Tentenkamp in Den Haag gaat van start!

Hier kun je discussieren over Tentenkamp in Den Haag gaat van start!.
Na de tentenkampen in Ter Apel, Den Bosch, (Zwolle) en Sellingen wordt er VANDAAG vanaf 12:00 een tentenkamp opgebouwd door een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen op de Koekamp in Den Haag.
“Wij zijn rechteloos. Wij willen een humaan vreemdelingenbeleid, en ons recht om mens te kunnen zijn!”

De gemeente had meteen al laten merken het niet zo nauw te nemen met het demonstratierecht, en verbood al bij het eerste gesprek het overnachten en het permanent plaatsen van tenten. Hier is een rechtszaak over aangespannen die gisteren (18-09-2012) diende. Juist het constante karakter, dus ook nachts verblijven, is dan ook een belangrijk onderdeel van ons protest. Dit laat juist de situatie zien waar wij in zitten. Het is niet aan de gemeente om te bepalen wat een protest vorm is of niet. Wij hebben recht op een tentenkamp!

We hebben de rechtszaak gedeeltelijk gewonnen. We mogen ook s'nachts verblijven! De gemeente doet wel moeilijk over afgesloten tenten enz. maar we gaan zien hoe dat loopt. Anders volgt er misschien weer een rechtszaak.

Dus kom naar de Koekamp vanaf 12:00 en demonstreer met ons voor het recht op bestaan!

“Wij vragen niet veel. Slechts een leven wat we een leven kunnen noemen...”

Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

VOLG -->
www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://twitter.com/rechtopbestaan


Ik kan me wel voorstellen dat

Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zich de vraag stellen " het lijkt er op dat die activisten alleen " solidair " zijn met illegalen en met name illegalen uit Islamitische culturen". Dit mede gezien de Tijdgeest. Die Tijdgeest en eigenlijk mainstream kan je negeren maar hoeveel brede steun kan je dan nog verwachten. Niet iedereen kent het logo van Antifa. Antifa staat volgens mij bekend als een politiek extreme groepering. Dat roept ook verzet op bij veel mensen in Nederland. Wat kan je dan nog bereiken in een zelf opgeroepen isolement ? Je hoeft het niet eens te zijn met de meerderheid natuurlijk niet maar die meerderheid en hun argumenten gewoon negeren en ontkennen of wegzetten als aanhang van Wilders of volgens ander argument negeren is contra productief. Ondanks alle geweld tegen rechts brandstichting o.a. is er inmiddels een meerderheid in Nederland die denkbeelden die nog niet zo lang geleden verboden waren openlijk kunnen uiten o.a. in de Tweede Kamer. De personen die op de foto's getoond worden bij de post en in het nieuws maken volgens mij alleen maar meer onbehagen los. Ze zijn niet " sexy " het is gewoon slechte PR. " We zijn hier we blijven hier we hebben rechten " zo werkt het niet ( meer ) ook geen goede strategie. Elkaar verketteren helpt niet ik stel voor dat jullie eens in gesprek gaan met die mensen die jullie als tegenstanders zien.

Toffe actie! Even kleine

Toffe actie!

Even kleine opmerking: als facebookloze kan ik de posts en foto's waarop twitter naar wordt gelinkt niet lezen. Ik weet niet zeker of dit kan op facebook, maar misschien kun je die zo instellen dat het ook voor niet-facebookleden mogelijk wordt om te bekijken?

Als je niet lid bent van FB,

Als je niet lid bent van FB, kan je het ook niet bekijken. Een reden te meer om via zo kanaal je actie niet te propageren.

reactie...

in een van de aanvullingen op het "main" artikel waarop hier gereageerd kan worden, stond onderstaande aanvulling (en ik copy paste):

Re: Tentenkamp in Den Haag gaat van start!
za, 22/09/2012 - 23:44
geplaatst door: nn

Wie:
nn

Hallo,
vanmiddag waren wij in Den Haag om onze familieleden en vrienden te herdenken die zijn omgekomen door zinloos geweld.
Het was een middag van de DHG (dag herdenken geweldslachtoffers). Toen wij 2 minuten stilte gingen houden hoorden we plotseling een hoop geschreeuw en rumoer. Na enig nazoeken ben ikk er achter gekomen dat dit de groep is waarvan hier verhalen staan. Dit vinden wij zeer onrespectvol, zeker door een groep die zegt een humane samenleving na te streven. Ook de muziek die werd gedraaid was heel erg ongepast en het is jammer dat mensen bij ons hierdoor zijn weggegaan.

bovenstaande reactie getuigd van een behoorlijk arrogante vooringenomenheid, daar er ook gesuggereerd wordt dat het onrespectvol was DAT er tegelijkertijd -naar gebleken is- mensen voor een "ander doel" op straat waren gekomen (waarbij uiteraard eerst en vooral de vraag gesteld dient te worden, of het wel een "ander doel" is uiteraard). Daarbij dienen de mensen van de DHG zich af te vragen of het wel alom bekend was, dat er die dag door "hun" georganiseerd was. En tot overmaat van ramp wordt het begrip "humane samenleving" dusdanig opgeëist door de mensen van DHG, dat het lijkt alsof de enige manier om uiting te geven aan de onvrede omtrent een inhumane samenleving, door hun invulling vorm gegeven kan worden. Dit riekt dan ook naar "verdeel & heers", riekt naar het "alleen onze methode" is "de" methode, alle andere methodes zijn onderschikt, nee, erger nog, andere methodes zijn onrespectvol naar "de" (enige?) methode, door DHG gehanteerd.

Uiteraard kan de vraag gesteld worden, in hoeverre het rechtse spam genoemd kan worden, de reactie van een der deelnemers van die DHG "actie", want kijken we naar het programma van de door hun georganiseerde dag afgelopen zaterdag (dat hier te vinden is: http://www.dagherdenkengeweldslachtoffers.nl/dhg-2012.html ) dan blijkt dat de burgemeester van den haag ook een der sprekers was. Een burgemeester, die, zoals bekend moge zijn, juist geweldslachtoffers maakt, zie daarvoor alleen al de hemeltergende praktijken die de burgemeester erop na houdt met betrekking tot het tentenkamp op het koekamp momenteel. Want ja, het IS een vorm van geweld, toegepast door die burgemeester, een rechtelijke uitspraak dusdanig te interpreteren dat er bijvoorbeeld geen zijflappen aan de partytenten mogen zitten. Geweld, daar door deze maatregel de mensen die ter plekke op het kampement (permanent) aanwezig zijn onnodig en ongewenst extra aan de natuurelementen blootgesteld zijn.

In reactie op de post over de

In reactie op de post over de herdenking, kan ik als politiewoordvoerder en mede-demonstrant het volgende zeggen;

Het is nooit een doel geweest om een herdenking te verstoren. De herdenking vond plaats in een grote tuin, welke was omringd door hekken, en die zich op enige afstand van de demonstratie bevond. Daardoor zagen wij pas op een vrij laat moment dat er daar een herdenking plaats vond (de demonstratie was al bijna voorbij die plek, toen het mij opviel dat er een grote groep mensen op die plek aanwezig was). Ook was ons door de politie op geen enkel moment verteld dat er een herdenking met bijbehorende minuten stilte plaatsvond. Daar was niemand van ons van op de hoogte. Nadat we die plek waren gepasseerd, kwam de politie naar ons toe met de mededeling 'oh, we zijn vergeten te vertellen dat er een herdenking plaatsvond.'

Laat ik voorop stellen dat het NOOIT de bedoeling is geweest om dat op wat voor een manier ook een herdenking te verstoren, en als we er van tevoren van op de hoogte waren geweest dan was er ook echt voor gezorgd dat we op dat moment stil waren geweest, uit respect voor de herdenking die er plaats vond. Wanneer er mensen zijn gekwetst door de manier waarop alles verlopen is, dan wil ik daar absoluut mijn excuses voor maken en voorop stellen dat absoluut niet ons doel was.

De muziek die op dezelfde locatie werd gespeeld kwam overigens niet bij ons vandaan, aangezien er geen muziek aanwezig was binnen de demonstratie. Deze kwam van de overkant van de straat, waar er op het Spuiplein een evenement gaande was.

Ik hoop dat hiermee dit misverstand enigszins uit de wereld geholpen kan worden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech