[A*dam]: actie kamp Osdorp as. vrijdag ontruimd

Hier kun je discussieren over [A*dam]: actie kamp Osdorp as. vrijdag ontruimd.
De mensen op de Notweg hebben door middel van onderstaand persbericht te kennen geven, hoe zij graag solidariteit willen ontvangen en/of wat je kan doen:

Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem.

Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Aanstaande woensdag, 28 november, besluit de rechter of ons tentenkamp mag blijven. Als woensdag het besluit negatief valt, dan vragen wij jullie een voor een, alle broeders en zusters om vrijdagochtend vroeg naar het kamp te komen en ons protest tegen dit besluit te ondersteunen. Zelf hebben wij niet genoeg kracht om te protesteren tegen dit beleid. Wij hopen dat we samen die kracht wel hebben.

De ontruiming zal vroeg in de morgen plaatsvinden, om 7 uur. Daarom willen wij jullie vragen zo vroeg mogelijk te komen om ons bij te staan tegen de politie. Het zou fantastisch zijn als jullie al om 5 uur aanwezig kunnen zijn. Jullie zijn ook van harte welkom om donderdagavond of donderdagnacht al te komen!

Wij zullen blijven demonstreren totdat er een oplossing is gevonden. Wij verdienen een menswaardig bestaan. Dat is ons mensenrecht. Wij zijn hier en wij zullen hier ook blijven!

Wij hopen op jullie steun en solidariteit.

Vrijdagochtend
30 november
Notweg,
Amsterdam Osdorp
Kamp Osdorp

Verder is er as. donderdag een actiefistatie op de Notweg:

Donderdag 29 november vanaf 2 uur 's middags Notweg 32 Amsterdam
WAAR zijn onze mensenrechten?

Wij nodigen u uit om dit alles mee te maken. Iedereen is welkom met muziek een dans, film en theater, kunst en verhalen. Met vrij mediacentrum een perstribune, EHBO en smakelijk eten.

Vergeet vooral niet http://no-border.nl in de gaten te houden voor het meeste update nieuws en/of de twitter van No Border @ https://twitter.com/#!/No_Border_Net


Kan hier ASAP informatie over

Kan hier ASAP informatie over de AG en Advocaat worden toegevoegd zodat we breed kunnen mobiliseren!

Wij zijn er druk mee bezig,

Wij zijn er druk mee bezig, wij koppelen dit zsm terug.

Advocaat en AG is geregeld.

Advocaat en AG is geregeld.

strafrechtadvocaat: Michiel Kuyp 06-50605913 van Jebbink Soeteman advocaten (020-5353390)
arrestantengroep: 06-42413496

De naam en het telefoonnummer van de vreemdelingenrechtadvocaat volgen nog.

Ondanks alle ellende kan er

Ondanks alle ellende kan er al van een vooruitgang gesproken worden in vergelijking met de tenten kampen aan de buitenkant van Nederland in het verleden ? Veel meer publiciteit in ieder geval.

in ieder geval heeft de

in ieder geval heeft de publiciteit in de media ervoor gezorgt dat een groot deel van de nederlandse bevolking nu vind dat deze mensen weg moeten.
en dat de nederlandse opinie zich nog meer tegen vluchtelingen keert,vooruitgang kun je dat toch niet echt noemen?

Vooruitgang

Reagerend op wo, 28/11/2012 - 23:55 — nn:

Er kan dan ook alleen van een "vooruitgang" gesproken worden, als beseft wordt dat de staat en haar trouwe actoren eindelijk hun ware gezicht hebben laten zien en (uiteraard) laten zien, dagelijks weer.

Beginnend bij de politieke partijen, van ("uiterst") links (o.a. ook SP, Groen Links) tot (uiteraard) rechts houden ze b.v. stug vast aan hun tergend wanbeleid; staan ze allen b.v. achter het mensonwaardig uitzetbeleid wat doorgevoerd is en propageren ze een juridisch vakjargon (= "illegalen, "uitgeprocedeerden", "asielzoekers", enz enz) om hun ontmenselijkheidsmachine die op volle toeren draait te voeden. Dusdanig, dat ze het "klootjesvolk" daarmee met succes zand in de ogen weet te strooien, dat ze het "klootjesvolk" munitie weet te geven om elk zinnig gesprek op voorhand al onmogelijk te maken (dit kan ook wel framing genoemd worden).

Maar ook vele "gematigde" hulporganisaties (als daar zijn o.a. Vluchtelingenwerk Nederland en de kerkelijke organisaties) ondersteunen volledig hetzelfde wanbeleid.

Gaan we "dichter" bij "huis" kijken, dan zien we ook in "bijna eigen sferen" (o.a. verschillende mensen actief bij Occupy Nederland als daar zijn verscheidene new-age'erige mensen die zich bijvoorbeeld wel "actief" opstelden binnen een Occupy) een zelfde tendens. Dit uit zich dan misschien niet zo openlijk, maar het gegeven dat men ineens in geen velden en wegen te bespeuren is plotseling, spreekt al boekdelen.

Tot slot is er dan die main stream media, die massaal collaboreert met de geldende "norm" en geïnstrueerd wordt (lijkt het haast wel) door diezelfde staat & hun trouwe dienaren. Die pretendeert daarentegen "de stem van het volk" te vertegenwoordigen (niet dus).

Ja, in zekere zin kan dit "vooruitgang" genoemd worden, want het wordt duidelijker en duidelijker (hiermee, wat de vluchtelingenproblematiek is dus) "wie waar staat" en "wat we aan wie hebben" tenslotte. Bezie het misschien als een soortement graadmeter; een graadmeter die heel duidelijk in beeld brengt, waar "we" staan. Hoe diep "we" weg aan het zinken zijn in het moeras, nauwelijks (nog) in staat om "onszelf" (en met "onszelf" de gehele mensheid zelf feitelijk) overeind te weten te houden.

Anders gezegd:

Pas nu de vluchtelingen er zelf voor gekozen hebben zichzelf zichtbaar te maken (in de gehele wereld, momenteel, zelfs), voor een zoveelste keer dit jaar, hebben ze uiteindelijk duidelijkheid weten te verschaffen. Duidelijkheid, dat de weg die gegaan moet worden nog heel lang is. Duidelijkheid ook, dat het alle hens aan dek is, want uiteindelijk gaat het nu (eindelijk) direct over leven & dood zelf. Weg van de materiële onbenulligheden als een baan een huis een vrouw (desgewenst een man), wat wil je nog meer (je leeft en wordt geleefd, ben je nooit bang?).

Duidelijkheid tenslotte ook, dat alleen met een radicaal linkse stellingname (& revolutionaire linkse stellingname tenslotte, mits we gezamenlijk dat besef de kans geven te groeien), waar alleen maar onvoorwaardelijk aan vast gehouden kan worden om ooit tot resultaat te komen, die "dromen" die er leven, te verwezenlijken. Duidelijkheid dat we alleen gezamenlijk kunnen en moeten bouwen aan die beweging die de kracht heeft haar eigen eisen te realiseren. Realistisch te zijn: het onmogelijke te eisen ("geen grenzen, geen naties...stop deportaties" is een van die realistische eisen waarvan de reikwijdte door velen -nog- maar half gesnapt wordt; daar moet aan gewerkt worden, dat besef te vergroten om het geen holle leus te maken).

DAT is tenslotte "vooruitgang", want het besef begint nu bij meerdere mensen te groeien dat er geen weg terug meer is!

(De uitspraak van de jaren '80 gebruikt door door de politie, die luidde "de colonne eenmaal in beweging is niet meer te stoppen", begint eindelijk ook door "ons" ten volle beseft te worden als zijnde een uitspraak die ook door "ons" gebruikt kan worden. Als "we" maar willen; "we" moeten wel. Een weg terug is er niet!)

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech