Spontane solidemo met strijdende grieken in Berlijn

Hier kun je discussieren over Spontane solidemo met strijdende grieken in Berlijn.
Op 17 januari vond er een spontane solidariteitsdemonstratie met de kraakpanden in Athene plaats in de straten van Kreuzberg, Berlijn.
Om 20:00 verzamelden zich zo'n 50 mensen om hun solidariteit te tonen met Villa Amalias, Skaramanga en Lelas Karagianis, lopend door de straten van Kreuzberg. De demo was niet aangemeld en de meeste kameraden hadden hun gezicht bedekt. Er werden leuzen geklad, een pinautomaat werd gesloopt, er werd vuurwerk afgestoken en er werd wat zooi op straat gesmeten. De demonstranten schreeuwden: “Van Berlijn tot Griekenland: val de smeris aan!” en “Smeris, Zwijnen, Moordenaars”(in 't Grieks).
Een burgerauto van de politie kwam opdagen maar werd weggejaagd met stenen.
De demonstratie ging uiteen op Oranienplatz en langzaam verschenen wat mobiele eenheid, maar die konden niemand pakken.

Ookal had de demo groter kunnen zijn, we waren luid, ongecontroleerd en boos.
Met deze kleine actie sturen we onze kameraadschappelijke groeten aan de vechtende mensen in Griekenland.

Solidariteit kent geen grenzen!
We doen het opnieuw en opnieuw!


Re: Spontane solidemo met strijdende grieken in Berlijn

"er verzamelden zon 50 mensen...de demo had groter kunnen zijn..''
volgensmij vechten de grieken tegen de bezuinigingen, de privatiseringen, het kapitalisme en de staat. en zijn de smeris slechts de varkentjes die het vuile werk op straat moeten opknappen. alle reden om de smeris te haten, maar een demo thema van 'val de smeris aan' is dan ook kortzichtig en puberaal en doet afbreuk aan de harde, de brede en terechte strijd van de grieken.
als een dergelijk iets hier was georganiseerd onder het zelfde thema was ik ook niet gegaan. waarschijnlijk had een dergelijke demo dus niet groter dan 50 mensen kunnen zijn.

Dus omdat iets niet jou kopje

Dus omdat iets niet jou kopje thee is doet deze actie afbreuk aan de strijd in Griekenland?
Hier onderschat je volgens mij enorm de relatie tussen Griekse politie en sociale bewegingen!
De politie beschermd niet alleen de staat maar valt vrijplaatsen van de beweging aan. Misschien vind jij het niet leuk, maar dit vraagt wel degelijk om een tegen reactie.

@ " ook kortzichtig en

@ " ook kortzichtig en puberaal en doet afbreuk aan de harde, de brede en terechte strijd van de grieken " = niet waar. Ik kan me herinneren dat er vroeger nog wel eens geroepen werd " de straat is van ons " soms leek het daar ook op in Nederland Slag om de Blauwbrug en zo. Als het zo gebeurd is in Berlijn als beschreven dan was - kort - de straat die straat niet onder controle van de Staat. Belangrijk om gemotiveerd te blijven er is een resultaat mogelijk en om te laten zien dat er macht uitgeoefend kan worden aan de grote massa van passieve mensen die alleen nog maar toekijken hoe hun rechten worden afgepakt. Ik denk dat dat groepje in Berlijn - als het zo is gebeurd - in korte tijd meer bereikte dan een enorme menigte voort schuifelende demonstranten. Toespraak en dan weer naar huis demonstranten. Occupy werd toch ook makkelijk wegggejaagd " nette mensen " die vaak heb ik de indruk maar al te graag afstand namen van wat als " anarchisten " door hun en mainstream media werd en wordt genoemd. Maar die " anarchisten " laten zich niet zo maar wegjagen waarom niet met name omdat ze vaak weten dat het om de macht gaat. Ik keek nog even op een site van wat zich Occupy Amsterdam noemt en ja hoor daar word weer die 99 % genoemd. Wat deed en doet die 99 % ? Kijk een naar de geschiedenis en naar het heden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech