Gezocht: Fred Teeven, wegens MOORD

Hier kun je discussieren over Gezocht: Fred Teeven, wegens MOORD.
Je zou denken dat als zo'n man hier bij de IND aankomt, tenmiste als je daarvoor nog naief genoeg bent, dat de IND dit een duidelijk geval van 'politiek vluchteling' zou vinden en zonder omhaal het asielverzoek zal toewijzen. Behalve de arrestatie wegens protest tegen Poetin, was er ook nog de huiszoeking bij hemzelf en bij zijn ouders geweest, en als je dan ook nog lid bent van een partij die Het Andere Rusland heet, mogelijk op de hoogte bent van staatsgeheimen, dan wijst alles erop dat je minstens zoals een mededemonstrant voor 4 en een half jaar in één of andere Russische Goelag in Siberie belandt, of gewoon wordt afgemaakt tijdens een doodgewone beroving of knokpartij op straat die dan natuurlijk geen politieke moord is.

Maar Aleksandr kreeg geen asiel, al voldeed hij aan alle drie de criteria die de IND op de website heeft staan, en pleegde gisteren zelfmoord in de grensgevangenis in Rotterdam, waar deze politiek activist naar Russisch voorbeeld was opgesloten in de afdeling voor mensen met psychische problemen.

Als we willen weten wat de Neederlandse regering, wat Fred de vluchtelingenjager Teeven erover te zeggen heeft, dan moeten we een omweg nemen via de berichtgeving in buitenlandse media. Op de website van het ministerie van veiligheid en justitie en op de pagina van Teeven staat helemaal niets.

Uit de Vancouver Sun mobile: “Russian dissident commits suicide in Dutch detention center while awaiting deportation”. De krant werd te woord gestaan door één van de woordvoerders van het ministerie, Charlotte Menten (bel of mail haar en haar collega's ook eens). Charlotte is overigens niet degene die gaat over asiel, maar onder andere over de Dienst Terugkeer en Vertrek en 'illaliteit'. Volgens haar was er sprake geweest van een “careful procedure” en dat roept de reactie van Leers in herinnering, die na de zelfverbranding van Kambiz Roustayi op 6 april 2011 niks beters wist te verzinnen dan het standaardzinnetje dat bij elk slachtoffer van het beleid wordt herhaald, namelijk dat er een "weloverwogen beslissing" is genomen. Een Russische advocaat voor de oppositie, zegt: “The responsibility for the tragedy lies with the authorities of the country he was in.”

Ik klaag aan, Fred Teeven, voor MOORD! Neem de aanklacht over! Wegschoppen die vent! Neer met die regering! Platleggen, die IND! Je kunt het hem allemaal laten weten via een formulier op zijn website, ...dat ijlings is verwijderd uit angst voor het in ontvangst moeten nemen van de aanklacht!

Teeven, kom uit je schuilhol! Verantwoord jezelf! Kon Alexandr soms geen bewijzen overleggen van de vervolging? Moest hij een brief kunnen tonen waarin de geheime dienst hem mededeelde dat hij vervolgd werd, bewijssstukken van zijn arrestatie leveren, van de huiszoekingen? Is de veroordeling van de leden van Pussy Riot, waar iedereen tegen protesteerde, nu alweer vergeten? Als het maar ver genoeg van hun eigen comfortabele huis is, hebben de politici en de media de mond vol van de repressie en de schande. Intussen doet hier in Neederland de schimmige organisatie van de IND niks anders dan bergen documenten produceren die niks anders zijn dan verhulde executiebevelen en neemt de taak van de Russische FSB met gemak over.

Zonder aarzeling wordt de ene na de andere vluchteling opgesloten of op straat geknikkerd, de dood ingejaagd. Neederland is minstens zo onveilig voor vluchtelingen als de landen vanwaar zij gekomen zijn, omdat Neederland hen 'dood'leuk terugstuurt! Er moet een afschrikkende werking vanuit gaan, vluchtelingen moeten vooral niet naar Neederland komen! Dat lukt goed op deze manier, Fred Teeven! Missie geslaagd, weer een vluchteling minder. Weer een cel vrij voor de volgende! Neederland heeft zijn eigen goelags, ze heten detentiecentrum, uitzetcentrum, zelfs grenshospitium, en worden zwaar bewaakt, gekoesterd, en doodgezwegen.

Zolang we er niks aan doen, is het wachten alwéér op de volgende dode...

Joke Kaviaar, 18 januari 2013


Vond het altijd onsmakelijk

Vond het altijd onsmakelijk als er vergelijking werd gemaakt met die tweede oorlog maar dat verandert.

"Zijn asielverzoek in

"Zijn asielverzoek in Nederland werd medio november afgewezen. De IND onderschreef zijn ‘vluchtverhaal’. Maar de risico’s die Dolmatov in Rusland liep waren volgens de dienst te klein voor een asielstatus, aldus Wijngaarden. De maximale straf op deelname aan ‘illegale’ demonstraties was voor 6 mei een boete van van 500 roebel (12,50 euro) euro, zo betoogde de IND in de afwijzing."
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/18/teeven-stelt-onderzoek-in-naar-dood-...

yeh right IND, dat is waarom er op dit moment arrestanten van precies DIE 6 mei demo nog steeds in de gevangenis zitten en zelfs in speciale FSB (Russiche AIVD) gevangenissen. Luzyanin heeft bijv. 4.5 jaar gekregen NA een pleabargain.
https://rt.com/politics/bolotnaya-protester-sentenced-jail-401/
Dit was allemaal belend bij de IND. Om het dan NOG te hebben over een kleine boete is wel heel erg misdadig, en laat ook zien hoe de IND, Teeven, en colabarateurs geen enkel belang hechten aan mensenlevens.

Na de zgn 6 mei demonstratie hebben veel mensen Rusland moeten ontvluchten net als Dolmatov, zo is er op het moment een nieuwe golf van politieke vluchtelingen waar FSB en Putin een voorbeeld van willen stellen om vooral je bek te houden tegen het regime, net zoals op dit moment gebeurd (in mindere mate weliswaar) in Nederland met Joke Kaviaar.

20 mensen zijn als verdachte aangemerkt en gezocht voor hun deelname aan de mei demonstratie. de FSB heeft zelfs al iemand gekidnapped uit Ukraine die daar asiel aanvroeg. 15 van de 20 zitten op dit moment vast, waarvan alleen Luzyanin schuld heefd bekend in verzet bij arrestatie en zoals eerder genoemd veroordeeld tot 4.5 jaar gevangenis.
de 5 overige, waarvan dolmatov er een was, staan op de federal search list van de Russisische overheid/FSB en worden gezocht/geintimideerd.
Anastasia Rybachenko is bijvoorbeeld gevlucht naar Etland waar ze nu studeerd, een journalist en ook een lid van "een Ander Rusland" hebben poliitiek asiel aangevraagd in Ukraine na gearresteerd en "geinterviewd" te zijn door de FSB, een LGBT activist heeft politiek asiel aangevraagd in Spanje, en ga zo maar door.
Zie de lange lijst van opgesloten/voortvluchtige/door FSB gezochte activisten: http://bolotnoedelo.info/

Het is te hopen dat de politieke (zelf?)moord van Dolmatov mensen wakker schud en de ernst van de situatie tot hun door laten dringen, alsook eindelijk de verantwoordelijke machtshebbers en organisaties durven aan te wijzen.
De Nederlandse overheid doet er alles aan om mensenrechten te negeren, en fort Nederland/Europa dicht te houden

Teeven reageert met een onderzoek dat 6 tot 8 weken zal duren, een standaard afwijkende reactie, in de hoop dat over 2 maanden iedereen Dolmatov is vergeten. Maar laten we ons niet in de watten leggen door Teevens mooie woorden. Barbertje moet hangen!

Teeven, moordenaar!
IND, moordenaars!
Nederlandse overheid, Bloed aan jullie handen!

Ik sluit me dus volledig aan bij de woorden van Joke:
"Zolang we er niks aan doen, is het wachten alwéér op de volgende dode..."

re:

Tevens gisteren in het nieuws, volgens Dolmatovs advocaat, Marq Wijngaarden, werd Dolmatov ten onrechte vastgehouden. Er was beroep aangetekend, hetgeen men in NL in vrijheid behoort te kunnen afwachten.

'"Dolmatov was volstrekt legaal in Nederland", zei Wijngaarden in het NOS Radio 1 Journaal. "Er was vorige week vrijdag beroep ingesteld tegen de afwijzing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en dat mag je gewoon hier afwachten. Dan heb je niets te zoeken in een uitzetcentrum."'

(...) Wijngaarden denkt dat Dolmatov werd bedreigd door de Russische geheime dienst. "Maar hij heeft dat nooit bevestigd", zei de advocaat.

De IND wil niet reageren omdat het onderzoek nog loopt.

Staatssecretaris Teeven heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie opdracht gegeven de zelfmoord van Dolmatov te onderzoeken. Hij verwacht dat dat onderzoek 6 tot 8 weken duurt.'

http://nos.nl/artikel/463505-fout-ind-bij-detentie-dolmatov.html

nb

nb Bij de NRC wordt idd. ook gewag gemaakt van Wijngaardens bezwaren tegen detentie.

Ook is daar sprake van "Zijn afscheidsbrief, die gisteren via onder meer de Russische website Gazeta.Ru bekend werd, wekt de indruk dat Dolmatov doodsbang was dan wel werd overmand door schuldgevoel," het artikel gaat er nog nader op in.

Ik kan die brief (nog) niet vinden op de Engelse Gazeta, maar als er iemand het Russisch machtig is...? Zal anders binnenkort wel in het Engels of Nederlands opduiken.

nnb

nnb Het wordt nog fraaier, datzelfde artikel in NRC weer, dus op http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/18/teeven-stelt-onderzoek-in-naar-dood-... (ja, ik had het eerder aandachtiger moeten lezen):

"Advocaat: Dolmatov zat ten onrechte vast

Volgens zijn advocaat Marq Wijngaarden zat hij daar ten onrechte vast. De Rus had vorige week vrijdag beroep aangetekend tegen de afwijzing van zijn asielverzoek en zat dus in procedure. Door dit appèl verbleef hij rechtmatig in Nederland, aldus Wijngaarden, en had hij gewoon in het asielzoekerscentrum (azc) in ‘s Gravendeel moeten blijven.

In dat azc had Dolmatov zondag al een zelfmoordpoging gedaan. Dat was aanleiding voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) om hem op te nemen. Maar volgens zijn advocaat, die hierover overigens niet werd ingelicht, had hij moeten worden opgenomen en niet gedetineerd."

De tekst van de afscheidsbrief

Mama, moedertje! Ik ga weg om niet terug te keren als verrader. Om niet iedereen te schande brengen, onze familie. Kan gebeuren, hou vol. Ik vraag het je. Ik ben voor jou de persoon die ik eerder was.

Wat heeft me gebracht tot vluchten? Mijn luiheid en onachtzaamheid geven me niet de mogelijkheid de nieuwe wetgeving af te wachten. Ik heb een eerlijke man verraden, ik heb de veiligheid van mijn vaderland verraden.

Laat M. [onleesbaar] naar jullie komen. Het geeft niet, jullie houden vol. Dit is de beste optie. Leef er mee. In Rusland zullen ze zeggen dat het gewoon een ongelukkig geval was.
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/01_januari/19/binnen...

volgens vrienden en kameraden

volgens vrienden en kameraden van Dolmatov in de Russische media is de brief niet in Dolmatovs handschrift geschreven en had een vriend tot voor kort nog wekelijks contact met hem, tot hij dit enkele weken geleden verbrak. Ook advocaat van Wijngaarden spreekt zijn verdenking van intimidatie/bedreiging door de Russische overheid. Dolmatov is dus Of vermoord, Of de dood ingejaagd door zowel FSB als de IND die zich alleen interesseert hoe ze iemands vluchtverhaal of noodzaak voor asiel onderuit kunnen halen.

Het is aantrekkelijk Teeven of wie dan ook als Moordenaar te beschuldigen, maar het echte probleem ligt bij het gehele systeem wat mensen vermoord of mensen tot wanhoop, zelfmoord, zelfverbranding drijft. Dit zogenaamde asielbeleid heeft enkel het doel GEEN asiel te verlenen. Want ja vol = vol, he...
Het systeem is moorddadig, en de Teevens, Albayraks, Leersen, Verdonks, of wie dan ook, dat zijn de marionetten die het spel spelen.

Ik hoop dat er vragen gesteld zullen worden in de 2e kamer, maar ook daar verwacht ik weinig van, aangezien het systeem echt niet veranderd zal worden. Het zal als "incident" worden afgedaan, zoals de schipholbrand, zoals het uitzetten van asielzoekers naar gebieden waar hun de dood wacht, zoals is gebeurd met homoseksuelen naar Iran, of politieke vluchtelingen naar Congo, of zoals nu dreigt te gebeuren met vluchtelingen die terug naar Somalië uitgezet dreigen te worden, omdat- zoals Teeven dat zo fijn verwoord - het daar "dan wel niet helemaal veilig is, maar dan ook weer niet categoriaal onveilig".

Het hele systeem hangt met bloed, tranen, geweld, en verhullende taal aan elkaar. Geen deportatie, maar uitzetting, geen gevangenis maar detentie of asielzoekerscentrum, geen gevangenisstraf, maar tijdelijke hechtenis, etc. etc. het is te walgelijk voor woorden, het is om te kotsen. En dan noemt Nederland zich een fatsoenlijk land met een zgn traditie van mensenrechten.... Nee dan zat Balkenende ongewild met zijn "VOC mentaliteit" toch dichter bij de waarheid...

Gaan we wachten tot er weer iemand vermoord wordt? Gaan we wachten tot die grafbek Teeven of consorten op de televisie over elkaar heen buitelen om zich te verontschuldigen dat het asielbeleid toch echt wel humaan is? Gaan we wachten tot Human Right Watch, UNHCR, of Amnesty International weer hun zoveelste rapport publiceren waarin de condities waarin vluchtelingen worden vastgehouden gelijkstaat aan "marteling"? Of wachten we tot er weer de zoveelste gevangenis voor migranten bij is gebouwd? Het zoveelste kleine beetje "recht" wat vluchtelingen nog zouden kunnen hebben is geschrapt, tot 100% "illegaal", "onmens", niet-mens zijn bestempeld? En wat dan...?
Of pikken we het niet langer? Zeggen we genoeg is genoeg. Geen excuses meer om passief te blijven, om de politiek een kans te geven het weer goed te maken (terwijl het alleen maar slechter wordt)!

Hoe kunnen we deze waanzin stoppen? ik weet het niet... Ik ben verdrietig, ik ben verdwaald, ik snap het niet dat de mensen die ik ken, mijn vrienden, mijn collega's het allemaal niet interesseert wat er gebeurd hier in dit land... Dat er kinderen met moeders worden opgesloten, verontmenselijkt, kapot gemaakt, gedeporteerd, en vermoord !

Ik ben mijn hele leven vooral bezig geweest met de dialoog te zoeken met de overheid. Maar keer op keer dank ik dat het nu echt wel beter zou moeten gaan. Keer op keer kom ik bedrogen uit. Hoe redelijk, en hoe menselijk politici, of ambtenaren ook mogen zijn, zij zijn niet opgewassen tegen het monsterlijke systeem wat we met zijn allen hebben gecreëerd.

Laten we Samen er voor zorgen dat dit stopt! Dat aan deze waanzin een einde komt.

re:

http://nos.nl/artikel/465300-weer-protest-bij-ambassade-nl.html :

'Weer protest bij ambassade NL

In Moskou zijn acht Russen opgepakt bij de Nederlandse ambassade. Zij betoogden tegen Nederland, omdat zij vinden dat ons land verantwoordelijk is voor de zelfmoord van activist Aleksandr Dolmatov, vorige week in een uitzetcentrum in Rotterdam.

Op YouTube is te zien hoe de betogers een doek uitrollen met de tekst 'Dolmatovs bloed kleeft aan u'. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Daarna ontstaat een schermutseling met leden van veiligheidsdiensten.

De demonstranten zouden geen toestemming hebben gehad voor de demonstratie. Hoeveel mensen aan de betoging meededen is niet duidelijk. Vorige week werd er ook al betoogd bij de Nederlandse ambassade in Moskou. (...)'

http://nos.nl/artikel/464420-moeder-dolmatov-wil-opheldering.html :

'Moeder Dolmatov wil opheldering

De moeder van Aleksandr Dolmatov heeft in een brief aan koningin Beatrix opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de dood van haar zoon. De 35-jarige Rus pleegde vorige week zelfmoord in een terugkeercentrum voor afgewezen asielzoekers in Rotterdam.

"Van Nederlandse zijde heeft niemand contact met me opgenomen om antwoord te geven op mijn vragen", schrijft Ljoedmilla Doronina in de brief die maandag is afgeleverd bij de Nederlandse ambassade in Moskou. Ze schrijft dat ze wil weten hoe haar zoon is gestorven en ze dringt aan op een "volledig en onafhankelijk" onderzoek naar zijn dood. Verder wil ze weten wanneer Aleksandr's lichaam naar Rusland kan worden overgebracht. (...)'

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech