[Am*dam] Bellamystraat 135hs gekraakt / verklaring nieuwe bewoners

Hier kun je discussieren over [Am*dam] Bellamystraat 135hs gekraakt / verklaring nieuwe bewoners.
This text was spread during the squatting action of the Bellamystraat 135hs today. There was a lot going on and some confusing messages came out, so just to be clear: the action was succesful and in the end no one got arrested. It was NOT a resquat of the earlier evicted house on number 33 of the same street. We will post a translation of the full text tomorrow.

Verklaring nieuwe bewoners Bellamystraat 135hs

Aan alle geïnteresseerden,

Zolang er woningnood en leegstand is, zal er gekraakt worden. De wet 'kraken en leegstand', die naast het verbieden van kraken ook tot doel zou hebben om de leegstand in Nederland te bestrijden, is een wet die maar half uitgevoerd wordt. Terwijl de staat bij het ontruimen van kraakpanden op een law and order manier te werk gaat, waarbij de wet de wet is en niet omzeild kan worden, wordt het andere deel van diezelfde wet behandeld alsof het niet bestaat. De staat laat weer eens duidelijk haar echte doelen zien: terwijl de repressie alleen maar toeneemt wordt het kapitaal nog steeds verdedigd.

Wij willen leven in een wereld waar bazen, politie en politici ons niet vertellen wat we wel en niet kunnen doen, waar geen enkele relatie meer op autoriteit is gebaseerd, waar iedereen gelijkwaardig is, maar niemand hetzelfde hoeft te zijn. Het kapitalistische systeem waarin we nu leven biedt daar geen enkele kans toe; we worden zoet gehouden met de nieuwste door kinderhandjes gemaakte rotzooi en bang gemaakt met een economische crisis. Ondertussen wordt deze crisis gebruikt als excuus om al onze sociale voorzieningen waar jarenlang voor gevochten is weer van ons af te nemen en in de uitverkoop te zetten.

Wij zijn het zat. We zijn het zat om te zien hoeveel woningen er in onze stad leeg staan. We zijn het zat om meer dan tien jaar op een wachtlijst te staan voor een sociale huurwoning, en nog meer dat we überhaupt moeten wachten tot we een woning 'mogen'. We zijn het zat om te zien hoe de zogenaamd 'legale' bewoners vaak net zo hard genaaid worden, door zowel particuliere als corporatiespeculanten. We zijn het zat dat onze buurten worden overgenomen door tapas-restaurants en fancy lunch- en koffiezaken, dat alles te koop is en gekocht wordt, en dat de ideale burger een machine is die slaapt, werkt en geld uitgeeft. We zijn het zat dat de staat iedereen die uit deze kooi wil breken criminaliseert en alleen in dienst van zichzelf staat. We zijn het zat om elke paar maanden ontruimd te worden voor leegstand, anti-kraak of gewoon omdat de burgemeester zo geil wordt van al die ME-pakjes op straat.

We geloven niet dat het kraken van een klein pandje in Amsterdam-West revolutie zal ontketenen, maar we weigeren om ons gewonnen te geven en toe te kijken hoe onze huizen terug worden gegeven aan dezelfde speculanten die ze jaren lang hebben verwaarloosd. Het wonen in ontkenning van de wet is slechts een kleine stap. Wij willen niet alleen dit huis, wij willen de totale anarchie.

Was getekend,
De post-ideologische generatie krakers


Re: [Am*dam] Bellamystraat 135hs gekraakt / verklaring nieuwe be

"maar we weigeren om ons gewonnen te geven en toe te kijken hoe onze huizen terug worden gegeven aan dezelfde speculanten die ze jaren lang hebben verwaarloosd. Het wonen in ontkenning van de wet is slechts een kleine stap. Wij willen niet alleen dit huis, wij willen de totale anarchie." waar is dan het verzet bij de ontruimingsgolf van vandaag?

Re: [Am*dam] Bellamystraat 135hs gekraakt / verklaring nieuwe be

goh na het lezen van deze goede tekst ben ik toch voornamelijk benieuwd naar het activisme op straatnivo,... wie is de eigenaar van het pand en waarom stond het eigenlijk leeg? hoe zit het met de uitverkoop van de buurt en wat voor rol hebben dit pand en deze eigenaar daar in? Met die basis zullen jullie toch jullie argumenten moeten maken waarop jullie de volgende ontruimingsgolf gaan overleven. of niet.

Wat wordt er bedoeld met De

Wat wordt er bedoeld met De post-ideologische generatie krakers. Geen idealen meer? Kraken alleen voor eigen hachje? Zonder idealen, wat houd rekening dan volgens jullie in? Het behouden van een uitstervende subcultuur?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech