Dominee in Katwijk bepleit kindermishandeling

Hier kun je discussieren over Dominee in Katwijk bepleit kindermishandeling.
Het is niet nieuw dat christenfundamentalisten oproepen om kinderen lijfstraffen te geven.
In de bijbel staat: "Wie zijn zoon liefheeft, kastijdt hem."
Ik ken veel christenfundies die ontzettend bang zijn dat hun kinderen een eigen weg zullen gaan en daarbij mogelijk de kerk waar zij mee grootgebracht zijn zullen verlaten. Het komt me totaal niet onbekend voor (althans enige decennia geleden toen ik zelf nog onder het juk leefde)dat kinderen de kerk in geslagen werden.
Fundies beweren altijd bij hoog en laag dat er zoveel veranderd is en dat dit nu niet meer gebeurt.
Blijkbaar toch....
zie links:
http://hardkoppie.nl/?p=3836
http://www.eenvandaag.nl/binnenland/39054/meldpunt_dominee_roept_op_tot_...

Wie dominee Vlietstra eens wil vragen waarom hij zo voor lijfstraffen van kinderen is:
hij woont aan de Hogeweg 6 in Katwijk
22225CJ
0714075454


Re: Dominee in Katwijk bepleit kindermishandeling

@krijtje
En wat denk je dat de gemiddelde imam bepleit?

Nou?

@ nn
Ik ben benieuwd nn, zeg het maar, wat bepleit volgens jou de gemiddeld imam?

dom

ik lees niks over mishandeling of slaan in het stuk van die dominee. Dus de anarchisten zijn weer bezig met stemming makerij wat mijns inziens veel gevaarlijker is dan een tik uitdelen.

Het woord pedagogiek komt van slaan (grieks).

de wet heeft kinderen een tik geven verboden uit angst voor kinder mishandeling. Met hetzelfde argument kun je ook aanstekers en broodmessen verbieden, allemaal wapens als ze in verkeerde handen vallen.
nu jij weer.

imam

Volgens de imam mag je kinderen slaan als ze niet willen bidden. Maximaal tien klappen.

Iets specifieker

Sorry, help me even, ik ben niet zo bekend met imams. Welke imam is DE imam? En heeft hij een brief onder de bezoekers van zijn moskee uitgedeeld waarin hij oproept kinderen te tuchtigen? Dan zou dat namelijk best eens nieuws kunnen zijn, anders is het gewoon stemmingmakerij.

Besnijdenis is kindermishandeling

Besnijdenis is kindermishandeling, alle moslim jongens worden onvrijwillig besneden. Dara heeft Krijtje geen oog voor, typisch. Overigens walgelijk dat IM het adres en telefoonnummer van de dominee laat staan, indirecte oproep tot geweld...

niks stemmingmakerij

"Een tik geven" is geen acceptabele manier om om te gaan met onenigheden tussen volwassenen, het is geen acceptabele manier om als leidinggevende een werknemer te berispen, het is geen acceptabele reactie van een agent op een overtreding door een burger, het is niet acceptabel om je partner een klap te geven als je ruzie hebt. Waarom zou het dan wel acceptabel zijn in de omgang met kinderen? En waarom zou je kinderen aanleren dat slaan een manier is om om te gaan met problemen? Hoe wil je kinderen bijbrengen dat ze elkaar op het schoolplein niet mogen slaan als ze thuis klappen krijgen?

Fysiek geweld, inclusief 'een tik geven' *is* mishandeling, een een bijzonder slecht voorbeeld bovendien.

Paidagogos en paidagogia in het grieks betekenen gewoon opvoeder/en of opleider/en, alleen in het nieuwe testament wordt het gebruikt in de betekenis van bestraffen - niet dat dat relevant is, dat iets oud Grieks is betekent niet dat het een goed idee is, of zullen we slavernij dan maar opnieuw invoeren en vrouwenkiesrecht afschaffen?

en hoezo niks over mishandeling?

Er staat:
"Het blijft voor hem niet bij een tik. Een ouder kind moet zwaarder lichamelijk worden bestraft als het zondigt. Halstarrige kinderen moeten zelfs „scherp gekastijd” worden. „Een zware misdaad en gruwel moet niet zacht worden bestraft.”"

tuchtiging

Wie zijn zoon de stok onthoudt, haat hem, wie hem liefheeft, tuchtigt hem.

Tijdens hongers nood in deel

Tijdens hongers nood in deel van China in de negentiende eeuw verkochten ouders hun kinderen omdat ze er niet toe in staat waren hun eigen kinderen op te eten. Ander " voedsel " was er niet. De kinderen werden dus door de kopers gedood en geconsumeerd. Hoe kom ik daar aan ? Uit boek :
" Late Victorian Holocausts ". http://en.wikipedia.org/wiki/Late_Victorian_Holocausts
Met andere woorden we hebben toch wel iets vooruitgang geboekt maar en terugval in gruwelijke wreedheden ook tegen kinderen is zo maar mogelijk. Wees waakzaam.

" Late Victorian Holocausts "

" Late Victorian Holocausts " is gewoon te leen bij de Openbare Bibliotheek hoor.

citeer: Fysiek geweld,

citeer: Fysiek geweld, inclusief 'een tik geven' *is* mishandeling, een een bijzonder slecht voorbeeld bovendien.

Onzin, een flinke mep is op zijn tijd gezond. een kennis van me is zo'n achterlijke hippie uit de 60's en praat met haar zoon alles uit aangezien ze niet wil meppen. Met als gevolg dat ze een onhandelbaar rotjong heeft dat al 3 internaten van binnen heeft gezien.

De verhouding tussen baas en werknemer is van een hele andere orde en slavernij al helemaal. Het stuk van krijtje is volledig buiten alle proporties.

hee redactie, kan deze

hee redactie,

kan deze debiele posting weg? anarchisten zijn net zulk dom rotvolk als de kapitalisten als ze niks beters te melden hebben

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech