Verkiezingsbillboards in Utrecht beplakt met alternatieve boodschap

Hier kun je discussieren over Verkiezingsbillboards in Utrecht beplakt met alternatieve boodschap.
Op één van de posters is een vrouw afgebeeld die met vele anderen de dictatuur in Egypte omver heeft geworpen. Op een andere poster staat burgerrechtenactiviste Rosa Parks die door het niet afstaan van haar zitplaats in een bus aan een blanke passagier, en met steun van duizenden anderen, een eind heeft gemaakt aan rassensegregatiewetten in de Verenigde Staten.

De posters zijn op de verkiezings-billboards geplakt om de directe tegenstelling tussen parlementaire politiek en zelforganisatie duidelijk te maken. In een tijd van groeiende onvrede over parlementaire democratie en een steeds groter wordende afstand tussen burgers en de politiek is het belangrijk om alternatieven aan te dragen, wat de Ontstemd-campagne op deze wijze probeert te doen.

*Ontstemd.org
Het doel van deze campagne is mensen ervan te overtuigen dat we niet moeten hopen of wachten op de politiek, maar ons moeten organiseren en van onderuit druk kunnen uitoefenen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Door heel Nederland worden verschillende acties als onderdeel van deze campagne uitgevoerd. Meer informatie op de website: www.ontstemd.org

Alle Posters:

op Rosa Parks kon je niet stemmen…
Toch heeft de Amerikaanse burgerrechtenactiviste, samen met duizenden anderen, een einde gemaakt aan rassensegregatie in de VS door te weigeren haar zitplaats in een bus af te staan aan een blanke medepassagier.

op deze Egyptische Vrouw kan je niet stemmen…
Toch heeft deze demonstrant, samen met duizenden anderen, een dictator ten val gebracht door op het Tahrirplein te demonstreren.

op Julian Assange kan je niet stemmen…
Toch heeft de hacktivist met de klokkenluiderwebsite WikiLeaks ondermeer regeringen doen vallen; corrupte praktijken van bedrijven bekendgemaakt; en het menselijke leed van oorlog blootgelegd.

op Anonymous kan je niet stemmen …
Toch heeft de groep cyberactivisten door websites van regeringen en bedrijven plat te leggen wereldwijde aandacht gecreëerd voor hun misstanden.


poster

Deze poster actie is veel beter dan VVD posters imiteren
met teksten in de overtreffende trap.

Dat kan zelfs als beledigend worden ervaren.
Sadisme en cynisme zijn totaal verkeerde uitgangspunten.
VVD posters imiteren moet het totaal gebrek
aan eigen idee camoufleren.

Hier heeft men wel een eigen boodschap.
Enthousiasme is hier het goede uitgangspunt.

..

tja, je had ook kunnen complimenteren zonder een ander meteen een uitbrander te geven
maar idd, erg goede actie

posters.

Fantastische actie.

Gezien het feit dat Rutte heeft aangegeven de PVV in een vlgd regering niet uit te sluiten is gezien de nadelige uitkomsten hiervan geen enkele actie meer uit te sluiten om deze nazi bende te doen stoppen.
Ze willen grenzen,ze krijgen grenzen.

Prima verwoord. Ik ben het

Prima verwoord.
Ik ben het ook wel eens met de opmerking van iemand die zei:
Geweld is geen enkele oplossing.
Daar wachten ze juist op om het vervolgens
tegen de arbeidersklasse te kunnen gebruiken.

Bedankt voor je goede

Bedankt voor je goede reactie.
Ik gaf een uitbrander (daar ben ik het wel mee eens)
omdat ik me gekwetst voel door een van die posters.
De VVD durft zoiets niet eens maar de prutsers
doen het dan wel even.

Ontstemd!

Ja, zo doorgaan.......:

Op BRADLEY MANNING Kun je niet stemmen, toch heeft hij in z'n eentje de moordpartijen van die afschuwelijke amerikaans macho's, via Wikileaks,
aan de wereld laten zien en zit nu al 2 jaar, zonder proces, achter de tralies.

Rosa Parks

De poster suggereert dat je niet op Rosa Parks kon stemmen. Rosa Parks heeft samen met duizenden anderen zich niet alleen ingezet om een einde te maken aan rassensegregatie, maar ook voor andere burgerrechten, waaronder stemrecht voor iedereen. Ze heeft van 1965 tot aan haar pensionering in 1988 voor het lid van Huis van Afgevaardigden John Conyers Jr. van de Democratische partij gewerkt.

De poster suggereert ten onrechte een tegenstelling tussen directe actie en stemmen. In het leven van Rosa Parks gingen die twee hand in hand.

-

Op Diederik Samsom kon je niet stemmen maar hij heeft met zijn directe aktie gezorgd voor een sterker en socialer Nederland.

Dat zijn resultaten uit het

Dat zijn resultaten uit het verleden. Waar Diederik Samsom na 12 september voor gaat zorgen weet niemand, inclusief Samsom zelf.

Hallo, denk ik niet:

Samson voor een sterker en sociaal land! Nou-nou.
Heb je al eens uitgezocht wat hij bij Greenpies heeft gepresteerd? Niet te veel roddels hoor.
En kijk ff naar wat hij gisteren in Carré o.m. zei:..."Zorreguieta kan bij de troonswisseling zijn".....
Ondanks dat zijn fractie daar tegen is denkt-ie dat zo'n vlodder in dit oranjegezinde land wel stemmen zal opleveren, toch?
En dat we hier te maken hebben met een jonge vader, denkt meneer waarschijnlijk daarbij aan Maxima's vader vanwege de opmerking van haar dat haar pappa altijd eerlijk tegen haar was, is!
Zorreguieta: ..ich habe es nicht gewusst..... weet niks van die duizenden verdwenen mensen.....ja, ik zat toen wel in de regering, maar ja......uh.......
Er is zeker geen soort toelatings-toets bij de Wiarda Beckman stichting, dat Wétenschappelijke bureauvan de PVDA, voor aankomende ministers?
Er schijnt al een verzoek aan die Zorre gedaan te zijn om nog wat van die argentijnse oogkleppen naar super Samson te sturen.

-

Het gemaakte ventje heet Samsom i.t.t. wat je overal hoort en ook leest. Er stemmen straks honderdduizenden of nog meer op iemand van wie ze de naam niet eens correct zouden schrijven.

Bingo, in de roos, mooi erin

Bingo, in de roos, mooi erin hoor! En itt betekent bij jou vast niet innige tolerantie test?

Is de dictatuur in Egypte weg

Is de dictatuur in Egypte weg ? Sinds wanneer ? De militairen hebben nog steeds de macht hoor ik regelmatig op tv en radio. Wie is Diederik Samsung en wat heeft die met een en adner te maken vraag ik me af ?! Tsja belangen groepen acrivisten lobbyisten. De directie van Phillips heeft een direct telefoon lijntje met de staats secretaris zo zijn er meer. Er zijn heel wat grote bedrijven Internationale die geen cent belasting betalen of bijna niks grote mijnbouw bedrijven in Canada. Hoe dat in Nederland zit ?
Lasten verlichting voor grote bedrijven zo dat ze in Nederland blijven chantage wie is er de baas waar zit de macht ? Het is al lang geleden voorspeld dat de macht van nationale regeringen verschuift naar die van directies van multinationale bedrijven. Zie het bekende verhaaltje van wat Afrikaanse staten te besteden hebben en grote bedrijven multinationale te besteden hebben. Enz enz. Wat is nog kapitalisme ook in de VS als dat bedrijfsleven van overheidssteun aan elkaar hangt ? Ook al vaak gezegd. Ik kwam een reactie tegen op Indy over ander onderwerp en die reactie was " gaaaaap ".
Ja je word er murw van wat moet je als persoontje zonder macht denken en zeggen het kan me allemaal niks meer schelen ik kan er toch niks aan doen of te wel gaaaap ? Nog meer cynisme ?
Moeilijke boeken lezen en tot de conclusie komen dat je wordt bedrogen schande ? Mijn advies vooral boodschappen blijven doen zo blijven er nog wat winkels open en zo. Daar ook op wijzen waar je maar kan hoe belangrijk het is dat je ook als armoezaaier kan blijven kopen. Als de de koopkracht van die armoezaaiers in Nedrland verder achter uit gaat dan kan je voorspellen wat er gebeurd dan stort de economie definitief in. Laten we wel wezen iets anders dan consumeren is er toch niet. Het is de zin van het leven. Iedereen gezellig tot de middenstand zit er niet in maar goedkoop spul blijven kopen massa spul dat moet er toch wel inzitten ?

Born To Shop

Vreemd hè dat mensen in deze tijd cynisch worden.
Maakt het iets uit of je voor de Democratische Partij werkt of voor de Partij van de Auto? Die Rosa Parks en Martin Luther King waren eigenlijk maar burgerlijke tiepjes.
Laten we weer net als in de jaren tachtig shirts aandoen waarop staat "Born To Shop".

@ Born to shop

Nee, "die Rosa Parks en Martin Luther King waren maar burgerlijke tiepjes".
Dan maar weer beter net als in de jaren '80 shirts aan doen met een tekst!

Daar hebbem al die 'burgelijke tiepjes' die voor een partij werken niet van terug!!
Weet zeker dat het cynisme dan in no time zal verbleken!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.: commerciele spam

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.:commerciele spam

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.commerciele spam

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. spambot

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Spam.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Spam.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. spambot.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. spambot.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. spambot.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.spambot
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech