24 november Voorpost voert actie in Den Haag

Hier kun je discussieren over 24 november Voorpost voert actie in Den Haag.
Los gezien van het thema (racisme, in elke vorm, is natuurlijk nooit goed te keuren) is het zeker te beklagen dat een dergelijke organisatie (die zelf ook racisme bepleit) dit aangrijpt om zieltjes te winnen voor hun organisatie. Het is dan ook te hopen dat men in verzet komt, en alle vormen van racisme bestrijd. Racisme is geen mening, maar een misdaad; in welke vorm dan ook.


Racisme

De vraag aan mij was, waar halen jullie in vredesnaam het lef vandaan om welke groepering dan ook het demonstratierecht te willen frustreren ?
Wie zijn jullie dan, die pleitten voor een anarchistische samenleving waarin alleen het recht van de sterkste geld ?
In hoeverre verschillen jullie dan van deze neo-nazistische groeperingen ?

En ik moet je zeggen dat ik hier geen antwoord op had.
Ik besef goed dat we vanuit het verleden een enorme antipathie en achterdocht hebben opgebouwd tegen deze groeperingen maar dan nog ?
Vlgs mij gaan dit soort actie's uiteindelijk tegen ons werken en moet hier een andere oplossing voor worden gevonden.
Komt U maar !

Sowieso vind ik het al vreemd

Sowieso vind ik het al vreemd dat je een anarchistische samenleving vergelijkt met het ''recht van de sterkste'', dat heeft juist helemaal niks met anarchisme te maken. Anarchisme is samen werken, niet de een boven de ander.

Het gaat hier (naar mijn mening) niet om een of ander recht in het wetboekje, het gaat hier om het tegengaan van racisme/fascisme. Hoe kunnen we ooit een gezamenlijke samenleving opbouwen (waarin iedereen gelijk is en we samen de wereld onderhouden die we ook samen delen) als er organisaties zijn die juist apartheid prediken. Het verwijderen van zulke taferelen van straat moet wel slechts een deel blijven in het geheel. Er moet meer gedaan worden om racisten/fascisten een normaal beeld te laten krijgen van de wereld. Zoals het duitse exit-deutschland (www.exit-deutschland.de)

Anarchisme

Dat klinkt allemaal leuk maar we hebben op de Occupys kunnen ervaren dat er automatisch een vorm van hierarchie ontwikkeld en dat er zich groepjes gaan vormen die de leiding opeisen.
Dit is een natuurlijk verschijnsel wat we ook kennen uit de dierenwereld.
Er zitten wel degelijk goede elementen in het Anarchisme maar de realiteit is een andere.

" Het verwijderen van zulke taferelen op straat " dmv geweld is in mijn ogen geen optie daar dit op termijn enorm tegen je gaat werken.
Een open discussie met deze bewegingen lijkt me dan ook beter.

Geef racisten geen ruimten.

Door racisten/neonazi's geen podium of plek te geven om hun ideeën en denkbeelden te ventileren word gezorgd dat zij deze niet kunnen verspreiden en hier aanhang voor weten te winnen.

Een open discussie heeft vaak geen effect omdat de genen die bij deze discussie naar voren stapt vaak vast zit in zijn ideeën en zijn achterban verwacht dat hij geen centimeter geeft. En ook dit creëert enkel een podium.
Wat beter helpt is jongere beïnvloedbaren personen bij dit soort organisaties weg te houden of te informeren waar ze daadwerkelijk voor staan. En wat bijvoorbeeld in Duitsland ook gebeurd is mensen helpen te breken met soortgelijke organisaties.

Verder heeft geweld of de dreiging daarvan vaak geleid tot het af lassen van een racistische demo of moest de demo gelopen worden in een industrie gebied.

Over demonstratierecht en vrijheid van meningsuiting kan ik maar een ding zeggen, wat vast het verkeerde keelgat in schiet.
“racisme is geen mening, maar een misdaad”

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech