[A*dam]: actie kamp Osdorp as. vrijdag ontruimd

Nieuws, gepost door: No Border op 28/11/2012 11:11:39

Wanneer: 28/11/2012 - 10:52

Vandaag is het slechte nieuws binnengekomen dat de rechter negatief gehamerd heeft en dat het actie kamp in Osdorp ontruimd gaat worden. De gemeente heeft te kennen gegeven dat het actie kamp as. vrijdag ontruimd wordt.De mensen op de Notweg hebben door middel van onderstaand persbericht te kennen geven, hoe zij graag solidariteit willen ontvangen en/of wat je kan doen:

Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem.

Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Aanstaande woensdag, 28 november, besluit de rechter of ons tentenkamp mag blijven. Als woensdag het besluit negatief valt, dan vragen wij jullie een voor een, alle broeders en zusters om vrijdagochtend vroeg naar het kamp te komen en ons protest tegen dit besluit te ondersteunen. Zelf hebben wij niet genoeg kracht om te protesteren tegen dit beleid. Wij hopen dat we samen die kracht wel hebben.

De ontruiming zal vroeg in de morgen plaatsvinden, om 7 uur. Daarom willen wij jullie vragen zo vroeg mogelijk te komen om ons bij te staan tegen de politie. Het zou fantastisch zijn als jullie al om 5 uur aanwezig kunnen zijn. Jullie zijn ook van harte welkom om donderdagavond of donderdagnacht al te komen!

Wij zullen blijven demonstreren totdat er een oplossing is gevonden. Wij verdienen een menswaardig bestaan. Dat is ons mensenrecht. Wij zijn hier en wij zullen hier ook blijven!

Wij hopen op jullie steun en solidariteit.

Vrijdagochtend
30 november
Notweg,
Amsterdam Osdorp
Kamp Osdorp

Verder is er as. donderdag een actiefistatie op de Notweg:

Donderdag 29 november vanaf 2 uur 's middags Notweg 32 Amsterdam
WAAR zijn onze mensenrechten?

Wij nodigen u uit om dit alles mee te maken. Iedereen is welkom met muziek een dans, film en theater, kunst en verhalen. Met vrij mediacentrum een perstribune, EHBO en smakelijk eten.

Vergeet vooral niet http://no-border.nl in de gaten te houden voor het meeste update nieuws en/of de twitter van No Border @ https://twitter.com/#!/No_Border_Net

Tags: actiekamp Notweg ontruiming


Wie: 
nn

Gemeente malloot Bartho Boer met twitter account https://twitter.com/barthoboer , dreigt er op los. Schijnbaar kan de trukendoos der repressie van de Laan en consorten niet op.

Foto: 


Wie: 
nn

De handen van de gemeente zijn duidelijk aan het jeuken.

Foto: 


Wie: 
nn

Letterlijke tekst uitspraak is hier te vinden: http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=...

Hier het NOS-item over de uitspraak: http://nos.nl/video/445469-rechter-is-het-eens-met-burgemeester-van-der-...

Walgelijk daarin is wel, dat de incidenten (door de rechter uitgesproken en in beeld gebracht) zo breeduit worden belicht, in het NOS-journaal. Daarmee zegt de NOS feitelijk, als je je maar agressief gedraagt, je "wensen" uiteindelijk worden vervuld.

Even walgelijk, kan gesteld worden, is dat dezelfde uitspraken ook in het schriftelijke vonnis vermeld worden (als incidenten die meegewogen hebben in het uiteindelijke vonnis).

Dus als we nu als "nationalistische vereniging Voorpost" met een ketting een AZC afsluiten, als we (verkleed als jongeren) gaan schelden en brood gooien, als we als (verkleed als) scooterjeugd 's avonds rond een AZC gaan rondhangen en schelden, dan gaat dat AZC moeten sluiten? Want dat zei de rechter namelijk!!!Wie: 
NoBorder/arrestantengroep amsterdam

Voor deze ochtend staan de arrestantengroep en een advocaat paraat. Als je wordt opgepakt, vraag dan om deze advocaat en blijf ook om haar of hem vragen, ook al probeert de politie je wijs te maken dat deze advocaat het te druk heeft of dat ze diegene niet kan bereiken. Leg geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden.
Als je wordt gearresteerd voor een overtreding, bijvoorbeeld het betreden van verboden terrein, heb je niet het recht een advocaat te zien, met geluk kan je telefonisch met hem of haar spreken. Indien je je identiteit bekend maakt moet de politie je na 6 uur laten gaan (de uren tussen 12 uur 's nachts en 9 uur 's ochtends tellen niet mee, houd daar rekening mee), als je anoniem blijft (je krijgt dan een NN-nummer) kan je nog eens 6 uur worden vastgehouden.
Als je voor een misdrijf wordt gearresteerd heb je dus wel het recht je advocaat te spreken, voor het eerste verhoor. Voor sommige misdrijven kan je als je je bekend maakt maximaal 6 uur worden vastgehouden (bv. niet opvolgen van een ambtelijk bevel), voor andere misdrijven kan je in verzekering worden gesteld (bv. verzet bij arrestatie, vernieling). De inverzekeringstelling duurt maximaal 3 dagen. NN-ers kunnen altijd in verzekering worden gesteld. Na die drie dagen moet je worden vrijgelaten of voorgeleid worden aan de rechter-commissaris, die beoordeelt of je nog langer vastgehouden mag worden.
Soms worden mensen die anoniem blijven op het moment dat ze uit strafrechtelijke bewaring komen, gedreigd met vreemdelingenbewaring, omdat de politie hun identiteit en nationaliteit niet kent. Voor dat geval hebben we een vreemdelingenrechtadvocaat gevraagd stand-by te staan.

Bedenk je altijd voordat je naar een actie gaat of er dingen zijn die voor je geregeld moeten worden in het geval je wordt opgepakt. Als je werk moet worden afgebeld of je kat eten gegeven moet worden, zorg er dan voor dat er iemand is die dit kan doen en die het nummer heeft van de arrestantengroep. Als je besluit anoniem te blijven, zorg er dan ook voor dat er iemand is die weet waar je papieren zijn voor het geval je op een later moment besluit je identiteit wel kenbaar te willen maken. Als je medicijnen gebruikt, neem deze dan mee.

Mocht je op dit moment vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met de arrestantengroep.

strafrechtadvocaat: Michiel Kuyp 06-50605913 van Jebbink Soeteman advocaten (020-5353390)
arrestantengroep: 06-42413496

De naam en het telefoonnummer van de vreemdelingenrechtadvocaat volgen nog.Wie: 
nn

Opgelet, Burgemeester Law&Order trekt zijn lange lat weer te voorschijn en verklaard de Notweg tot geen actiezone. Die gek vind het maar normaal om demonstraties te verbieden en te onderdrukken:

http://www.at5.nl/artikelen/91235/verbod-op-demonstraties-bij-kamp-notwe...

Als dit niet kan, wees dan creatief om je solidariteit te uiten! Genoeg locaties in de stad, omdat duidelijk te maken.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech