[Nmgn] Zeigelhof RIP

Hier kun je discussieren over [Nmgn] Zeigelhof RIP.
(Hopelijk komt straks meer nieuws vanuit de mensen die er echt bij waren). Zie ondertussen plaatselijke media voor nieuws, bijv.
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1769161/Kraakpand-Nijmegen-o...


Re: [Nmgn] Zeigelhof RIP

http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1769161/Kraakpand-Nijmegen-o...
een nieuwsbericht met foto's

(( *foto 3
zo laat je een pand toch niet achter dat niet van jou is?? Ik kraak zelf ook al jaren, maar dit laat me er weer voor schamen.. ik zie een hoop troep en lege bierflesjes.. wat is er met opruimen gebeurd?

heb eens wat meer respect voor andermans panden; als iedereen dat zou doen zou er misschien ook een stuk minder probleem door worden gemaakt door de eigenaar. Als ik eigenaar zou zijn zou ik ook krakers er z.s.m uit willen hebben als ik zie hoeveel troep er vaak achter blijft. Spijtig dit te moeten zeggen als kraker zijnde.

Re: [Nmgn] Zeigelhof RIP

gast wat zeik je

ik zie 2 bierflesjes, voor de rest wat pallets en spul om mee te wonen, een mooi beschilderde muur en een schone vloer.

Re: [Nmgn] Zeigelhof RIP

*lege bierflesjes, melk(?)verpakkingen etc. waarom zijn al die ''woonspullen'' niet weggehaald dan? Ze wisten dat ze eruit gezet zouden worden dan, toch? Een slaapmatje/etc. voor de laatste dagen van de bezetting, oke, maar de rest hadden ze toch gewoon weg kunnen halen.

beroepszeikert

Ze hadden zeker ook nog moeten stofzuigen.

wel hun groot vuil en afval

wel hun groot vuil en afval moeten meenemen

is inderdaad niet hun pand, wel goed dat het gekraakt werd

Ga een stuk weg-emmeren zeg.

Ga een stuk weg-emmeren zeg. Het ziet er hardstikke schoon uit. Enigste is wat zaagpuin van de ME die door een muur heen is gekomen ofzo. Wat een onzin gezanik.

zelf wel eens ontruimd..?

@nn 14.00

Als ik het allemaal goed gevolgd heb, waren ze helemaal niet van plan om te vertrekken (voor leegstand), hulde hiervoor.
En als je niet van plan ben om op te rotten waarom dan wel een grote schoonmaak? En daarbij, zoals anderen al geschreven hebben, zo erg is het helemaal niet.

Je schrijft dat je zelf ook kraakt, persoonlijk zegt dat me an sich helemaal niets, dus vandaar deze vraagjes.

'wat is er met opruimen gebeurd?'

In mijn ervaring gebeurt dat meestal direct na de kraak, wel eens gezien wat men dan zoal aantreft?
het is zeer goed mogelijk dat de zooi bij het betreden groter was dan bij het vertrek. (ik was er niet bij)

'heb eens wat meer respect voor andermans panden'

hoeveel respect betuigd een eigenaar door z'n pand leeg te laten en daarmee beperkt beschikbare ruimte aan het aanbod van allen onttrekt?

'als iedereen dat zou doen zou er misschien ook een stuk minder probleem door worden gemaakt door de eigenaar'

Nee, geloof je dat echt?
Ik denk dat het geen ruk uitmaakt. Zij verdienen aan leegstand en als ze het pand een gebruik hadden willen geven was dat mogelijk. Zij kozen ervoor het leeg te laten, inderdaad met het risico dat het gekraakt wordt, eigen schuld, niet janken. Het punt blijft dat je tegen de wil van de eigenaar in een pand betreed, of je je vorige nou opgeruimd hebt of niet maakt geen donder uit. Dan kan je de eigenaar ook gewoon 'netjes' vragen of je er in mag zitten en beloven alles spic en span achter te laten.

'Als ik eigenaar zou zijn zou ik ook krakers er z.s.m uit willen hebben als ik zie hoeveel troep er vaak achter blijft'

twee delig
deel 1: Als je zelf een eigenaar bent wil je de krakers er sowieso uit hebben, ik heb zelden iets vernomen van een eigenaar die zei 'nee hoor, blijf lekker zitten tot je het zelf zat bent'. Natuurlijk zijn er gradaties in hoe hard een eigenaar op je gaat, maar toch.
Toch even checken; zou je zelf je pand leeg laten dan? Als het antwoord ja is, waar de fok ben je dan nu woontechnisch mee bezig?

deel 2: Hoeveel ontruimde panden heb jij eigenlijk bekeken nadat de wout erdoor is geweest? En? Hoeveel troep lag daar? en daar hadden de wouten niks mee van doen? (en hoe had jij eigenlijk toegang?)

Zelf heb ik een aantal van die panden kunnen bekijken voor de wout kwam en via de media beelden gezien van hoe het achtergelaten zou zijn, de voor en na. Ik herkende de panden op de beelden van 'na' niet met de staat van het pand hoe ik de deur dicht trok. Wouten, ze maken er een varkensstal van.

'Spijtig dit te moeten zeggen als kraker zijnde'
en wat spijt je dan precies? dat je ook kraakt?

dan moet je lekker wat anders gaan doen toch? En waarom kraak je eigenlijk? enkel om een dak boven je hoofd (meer dan genoeg rede) of wil je er wat anders mee bereiken?
Zoals ik het mee gekregen heb was het deze lui om meer dan een dak te doen, oa tegen leegstand en verzet tegen (een onrechtvaardige) wet, maar ik pretendeer niet te weten wat hun doelen waren.
Als het ze enkel om een dak ging dan hadden ze waarschijnlijk hun tijd in een nieuw huisje gestopt.

en als ze jou vragen te vertrekken voor leegstand, ga jij dan nog eens de bezem door die tent trekken? ik ben niet onbekend met meer dan degelijk opleveren, maar dat is een eigen keuze gebaseerd op die situatie. Zo heb ik ook wel eens shit achter moeten laten die ik eigenlijk had willen behouden. Dat is het leven van een kraker hoor je dan vaak, het leven van een eigenaar wordt buiten beschouwing gelaten.

Als jij je zo schaamt om een kraker te zijn, ga lekker huren, kraken is meer dan enkel wonen, het is een actie middel. Je doet het om te wonen en/of een punt te maken, opruimen is dan geen prioriteit.

@ nn 14.57
'wel goed dat het gekraakt werd'
En na een ontruiming voor leegstand zouden ze dan op moeten ruimen?

Je zegt goed dat het gekraakt is, dan ben je pro kraken of tegen leegstand, beide zijn niet te verenigen met je post en gezeik om wat rotzooi. Daarbij zijn ze 'smorgens vroeg binnen gevallen, wellicht van de avond ervoor en helemaal geen tijd meer gehad..? of ruim jij elke nacht alles op?

Voor de Nijmegenaren,
sterkte en veel energie toegewenst
Tof dat jullie niet vertrokken!!!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech