Deep Green Resistance?

Hier kun je discussieren over Deep Green Resistance?.
Als een analyse toont het de geschiedenis van de laatste 10.000 jaar van de mensheid. De opkomst en dominantie van de beschaving als de cultuur van de dood. Een cultuur die nu dreigt ieder levend wezen op aarde te vermoorden.

Als een strategie bekritiseert het de acties van een ineffectieve levensstijl en legt die uit als onvermijdelijke mislukking om de vernietiging van mensen, soorten en de planeet te stoppen. In tegenstelling biedt DGR een concreet plan voor de manier om die vernietiging te stoppen.

Als een bovengrondse beweging, die nu zijn eerste stappen zet, baseert Deep Green Resistance zich op deze analyse en de uitvoering van deze strategie. En we zijn aan het werven.

Nooit meer ondoeltreffende acties – stukje bij beetje, reactief, en verdrietig. Nooit meer ‘feel-good, magisch-denken, navelstaren, consumenten-gebaseerd, kapitalistisch goedgekeurde ontkenning en doodlopende wegen.

Het doel van DGR is het ontnemen van het vermogen van de rijken, om te stelen van de armen, en de machtigen, van hun vermogen om de planeet te vernietigen. Het verdedigen en wederopbouwen, van rechtvaardige en duurzame menselijke gemeenschappen, binnen gerepareerd en gerestaureerd leefgebied zullen hier voor nodig zijn. Dit is een enorme onderneming, maar het moet gezegd worden: het kan worden gedaan. Industriële beschaving kan worden gestopt.

De DGR strategie bestaat uit twee afzonderlijke delen van de beweging – Een bovengrondse en een ondergrondse*. De bovengrondse werken voor duurzame, rechtvaardige en participatieve instellingen, en helpt de bovengrondse frontlinie activisten met loyaliteit en materiële ondersteuning. En in elk verzetsscenario ontmantelt de ondergrondse de strategische infrastructuur van de macht. Dit is een basistactiek van zowel militairen en opstandelingen over de hele wereld, om de eenvoudige reden dat het werkt. Maar dergelijke acties alleen zijn nooit een competente strategie voor het bereiken van een rechtvaardige uitkomst. Dit betekent dat elke strategie die streeft naar een rechtvaardige toekomst een oproep nodig heeft om directe democratie met mensenrechten en duurzame materiële culturen op te bouwen. Dat betekent dat de verschillende takken van de verzetsbewegingen moeten worden gecombineerd: de bovengrondse en ondergrondse, de militanten en de geweldloze, de bovengrondse frontlinie-activisten en de culturele werkers. We hebben het allemaal nodig.

We hebben moed nodig. We hebben alle moed nodig waartoe het menselijk hart in staat is. Gesmeed in zowel een wapen en schild om te verdedigen wat er over is van deze planeet. En de levensader van moed is uiteraard de liefde.

Dus terwijl DGR gaat over terugvechten komt deze beweging uiteindelijk neer op liefde. De zangvogels en de zalm hebben je hart nodig. Het maakt niet uit hoe vermoeid, want zelfs een gebroken hart is nog steeds gemaakt van liefde. Zij hebben behoefte aan je hart, omdat ze verdwijnen, uitglijden in die langste nacht van uitsterven, en het verzet is nergens in zicht. We zullen dat verzet op moeten bouwen met van alles wat op ons pad komt: gefluister en gebeden, geschiedenis en dromen, van onze dapperste woorden en moedigste acties. Het zal moeilijk worden. Het zal veel gaan kosten en op vele onverzoenlijke momenten zal het onmogelijk lijken. Maar we zullen het toch moeten doen. Dus neem je hart en strijd samen, met elk levend wezen. Hoe kunnen we falen met liefde als onze eerste motief?

Wil je meer? Lees een uittreksel van het boek Deep Green Resistance : Strategy to Save the Planet: http://deepgreenresistance.org/dew/

* Opmerking: Wij zijn strikt genomen een bovengrondse beweging. Wij beantwoorden geen vragen over ieders persoonlijke wens om in een ondergrondse beweging te zitten of deze te vormen. We doen dit voor de veiligheid van alle betrokkenen met Deep Green Resistance.


"Als een analyse toont het de

"Als een analyse toont het de geschiedenis van de laatste 10.000 jaar van de mensheid."

Nou nou, ze blazen wel erg hoog van de toren.

gozer ga lekker in die kerk

gozer ga lekker in die kerk van je zitten janken.
het enige wat je hier doet is de boel afzeiken en dat is heel wat anders dan kritisch zijn.

heb je een tijd het voordeel van de twijfel gegeven,maar aangezien je wedervragen van mensen uit de weg gaat en enkel je eigen liedje wilt fluiten,ben ik er wel klaar mee.

een ban zou je niet misstaan.

beste nn, ik ga niet naar de

beste nn,

ik ga niet naar de kerk en al helemaal niet janken. Ik heb wel gereageerd op anderen maar soms werd dit weg gehaald. Dus wat je zegt is pure leugen. En wat die website betreft, ik vind het allemaal erg hoog van de toren klinken.

Gr.

nou ik zal proberen iets

nou ik zal proberen iets minder af te zeiken. Dat is het laatste wat ik wel. Maar ik heb iets raars met anarchisten, ik kan dat niet goed uitleggen. Dat is meer persoonlijk.

Even inhoudelijk denk ik radicaal anders over dingen dan jullie. Een analyse van 10.000 jaar terug maken is nogal een hap. Bijbels gezien klopt het niet.

Maar ik doe al een tijd mijn best om niet meer te posten hier. kan het af en toe niet laten als ik denk, wat lees ik nu allemaal weer.

Robin was het toch he? Meneer

Robin was het toch he? Meneer 'streng gelovige'. Loop je in dat Leiden van je ook zulke onzin uit te kramen?

God en Christendom

Het is een ernstige vergissing te denken dat geloof in de bijbel en geloof in God noodzakelijkerwijs samenvallen. God is niet alleen de naam van de Christelijke tegenhanger van Allah. Veel (de meeste) mensen zeggen dat Allah en God dezelfde zijn. Mijn ideeën zijn nòch Christelijk, nòch Islamitisch. In wezen is mijn Godsdienst zeer occult. De meest schokkende Waarheid is dat de Hemel en de Hel dezelfde plaats zijn. Het is een plaats van eeuwige foltering. De slechte mensen worden gefolterd, de goede mensen doen het folteren. Wie zou er nou niet Constant Kusters willen folteren?

ik weet niet of Constant

ik weet niet of Constant Kusters gelovig is en het boeit me ook niet. Wat ik wel weet is dat Constant Kusters, ook uiteindelijk gered zal worden in Gods plan. Net als Adolf Hitler en Marlene Diettrich.

Om even bij het thema te blijven. Erken dat God sinds de val van Babylon nationalistische tendensen heeft ingevoerd in de wereld. Deze tendensen zijn hardnekkig en daar kun je toch niet tegenin gaan. Niettemin best een grappig intitiatief van jullie, die website als is de analyse van 10.000 jaar terug wel een beetje erg pretentieus.

het bijzondere van de bijbel

het bijzondere van de bijbel is de zekerheid dat de anarchisten hier ooit samen met Constant Kusters op een hemels terrasje zullen zitten. Verzoening heet dat. Al zeg ik erbij dat er nog eerst wel heel wat water door de Rijn zal stromen voordat het zover is.

6000 jaar terug leefden Adam

6000 jaar terug leefden Adam en Eva, dus hoe kun je nu zomaar 10.000 jaar terug gaan= ik zeg niet dat de wereld daarvoor niet bestond maar de mens niet.

ip-ban voor deze

ip-ban voor deze totaalmalloot graag.

doe maar een IP ban, heeft 2

doe maar een IP ban, heeft 2 voordelen,

1. ik zit er niet mee.
2. de anarchisten laten dan hun ware gezicht zien.

Dat zal ze leren, die gekke

Dat zal ze leren, die gekke anarchisten! Dan stemt niemand meer op ze!

BUUUUUUURP

Volgens eerdere bewoording zou het moeten zijn "ik heb iets raars met anarchistJES".
Jij staat duidelijk boven de ander, waarom dan reageren op al dat "grappige".
Leuk dat er dan nog iets te zuipe is maar met zulke drinkvrienden hoeven wij jouw terrasje niet.

Leuk dat mensen het over

Leuk dat mensen het over streng gelovige hebben maar beetje jammer dat de idioterie van deep green resistence onweersproken blijft.

http://climateandcapitalism.com/2012/05/10/deep-green-resistance-a-path-...

Het blijkt te gaan om ideeen waar vrijwel iedereen last van zou hebben als ze worden uitgevoerd. waarbij het de schrijvers nauwelijks iets uitmaakt als er miljoenen mensen overlijden.

“We’ll all have to deal with the social consequences as best we can. Besides, rapid collapse is ultimately good for humans — even if there is a die-off — because at least some people survive.”

Fuck dat, zou ik zeggen.

Er is vanalles aan te merken

Er is vanalles aan te merken op DGR (en kritiek vanuit anarchistische hoek is er ook volop, vooral uit anarcho-primitivistische hoek zelfs) maar dit argument gaat niet op. Een van de hypotheses van DGR is dat zo'n massale "die-off" hoe dan ook op het programma staat (en, laten we eerlijk zijn, kapitalisme is een constante massa die-off). Ze willen dat niet bevorderen of verergeren maar zijn van mening dat door de geforceerde ontmanteling van industrialisme (zonder een echte achterliggende kritiek op 'civilisatie', kapitaal en staat overigens) we er netto beter uitkomen.

Of dat zo is valt te bediscussieren maar het is niet net alsof DGR lui redeneren in de trend van 'laten we alles ontmantelen, fuck de miljoenen doden'. Als je dat denkt hebt je je op z'n minst niet verdiept in wat ze zeggen, wat het weerleggen van hun stellingen niet echt bevorderd.

Maar zoals je zelf zegt: "

Maar zoals je zelf zegt:

" Een van de hypotheses van DGR is dat zo'n massale "die-off" hoe dan ook op het programma staat (en, laten we eerlijk zijn, kapitalisme is een constante massa die-off)." Behalve het deel dat kapitalisme inderdaad een constante massa die-off is ben ik het hier helemaal niet mee eens. En als de hypothese al wel klopte dan ben ik het er nog niet mee eens dat de enige oplossing die van hun is. Noch dat hun methode om dat te bereiken gaat werken.

Dat de zogenoemde westerse manier van consumeren niet voor 7 miljard mensen mogelijk is dat geloof ik zeker wel, maar er is zeker genoeg voedsel, woningruimte en kleding voor al die mensen en als het aan ons ligt zou ik niet inzien waarom ze die niet zouden krijgen. DGR is het hier niet mee eens, wat kun je dan nog zeggen behalve dat ze a-sociaal zijn? Wat hun reden ook is?

Dus volgens mij komt het er dan al meteen op neer dat ze om een groene wereld te bereiken inderdaad miljoenen doden voor lief nemen.

Het is gewoon een beetje een apocalyptische club die hun oplossing als de enige ziet en die oplossing levert erg veel menselijk leed op. Natuurlijk is het waar dat het ook nog allemaal in een beetje authoritaire en elitaire vorm is gegoten. Maar afgezet tegen hun standpunten zie ik niet eens in waarom je een specifiek uit anarchistische hoek kritiek op DGR nodig zou hebben. Het is, lijkt mij, voor iedereen inzichtelijk dat ze zich totaal niks gelegen laten aan menselijke waarde.

"Dus volgens mij komt het er

"Dus volgens mij komt het er dan al meteen op neer dat ze om een groene wereld te bereiken inderdaad miljoenen doden voor lief nemen." Volgens m mij is dt te kort door de bocht. Ze denken dat die doden onvermijdelijk zijn, hoe dan ook. Daarrin hebben ze hopelijk ongelijk, maar hoe dat zit moet worden uitgezocht, in alle kalmte. Maar denken dat miljoenen dodelijk onvermijdelijk zijn , hoe dan ook, is - hoe onterecht we die gedachte ook mogen vinden - niet het zelfde als die onvermijdelijke akelige realiteit voor lief te nemen. Want zelfs in die catastrofe is er een taak: levens redden! Desnoods één voor één!

Pol Pot was hard op weg om

Pol Pot was hard op weg om een groene samenleving te stichten.

♫ S♥A♥B♥O♥T♥A♥G♥E ♫

Die is drinkvriendje van streng gelovige.
Ach joh, trek het je niet aan. Als die economie weer op gang komt hoor je dat anarchistentuig niet meer. Worden we sterker en socialer.
Gewoon niet op lette.

Maar het is wel voor lief

Maar het is wel voor lief nemen. Industriele oplossingen worden uitgesloten, en dan blijft er inderdaad alleen een voor een levens redden over. Dat is op miljoenen mensen minder als een druppel op een gloeiende plaat.

Daarnaast geloof ik niet dat DGR per se iedereen wil redden ook niet een voor een "But my individual life is not what matters. The survival of the planet is more important than the life of any single human being, including my own." Gaat over iemand met een ziekte die medicijnen nodig heeft. Dat de hele planeet belangrijker is dan een mensenleven kan je het haast niet mee oneens zijn maar als het een vals onderscheid is tussen een leven of de planeet is het moorddadig (of in dit geval zelfmoorddadig :)). Citaat van hier: http://deepgreenresistance.org/faq/millionskilled/ Waar min of meer hun reactie op de vraag 'gaat dit niet miljoenen mensen hun leven kosten?' is ja maar de kapitalisten doen het ook.

Grappig is dat ze in hetzelfde stukje zeggen: "We can provide for the well-being of those humans who will be alive during and immediately after energy and ecological descent by preparing people for a localized future. We can rip up asphalt in vacant parking lots to convert them to neighborhood gardens, go teach people how to identify local edible plants, so that people won’t starve when they can no longer head off to the store for groceries. We can start setting up neighborhood councils to make decisions, settle conflicts, and provide mutual aid."

Maar eerder (hier:http://deepgreenresistance.org/dew/) : "This is the question: Are you willing to accept the only strategy left to us? Are you willing to set aside your last, fierce dream of that brave uprising of millions strong?"

Dus wat is het gaan we miljarden mensen klaar maken voor een transitie naar een lokale cultuur of zetten we onze dromen opzij van een grote revolutie. Want serieus afstappen van een ingebakken overlevingspatroon is een revolutie, de productie zelf, lokaal, in handen hebben en onafhankelijk zijn is voor miljoenen mensen zeker een revolutie. (Niet noodzakelijk de sociale revolutie waar wij op hopen maar toch een revolutie)

Ik hoor graag een meer genuanceerde kritiek (Dus als iemand een linkje heeft of een goede reden waarom er van alles inzit in hun strategie? Die eerdere link die ik poste was gewoon de eerste die ik via de libcom zoekfunctie vond) maar ik zie nog niet echt in waarom die nodig zou zijn.

Deep Green Resistance

Khmer Vert

Wil je meer info over DGR en

Wil je meer info over DGR en vragen stellen aan de organisatoren van DGR? Kom dit weekend naar de GroenFront! gathering:

Zaterdagavond vanaf 21:30: Skype gesprek met en over Deep Green Resistance (www.deepgreenresistance.org) Met daarna een discussie erover. Het even controversiele als populaire nieuwe boek van Derrick Jensen, Lierre Keith en Aric Mcbay, maar vooral een nieuwe radicale milieubeweging uit de VS. Kan GroenFront! hier iets van leren?

GroenFront! gathering: https://www.indymedia.nl/node/8300

stay classy, DGR

Lierre Keith: "Try this on. I am a rich person stuck in a poor person’s body. I’ve always enjoyed champagne rather than beer, and always knew I belonged in first class not economy, and it just feels right when people wait on me. My insurance company should give me a million dollars to cure my Economic Dysphoria.

"Or how about this. I am really Native American. How do I know? I’ve always felt a special connection to animals, and started building tee pees in the backyard as soon as I was old enough. I insisted on wearing moccasins to school even though the other kids made fun of me and my parents punished me for it. I read everything I could on native people, started going to pow wows and sweat lodges as soon as I was old enough, and I knew that was the real me. And if you bio-Indians don’t accept us trans-Indians, then you are just as genocidal and oppressive as the Europeans.

"Gender is no different. It is a class condition created by a brutal arrangement of power. I can’t fathom how mutilating people’s bodies to fit an oppressive power arrangement is frankly anything but a human rights violation. And men insisting that they are women is insulting and absurd.

http://anarchistnews.org/content/why-deep-green-resistance-not-coming-fl...

Derrick Jensen: "The Black Bloc spends more time attempting to destroy movements than they do attacking those in power. They hate the left more than they hate capitalists.”

http://anarchistnews.org/node/21626

-

Ga zo door. Laat weten van je bevindingen.
Moegestreden als ik ben is het op zich wel goed dat GF! iets van mijn inzicht overneemt en een aansteker koopt. Eindelijk wat verdiende rust met mijn heerlijke uitkering.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech