt kan je ervan uitgaan dat deze persoon je kent. Anders wist deze je naam niet, slimme. 1+1=2
Verder, als ik je een plezier kan doen door te zeggen dat m'n ego groot is, bij deze hoor, heb plezier ermee.

re:

Ik ken geen Loet, maar dat iemand die hier weleens schrijft onder de naam Loet en dit soms afkort tot L waarschijnlijk dezelfde zijn was me ook wel duidelijk.

Maak je niet dik.

beste nn van vrijdag

@vr, 01/02/2013 - 23:00 — nn
Het was een cruciale fout om m'n frustratie te uiten naar sociale media-activisme. Hiermee deed ik precies hetzelfde als waar ik me aan stoor: anderen een werkwijze verwijten. Zinloos. Voortaan hou ik m'n grote muil, ieder z'n ding.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech