3 september 18.30 u: Blinde Tocht vanaf CS Amsterdam

Hier kun je discussieren over 3 september 18.30 u: Blinde Tocht vanaf CS Amsterdam.
“Ik ben een dochter, ik ben een huisgenoot, ik ben een Nederlander, ik ben een blauwvinger, ik ben een zus, ik ben een vriendin, ik ben protestants, ik ben een collega, ik ben een filmmaker, ik ben een Amsterdammer, ik ben een Europeaan." - Annerike

Ieder mens bestaat uit verschillende identiteiten. Ik ervaar dat als vrijheid en koester die rijkdom van het leven. Lang niet iedereen kan dat. Een vreemdeling in Nederland wordt gereduceerd tot een nummer. Enkel hun juridische identiteit doet er toe en wordt ...gebruikt om beleidsdoelstellingen te halen.

Daarom organiseren wij 3 september een Blinde Tocht.

Geblinddoekt met je eigen paspoortnummer zullen we vanaf Adam CS naar de Dam lopen. Loop je mee? (NB. NO Border: ipv paspoortnummer de tekst 'NN Vluchteling' - niet iedereen heeft een paspoort!!)

Als iemand ontdaan wordt van alle andere identiteiten, en alleen 1 label krijgt wordt het gemakkelijker om ze zonder schuldgevoel weg te stoppen in gevangenissen.

De onderzoeken die bewijzen dat dit gaande is door het vreemdelingenbeleid in Nederland stapelen zich op (Amnesty NL, Ombudsman, Zembla). Hoeveel onderzoeken moeten er nog komen om de minister duidelijk te maken dat er iets moet veranderen?

12 september zijn er verkiezingen. Moeten we wachten tot er over enkele jaren nieuwe rapporten geschreven gaan worden, terwijl we nu weten dat onschuldige mensen wegkwijnen in de cel? Nu is het moment om dit onder de aandacht te brengen bij de minister en het hele land.

Daarom organiseren we 3 september een blinde tocht. Met de blinde tocht willen wij visualiseren wat er gebeurt als iemand wordt gereduceerd tot een nummer, tot enkel een juridische identiteit.

1 - Wandel daarom 3 september 18u30 geblinddoekt mee vanaf Adam CS naar de Dam.

2 - Bind jouw juridisch label voor ogen en maak er een foto van

3 - Plaats de foto op je facebook profiel en twitter account

4 - Plaats een prikbordbericht met daarin jouw identiteiten: 'moeder, Nederlander, student, etc.... ' en plaats deze link in eronder: http://www.facebook.com/events/294331194008018/

5 - Vraag anderen hetzelfde te doen. Breng het onder de aandacht, blijf niet langer onmondig


Als je het protest alleen "

Als je het protest alleen " ophangt " aan identiteit dan heb je een wankele basis volgens mij. Identiteit is een issue tegenwoordig met name bij " rechts " in Nederland. Je kan je de discussie rond een nieuw nationaal museum wel herinneren wat er niet kwam want te duur. Verder het geschiedenis canon :
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voortgezet-onderwijs/vraag-en-an.... Er is meer over te zeggen maar ik noem nog het relletje rond Maxima.
http://www.youtube.com/watch?v=zt0pHmZuDz0
Is die demo van jullie deel van de " joods christelijke traditie " die Rutte en Wilders zeggen aan te hangen ? Ik denk het wel zo iets als mededogen met de medemens of zo iets. Ik ben niet bijbel vast.
In het kader van Internationale Solidariteit dan ? De mensen waar het om gaat heb ik nog niet
in dat soort politieke termen horen spreken of schrijven. Erg politiek links lijken ze me over het algemeen niet maar ik ken ze niet ik heb alleen ervaring met Somali's als buren en dat was een slechte ervaring. Maar dat wil niet zeggen dat alle Somalis zo zijn moet je dan politiek correct schrijven. En wat als alle Somalis wel zo zijn ? Moet ik dat risico nemen ? Nog meer risico op schade ? Onbekend maakt onbemind ? Ik hoef ze niet te kennen waarom zou ik. Laat mij maar in een ghetto wonen met mensen met vergelijkbare normen en waarden. Zo'n ghetto zie ik graag gevormd. Dat is volgens mij de mening van veel mensen.

Nog een aanvulling : heel

Nog een aanvulling : heel goed mogelijk dat Somali's en anderen met andere normen en waarden mij ook niet als buur willen. Iedereen inz'n eigen ghetto kortom.

zomaar allerlei identiteiten

zomaar allerlei identiteiten opplakken heeft iets van creatio ex nihilo, schepping vanuit het niets. Maar niets bestaat niet. Dus je zult er iets beter over na moeten denken.

misschien is het alleen maar

misschien is het alleen maar verwarrend als je zo de straat op gaat. Diversiteit is iets anders dan versnippering.

snap wel wat ze bedoelen denk ik

Ik denk dat ik best wel begrijp wat de organisatoren bedoelen. Mensen worden gelabeld, in een hokje gestopt, en niet meer individueel benaderd. In het strafrecht leidt dit tot veroordelingen gebaseerd op het label, bijvoorbeeld 'veelpleger', 'links activist' etc, zo zijn er nog veel meer. Label een groep en behandel iedereen hetzelfde omdat ie deel uitmaakt van die groep. Zo wordt je als groepslid ook weggezet als overlastgevend of gevaar. Dit is een gevaarlijke tendens. Hetzelfde geldt voor het labelen van mensen als moslim. Dit betekent direct in de ogen van velen 'moslim extremist' en dus: 'gevaar'. Zo kan ik nog even doorgaan. De mens wordt een massaproduct, een nummer. Dus, ja, ik begrijp denk ik wel wat ze duidelijk willen maken met deze blinde tocht, de blindheid voor de verschillen, het individu, laten zien.

het individu wordt juist

het individu wordt juist vermomd door al die verschillen en overeenkomsten zolang ze vanuit een bodemloze diepte komen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech