Politie wil alsnog internetcensuur toepassen bij aankondigingen van feesten.

Hier kun je discussieren over Politie wil alsnog internetcensuur toepassen bij aankondigingen van feesten..
Bikefest is een evenement rond duurzaamheid, fietsen en 'Do It Yourself'-klussen. Deze vierde editie zou voor het eerst in Utrecht georganiseerd worden. De vorige edities, in Scheveningen en Amsterdam, hebben nimmer tot overlast geleid. Laat staan verstoring van de openbare orde.

Vrijdag heeft de gemeente Utrecht een brief bezorgd bij de locatie waar Bikefest georganiseerd wordt. Dit schrijven meldt dat het pand voor ééń uur vrijdagmiddag ontruimd moet worden wegens brandgevaar. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit daadwerkelijk de reden is. Het betreft namelijk een loods met een stabiele constructie van staal en beton. Er zijn voldoende vluchtwegen en blusmiddelen, de noodzaak voor acute ontruiming is dus niet aanwezig. De werkelijke reden lijkt eerder bij het verbieden van Bikefest 2012 te liggen.

Dat de aangekondigde ontruiming en de aanzegging aan de hoster, PUSCII te Utrecht, gelijktijdig gebeuren is opvallend te noemen. Volgens de hoster zet de politie hiermee een stap richting verdergaande internetcensuur. De directe aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen in Haren eerder deze maand. Diverse politieorganisaties hebben toen aangegeven graag zonder rechterlijke toetsing websites en informatie op het internet te willen verwijderen. De landelijke politiek heeft direct aangegeven hier niets voor te voelen.

Toch probeert de politie de site van Bikefest 2012 offline te halen door PUSCII onder druk te zetten. Er is echter nooit een officiële vordering gezien door de hoster. De politie lijkt met bluf informatie offline te halen. Dit gebeurde eerder dit voorjaar ook. De site Squat.net moest een poster offline halen en Indymedia werd gesommeerd om een foto van een politie-agent offline te halen. Beide keren werd er vooraf flink gebluft door de politie.

Deze methode wordt vaker toegepast door politie en overheid, en is vaak succesvol omdat hosters geen tijd of ervaring hebben om hier tegen in verweer te komen. Dit is de hoofdreden waarom PUSCII elke keer als er wordt gedreigd direct met dit nieuws naar buiten treedt, of de openbaarheid zoekt

PUSCII is een klein collectief dat begon als een vrij internetcafé en hackspace met als doel om internet beschikbaar te maken voor iedereen, onafhankelijk van hun budget en inkomen. Inmiddels is PUSCII uit hun fysieke ruimte overgestapt naar de hosting, waar ze een plek bieden op het internet voor gelijkgestemden. PUSCII streeft naar een open internet dat toegankelijk is voor iedereen zonder dat ze beperkt worden in hun meningsuitingen of begluurd door diverse organisaties, overheden of individuen.


Re: Politie wil alsnog internetcensuur toepassen bij aankondigin

GRONDWETTELIJK RECHT vrijheid van demonstratie en meningsuiting als ze daar nu aan gaan komen is het voor mij alleen maar meer reden om naar Utrecht te komen.

In Haren ging het om jeugdige

In Haren ging het om jeugdige psychopaten en jonge sadisten en simpele Halbstarken die laatsten alleen te mobiliseren voor een " feesie ". Het lijkt mij voor de organisatie van Bikefest beschaafd en verstandig om afstand te nemen van wat inmiddels bekend staat als Project X tuig openlijk door middel van een verklaring bij aankondiging van een manifestatie / feest.
Ik zie nog de tv beelden voor me van huilende volwassenen in machteloze woede te midden van het hun aangedane verdriet en verwoesting in het bekende / beruchte dorp. Interessant is dat opnieuw blijkt dat de instituties van de Staat zo als politie bepaald machteloos zijn bij grote mensen massa. De politie heeft voor zo ver mij bekend niet met scherp geschoten maar beleefd stenen staan koppen. De reacties van " Bekende Nederlanders " als Prem zijn samen te vatten als fatalisme " weg relativeren " bagatelliseren van een directe aanval op niks vermoedende winkeliers en gezinnen die - terecht - bang waren weggekropen voor de geweld orgie van misselijk makend gewetenloos tiener tuig dat tiener tuig dat ruim een podium werd geboden om hun walgelijke " levensvisie " op tv en internet te verspreiden. Ik heb geen ouders gezien in die reportages om hun tieners weg te halen van het rampgebied het beruchte dorp. Zelf deel ik het fatalisme niet ik zie wel vooruitgang in de geschiedenis niet veel maar toch. We leven niet meer in de prehistorie.
Ik kan me voorstellen dat de organisatoren van Bikefest niet vergeleken willen worden met jonge misdadigers. Maar : het veiligheidsgevoel van heel veel mensen is ernstig aangetast. Ze zien dat ze niet kunnen rekenen op de politie voor bescherming en zelf wanhopig zwaaiend met een hockeystick moeten proberen hun aanvallers van het lijf te houden.
De situatie in Nederland is blijkbaar veranderd en dan roepen " ze - de politie - moeten ons weer hebben " en " we hebben nooit overlast veroorzaakt " is verkeerd. Samenwerking met de politie door de organisatie van Bikefest en dat aanbieden van te voren lijkt me aan te raden om iedere verdenking te voorkomen. Tragikomisch eigenlijk de hele links radicale scenes
milieu activisten kunnen nooit dergelijke aantallen jongeren mobiliseren als Project X dat lijkt me ook wel goed om te laten vermelden door de organisatoren. " De slag om de Blauwbrug " lang geleden en een incident.

achterlijk

jezus wat een mongool ben jij.

waarom zou hij een mongool

waarom zou hij een mongool zijn? Omdat hij jouw visie van ''zuipe, feeste en relluuuuuh'' niet deelt? Kom eens met goede onderbouwingen in plaats van erop los te schelden.

Mensen, het is wel HEEL erg

Mensen, het is wel HEEL erg ver gezocht om leuke evenementjes als bikefest in verband te brengen met dit project x gedoe.
Er is genoeg info te vinden over hoe het er aan toe ging bij bikefest in voorgaande jaren, dus ook voor politie e.d. Ik denk dat het verband tussen project x - bikefest niet bepaald reëel is.

De gemeentje Utrecht begint er bekend om te staan om burgerlijke initiatieven te bemoeilijken en de kop in te drukken. Ze wil "culturele hoofdstad" van Europa worden, maar dan wel via de gemeente georganiseerd/subsidieert dus uit hun potje betaald. Om zelf met de eer op te kunnen strijken.
Een heel mooi voorbeeld is Counter Culture. Het evenement moest steeds verder van de stad plaats vinden, de security moest steeds strenger en officiëler aangepakt worden, tot het zover kwam dat de organisatie er geen zin meer in had.

Ik denk dat wij, als zelforganiserend milieu, hier de focus op moeten leggen in plaats van zweverig geklets over project x en blabla..

CC

Voor zover ik weet heeft Counter Culture naar aanleiding daarvan wel het Julianapark als locatie aangeboden gekregen voor volgend jaar. Maar je hebt wel gelijk, dat de term Culturele Hoofdstad voor Utrecht een beetje een slappe worst is als allerlei kleine en onafhankelijk culturele initiatieven onmogelijk worden gemaakt en het alleen nog maar om de met veel subsidie georganiseerde grote evenementen gaat.

Counter Culture

Vlgs mij krijgt Counter Culture vlgd jaar de beschikking over het Julianapark voor hun feessie :)
Je aanvulling klopt voor de rest wel.

Toen ik op reageren drukte

Toen ik op reageren drukte was ik nog van plan mijn betoog goed te onderbouwen. Maar fuck it! een verhaal als het jouwe verdient het niet om zo veel moeite aan te besteden.
Als activisme voor jou inhoudt dat je netjes volgens de regels bezwaar maakt en dan met een gevoel van superioriteit weer naar huis gaat dan staan we simpelweg niet aan dezelfde kant in deze strijd. Sterker nog de veel al moedige jongeren die "het moet van de politie" niet als een geldig argument beschouwden bieden hoop.
Een elite van activisten gaat niks veranderen, massaal opstandige jeugd heb je een stuk meer aan. Het punt is te laten zien van wie de straten zijn waar we op lopen.
Afstand nemen van dit "tuig" helpt hen criminaliseren, doet geen recht aan hun onvrede en beschadigt onze eigen strijd door de jeugd nog meer te verdelen. Daarnaast lopen we prachtige kansen mis om de kennelijk aanwezige woede te kanaliseren richting politie/repressie en de controle over ons eigen leven. Menig salon-socialist zal hier de neus voor ophalen, maar dat is wederzijds. Als links geen uitlaatklep biedt voor dit soort emoties dan doet rechts het wel en dat mag nooit gebeuren!

Deze hele discussie heeft overigens helemaal niks met Bikefest te maken en ik spreek natuurlijk op geen enkele manier door, voor of namens de organisatie. De enige rede voor deze reactie is de fysieke misselijkheid die ik voelde opkomen bij het lezen van bovenstaande elitaire onzin.

om maar volledig off topic te

om maar volledig off topic te gaan:

wat denk je dat er gebeurd als je enorme groepen mensen dingen gaat verbieden en ze met dwang naar jouw inzicht probeert te krijgen ?!? Dan krijg je rellen.

Dat hele gebeuren in Haren had prima voorkomen kunnen zijn als er niet gestrooid werd met verboden en er iets opgezet was waar mensen zich wel konden vermaken. Een beetje muziek had wonderen gedaan.

Quote: "Samenwerking met de

Quote: "Samenwerking met de politie door de organisatie van Bikefest en dat aanbieden van te voren lijkt me aan te raden om iedere verdenking te voorkomen. Tragikomisch eigenlijk de hele links radicale scenes"

Dit maakt jou de eerste die pleit voor samenwerking, iets wat ik in mijn reactie daarop nooit goedgekeurd heb.
Je kan gemeentelijke eisen en die van de brandweer wel een stap voor zijn door alles "netjes" op orde te hebben en je goed in te dekken. Denk dus aan brandveiligheid, sanitaire voorzieningen en misschien zelfs wel een heus draaiboek calamiteiten oid. Als je dit soort evenementen organiseerd is het niet geheel onverstandig om voorafgaand na te denken op welke manieren het je lastig gemaakt kan worden en door wie. Wat er bij bikefest dit jaar gebeurt is kunnen wij alleen maar van leren.

Queto 2: "Sterker nog de veel al moedige jongeren die "het moet van de politie" niet als een geldig argument beschouwden bieden hoop."

Moedige jongeren?! sorry?? Wat in haren gebeurt is, een grote groep dronken jongeren, waarvan een enkel individu of groepje gedacht heeft, "kijk, DE SMERIS! lets riot!!" waarvan er 1 met een dranghek is gaan smijten en de rest van de groep dacht, hey, dat is leuk!. Dat kan ik ook!
Waarop vervolgens, mensen als schapen elkaar na zijn gaan doen, als kudde dezelfde richting uit. De ME, bekogelen, winkel/huizen plunderen zond enig politiek standpunt. Dit ging niet om frustratie, om mensen die zich hun leven lang kapot werken voor een mager loontje, of om mensen die op straat staan en honger hebben. Dit was zinloos geweld en baldadigheid van de eerste klas.

Als jij naast zulke lui in een demo wilt lopen oid, veel plezier. Pas maar op dat ze jou ook geen baksteen van achter in je nek leggen omdat je er mischien te links uit ziet en jou kop hun niet aanstaat.

Bovendien wil ik hier nog aan

Bovendien wil ik hier nog aan toevoegen dan tieners die rebelleren tegen elke vorm van gezag van alle tijd is, en aangevoerd door drugs en alcohol ik deze zoiets nooit goedkeur. Wat de autoriteit doet is "het volk" brainwashen door de praten over "een harde kern" en voetbal hooligans. Komt dit je niet bekend voor? Denk is aan de afgelopen demonstraties die wij gehad hebben die ook in de media afgeschilderd werden als krakersdemonstraties en er ook "een harde kern van relschoppers" op af zou komen.

Dit hele project x gebeuren gaat leiden tot nog veel meer repressie en controle waanzin en daar gaat niemand beter van worden.

rellen

Ze vergeten het Recht op revolutie op kleine schaal in de sociaal democratische rechtstaat!
Oprotten met die oproep beperkingen dus.

Project X

Cohen heeft er intussen een vetbetaalde opdracht mee binnengekregen :)
Was het wel "tuig" die daar de boel in Haren op stelten hebben gezet ?
Ik keur het ten strengste af dat ze daar de boel vernield hebben enz. maar wil ook aangeven dat de restricties die er momenteel zijn rondom feesten icm de hoge toegangsprijzen er ook indirect verantwoordelijk voor zijn dat de jeugd zo nu en dan compleet los gaat.

Ik durf dan ook te spreken over een autonome groep jongeren die nergens in een vakje te stoppen zijn.

Defacto demonstratie verbod

Is het niet allemaal erg gelukkig voor de bureacraten, ze hebben rellen niet geblokeerd dit leverde beeldmateriaal. Iedereen veroordeelde het in de media en de gewone mens...

Vervolgens volgen oproepen voor project X Arnhem etc. Gemeentes kondigen plaatselijke verordeningen en massale ME vertoon. Een jongen die oproep plaatste werd aansprakelijk gesteld voor alle mogelijke kosten (betwijfel of er ook maar een integere rechter is die de jongen veroordeeld). Facebook wordt meteen onder druk gezet (nou poeh) en tuurlijk hebben ze ook een nieuw team dat social media gaat controleren.

Wakker worden mensen.

Het is trouwens wel weer tekenend dat mensen die echt verstand hebben van hoe social media werkt enigszins worden afgekapt als ze tijdens interviews zegggen 'social media events zijn we wel blij mee als ze zoiets als Tahrir plein teweeg brengen.

En de journalist die een klacht indiende omdat hij tot twee keer door dezelfde ME lid wordt gemept ondanks dat die wist dat die journalist was, dat verhaal verdween meteen in de ruis en werd fijn vervangen door een item over het systeem 2000 wat faalde en dat de interne communicatie en order structuur faalde. Agenten waren slachtoffer en dat systeem heeft teveel gekost. Welke journalist, welke opgefokte ME, welke onderdrukking van persvrijheid. Verplaats de aandacht en de kritische blik en gevoel van een onrechtvaardige staat is verdwenen.

Waar is het feestje?!

Niet hier. Thorbecke... vrijheid, maar vrijheid vraagt verplichtingen en wie weet bedreigt de horde en de onvrede wel de publieke orde en daarmee de grondslag van ons geluk.

Korps inzet en coalitie

Wie was in Haren burgemeester en coalitie en kan iemand up-date politiemodel en ingezette corpsen en omvang, misschien tijdlijn vanaf aankondiging ja sorry Job jammer van je baan, maar dat kan iedereen.
De andere kant van social media ook wel burgerjournalistiek genoemd.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech