Hollands Spoor - herdenkers voor Rishi door politie omsingeld en afgevoerd

Hier kun je discussieren over Hollands Spoor - herdenkers voor Rishi door politie omsingeld en afgevoerd .
Ik hoor zojuist via telefoon van iemand die er bij is het volgende: Mensen hebben zojuist een herdenking voor de door een agent doodgeschoten Rishi gehouden op station Holland Spoor, waar het gebeurde. De politie heeft hen intussen gemaand om te vertrekken. Een deel is vertrokken, een dertigtal mensen heeft aan het bevel geen gehoor gegeven, zitten ter plekke met kaarsjes en dergelijke, en wordt momenteel door de politie omsingeld.


Re: Holland sSopoor - politie omsingelt herdenkers vor Rishi

apart dat men dit slikt... er is nu ook de stille tocht bezig voor de vermoorde grensrechter (of wat hij ook was), en daar zijn 12000 mensen op de been. Deze knul is evengoed vermoord, en de aandacht is zo klein...

Media en popo 2 handen op 1 buik

Let ook goed op de rol die Omroep West hier speelt. Het politie optreden wordt hier op 2 manieren gelegitimeerd:
Dit zouden niet de echte vrienden van Rishi zijn. Naast dat dit op z'n minst gedeeltelijk gelogen is, is het natuurlijk irrelevant. Een politie moord gaat iedereen aan.
Daarnaast zouden de mensen die aan deze actie deelnemen uit zijn op een confrontatie. Dat is een vreemde manier om te omschrijven dat ze een gedenkplek van een grove moord in ere willen herstellen.

Hup Holland Hup/ Clusterfuck

Logisch heb je gezien hoe veel aandacht er besteed word aan moord door persoon in vergelijking tot de aandacht voor moord door de staat...
hij deed niet wat de smeris vroeg dan mag ie dood....

WELKOM iN NEDERLAND

ik snap niet waar de politie

ik snap niet waar de politie het lef vandaan haalt.Volgens mij heeft er een agent een ongewapend persoon vermoord, hij hoort in hechtenis te zitten. Nederland Politiestaat

ACAB ALL COPS ARE BASTARDS

ACAB ALL COPS ARE BASTARDS R.I.P RISHI SOLIDARITY FROM AMSTERDOOM

tijd voor een wat breder

tijd voor een wat breder georganiseerde demo door mensen in/uit de buurt van den haag? Jaja, ik kan het zelf ook, maar ik ben al mijn leven nog bijna nooit in den haag geweest, dus ik voel me er niet prettig bij om dan iets op mn schouders te nemen

Zou je niet eerst de

Zou je niet eerst de resultaten van het onderzoek afwachten ?
Ik heb uit de gegevens al kunnen opmaken dat er niet vlgs de richtlijnen is gehandeld bv.
Heeft deze jongen bv al ooit een veroordeling gehad wegens wapenbezit e.d. lijkt me ook wel belangrijk.
Eerst de werkelijke feiten op een rij zetten lijkt me.

Wel weer een zielige vertoning van Justitie om die kinderen van het station te bonjouren.

Wat maakt het uit waar deze

Wat maakt het uit waar deze jongen al dan niet voor veroordeeld is geweest? Niks daarvan neemt weg dat hij ongewapend was, zich niet heeft verzet en toch gewoon in koelen bloede is neergeschoten door een agent. Een agent die nog steeds VRIJ rondloopt. Een MOORDENAAR die dus niet veroordeeld wordt voor het feit dat hij iemand heeft vermoord. Veroordelingen zeggen niks. Ik ken mensen die veroordeeld zijn voor 'bezit van inbrekersgereedschap', omdat hij een gereedschapskist bij zich had na een dagje klussen. Ik ken mensen die veroordeeld zijn voor het 'plannen van een samenkomst om een criminele activiteit te bespreken', hoe vaag wil je het hebben. Mensen zoals jij zijn precies de reden dat de staat met zoveel weg kan komen. Iemand zijn geschiedenis heeft niks te maken met het heden, en iemand zijn strafblad zou geen invloed moeten hebben op het beoordelen van de rechtvaardigheid van een actie door de staat.

Quote: "Zou je niet eerst de

Quote:

"Zou je niet eerst de resultaten van het onderzoek afwachten ?
Ik heb uit de gegevens al kunnen opmaken dat er niet vlgs de richtlijnen is gehandeld bv.
Heeft deze jongen bv al ooit een veroordeling gehad wegens wapenbezit e.d. lijkt me ook wel belangrijk.
Eerst de werkelijke feiten op een rij zetten lijkt me."

Dit is kolder! Zoals ik de situatie begrepen heb, was er een melding van iemand die met een vuurwapen liep te zwaaien op station.
Agent(en) snelden toe, Rishi voldeed aan beschrijving. Hij is gesommeerd handen om hoog te doen wat hij niet deed en is dood geschoten.
Wat ik wil zeggen, het maakt niet uit of hij een "schone lij" had, bekend stond als vuurwapen gevaarlijk of wat dan nog. de enige manier hoe de agenten daar achter hadden kunnen komen was door zijn legitimatie te vragen en via zijn bsn in hun systeem kijken wat Rishi mogelijk op zijn naam had staan. Iemand die zich eerst legitimeert kan daarna niet zo dreigend over komen dat je hem/haar dood schiet!!!

Dus of Rishi mogelijk al eerder veroordeeld was voor wat dan ook boeit niet en het maakt mij woedend dat er nog steeds mensen zijn die zo naief zijn dit te denken!

feiten Rishi

>zielige vertoning van Justitie om die kinderen van het station te bonjouren< ?
Nee hoor, het waren geen kinderen, ze waren onder leiding van 'een bezorgde docent' en verklaarden luidkeels dat ze student aan de Haagse Hogeschool waren.
Ik kijk te misprijzend naar hen, vonden ze. Kan zijn, ik hou niet zo van provocaties en hinder op het station.

demo door mensen in/uit Den Haag

>tijd voor een wat breder georganiseerde demo door mensen in/uit de buurt van den haag?<
Geheel afgezien van de feiten waarnaar nog onderzoek gedaan wordt, de hetze door het A.D. en TVWest tegen de politie en het verdriet van de familie:
Er was al een demonstratie waarvan op Facebook gemeld werd dat er zo'n 1400 mensen zeker zouden komen. Ik woon in Den Haag en ging ondanks de regen even kijken. Ja, ramptoerist; dat geef ik meteen toe.
Maar een klein half uurtje na het aangekondigde begin telde ik nog geen 200 mensen in het buurtpark. Sprekers zouden hebben afgezegd, mensen zeker verhinderd i.v.m. nieuwe hypes .... Enne, breder georganiseerd dan die actie was kan bijna niet.

ATTENTIE

AAN IEDEREEN DIE WACHT OP EEN BUS, TRAM, TREIN, LIFT OF EEN BROOD BIJ DE BAKKER

U KUNT WORDEN DOODGESCHOTEN

Ik ben helemaal geen fan van

Ik ben helemaal geen fan van Geen Stijl, maar snap het artikel wel. Ik denk dat het erg belangrijk is bij dit soort zaken, dat je je vooral solidair opstelt naar de nabestaanden van deze jongen. Hen zo veel mogelijk steunt daar waar kan en vooral daar waar het gewenst is. 'Wij' moeten oppassen niet vanuit onze eigen agenda te werken en daar heeft mijns inziens Geen Stijl zeker een punt. Solidariteit betekent ook luisteren naar de ander voor wie jij solidair wil zijn. Nu weet ik niet met wie en welke vrienden er contact is geweest. Maar enige voorzichtigheid en terughoudendheid kan wel nuttig zijn. Ik weet dat het erg makelijk is je kritiek vanachter het toetsenbord te uitten, maar ook ik zet me met regelmatig op straat in. Ik heb getwijfeld om naar de herdenking te gaan, maar omdat ik geen contact heb met de directe nabestaanden (dan bedoel ik de meest nauwe vrienden en familie) en ook niet weet hoe zij hier tegenover staan, ben ik niet gegaan. Want ik zou het persoonlijk erg belangrijk vinden dat mijn aanwezigheid ook echt zou worden gewaardeerd door de directe nabestaanden. Anders vind ik het persoonlijk ongepast om daar bij te staan.
Misschien is het zeker zo nuttig de nabestaanden te helpen met alle (juridische) nasleep, om in ieder geval de waarheid boven tafel te krijgen!

Re: Hollands Spoor - herdenkers voor Rishi door politie omsingel

Gewoon een stelletje ordinaire lijkenpikkers die de dood van Rishi voor hun eigen agenda misbruiken.

Re: Hollands Spoor - herdenkers voor Rishi door politie omsingel

Dat "de beste vriend" van Rishi dit zegt in het bovenstaand artikel is net zo verdacht als het feit dat deze groep geen vrienden zouden zijn. Net als het feit dat ze er op uit zouden zijn om te rellen. Een sit-in is niet bepaald een rel. Alhoewel ik er bijna niet aan twijfel dat dit inderdaad geen vrienden waren, laat dit niet achterwegen dat de reguliere media elk argument aangrijpt om linkse activisten uit te maken voor baldadige relschoppers, met zogenaamde media als geen stijl die hier op in speelt. Ik twijfel aan de echtheid van het bovenstaande artikel (wat betreft de vriend van rishi die dit gezegd zou hebben).

verdeel en heers all over again

Het is het zoveelste spelletje verdeel en heers. Er staat een video op Youtube die de herdenking van afgelopen zondag aankondigt en dus vraagt om te komen. Daar is een jongen aan het woord die duidelijk een vriend van hem is. Alles gelul dus. Men wilde herdenken en deed een openbare uitnodiging met een filmpje op Youtube. Daarmee vervalt alle kritiek over kapende veganisten, indymedia relschoppers enzovoorts. Het filmpje is overigens inmiddels private gemaakt, zie ik, waarschijnlijk uit schrik en angst voor al die vunzige reacties.

De hele zaak is in één woord hufterig, schandalig en smerig te noemen. Alles om de aandacht van moordzuchtige triggerhappy smerissen af te leiden. Hou toch eens op om daar in te trappen.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech