Stemhokje: “Niet voor ongedocumenteerden”

Hier kun je discussieren over Stemhokje: “Niet voor ongedocumenteerden”.
Ze werden belazerd, de Somali's. Hen was opvang zonder dagelijkse stempeldwang toegezegd en daarmee was alvast één van hun eisen ingewilligd, meenden zij. Maar zelfs dat niet. In de AZC's Echt, Zweelo en Almere wachtte hen datzelfde wurgregime dat zij van de vrijheidsbeperkende locaties Vught en Ter Apel al kenden. Afgelopen dinsdag diende een rechtszaak tegen die stempelplicht. Maandagavond begon een groep Irakezen een vergelijkbare actie bij de IND in Zwolle, die op de woensdagmiddag dat ik dit schrijf nog voortduurde, maar voor hoe lang?

Beide keren is het antwoord van Leers, hard en meedogenloos als altijd, dat mensen wel terug kunnen. Weg van de stoep van de IND dus! Ja, ze kunnen terug, want van het land van herkomst mógen ze terugkomen. Daar zorgt Leers wel voor want hij doet er een buidel geld bij. Wat de regeringen of strijdende partijen daar verder doen met die 'vrijwillig' teruggekeerden zal Leers een rotzorg zijn.

Je hebt kunnen en kunnen. Leers vindt dat het kan. Wat hij ook vindt kunnen is mensen op straat te gooien als ze naar zijn zin niet genoeg meewerken, en het mooiste van dit alles is nog de belofte van verkiezingen aan protesterende vluchtelingen die uit het zicht moeten worden gewerkt: gaat u nou maar terug naar de vrijheidsbeperkende locatie, want wie weet verandert er wel wat na 12 september.

Valse hoop geven heet dat. Doorgaans horen we steeds van figuren zoals deze Leers dat 'we' streng moeten zijn voor al die 'uitgeprocedeerde asielzoekers' en 'illegalen' omdat we hen geen hoop mogen geven. Hoop dat ze misschien toch wel kunnen blijven. In het licht van verkiezingen zit Leers er dus niet mee om die hoop juist wel te geven, om die mensen maar terug in dat stempelplichtregime te krijgen. Gaat u terug, wacht op de verkiezingen (en intussen gaat hij nog even konkelen met de minister van Irak in Bagdad want wie weet lukt het nog om de mensen te mogen deporteren, gekneveld en geboeid en wel).

Verkiezingen. Het klinkt alsof al die mensen zonder papieren naar de stembus zouden kunnen. Alsof ze naar democratische maatstaven mee zouden mogen doen in 'onze' samenleving, om 'mee te beslissen' over hun toekomst. Boerenbedrog, wederom bedrog, want 'illegalen' en 'uitgeprocedeerde asielzoekers' 'genieten' in ons land een status aparte, onze eigen Neederlandse apartheid, want op de stemhokjes staat met onzichtbare inkt geschreven: “Niet voor ongedocumenteerden”. Nee, wíj mogen bepalen of die mensen hier mogen blijven, of dat ze opvang kunnen krijgen. Hoewel..

Zullen er daadwerkelijk betere tijden aanbreken voor al die ongedocumenteerden als er een nieuwe regering komt? Zou het? Gaat er een geheel nieuwe wind waaien met een regering van zogenaamd 'linkse' signatuur? Dat is toch larie! Want, ben je uitgeprocedeerd of illegaal verklaard, dan moet je het land uit. Dat is al decennia zo. Er is geen partij die dit idee betwist. Geen enkele partij. Dus voor ons allen Neederlandse stemgerechtigden: wilt u dat graag anders zien, dan heeft stemmen geen zin. U verschaft slechts de rechtvaardiging om er mee door te gaan. Ik hoor het de politici alweer zeggen als protest de kop op steekt: “Wij hebben hier met ons allen voor gekozen (dus niet zeuren verder en als u het er niet mee eens bent moet u volgende keer maar anders stemmen) ...”

Medewerking aan de uitvoering van dit beleid weigeren of het tegenwerken, tot sabotage en de IND afbreken aan toe, dat heeft meer zin dan de verantwoordelijkheid voor de mogelijkheid van verandering uit handen te geven in het stemhokje 'slegs vir Neederlanders'. Alles heeft meer zin dan een rondje rood te kleuren en dan te verwachten dat je iets zult bijdragen aan positieve verandering, zoals in de situatie van de apart gezette migranten.

Erg ver in de tijd hoef je er niet voor terug te kijken, als je deze stelling op waarheid wilt controleren. Want wie sloot al die noodopvang waardoor mensen nu op straat rondzwerven? Wie besloot er dat uitgeprocedeerd of illegaal niet alleen betekende dat je niet kon werken (althans, alleen zwart en onder omstandigheden die vooral aan slavernij doen denken), maar óók dat je nergens meer een dak boven je hoofd kunt krijgen?
Albayrak, een PvdA politica. Mei 2007: Er was sprake van een generaal pardon dat geen generaal pardon was, en Albayrak kondigde aan “het vertrek van mensen die evident niet onder de regeling vallen, snel ter hand nemen.” en zat de gemeenten achter hun kont aan om al die noodopvang te sluiten (zie “Albayrak: Lever de illegalen uit!” en "Noodopvang? Daar hebben we bajesboten voor!") om de druk op niet vrijwillig vertrekkende papierlozen op te voeren. Al die mensen die nu op straat staan, hebben dat in de eerste plaats aan de PvdA te danken. En o ja, wie ontwierp de huidige vreemdelingenwet, die nog altijd verder tot de ultieme vorm van repressie wordt uitgebouwd? Cohen.. alweer: PvdA.

Een nieuwe wind? Verbetering? Valt die te verwachten van een van nationalisme en racisme doordrenkte politiek die als marionetten aan de touwtjes van het bedrijfsleven, het kapitalisme, danst? Valt verbetering te verwachten van regeringsleiders die handen schudden met andere regeringsleiders, waarbij geld over tafel gaat om medewerking te kopen en waar juist alle grenzen, in het belang van naties en van winst, als sneeuw voor de zon verdwijnen? Zou het echt dat er wat verandert na 12 september 2012?

Geloof het maar niet. Er wordt weer eens een wortel voorgehouden om achteraan te hobbelen. Het houdt de mensen weer een tijdje koest. Verkiezingen? Een zoethoudertje voor wie er aan mag meedoen. Bedrog en apartheid voor wie niet meetelt vanwege het ontbreken van de juiste papieren. Het enige wat er op zit voor al die geïllegaliseerden is zichtbaar te blijven, in de weg te blijven zitten, en dat is precies wat ze doen. En wij, de stemgerechtigden, de bevoorrechtten met de papieren? Wat let ons een paar stappen verder te gaan dan alleen maar te demonstreren binnen de grenzen van de wet van de rechtsstaat en de perken van de dictatuur die zich democratie noemt? We hebben genoeg bedrog gezien. Waar wachten we nog op?

Joke Kaviaar 22 augustus 2012


mja misschien moeten we maar

mja misschien moeten we maar gewoon alle inwoners van somalie stemrecht in nederland geven.
zijn toch al snel zo"n 18 miljoen stemmen kunnen we na twaalf september fijn de sharia wetgeving invoeren,lijkt me een puik plan.

dat je mensen die niet over de juiste papiertjes beschikken niet jarenlang als criminelen kunt opsluiten spreekt voor zich.

maar wat is dan het alternatief?
vinden mensen serieus dat iedereen hier welkom zou moeten zijn en dat iedereen in woonruimte en inkomsten voorzien moeten worden?
daar is toch geen beginnen aan?

Pas op, breng ze niet op

Pas op, breng ze niet op ideeën!

Somalische vluchtelingen

Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen recht heeft op een goed leven.
De manier waarop ene Joke Kaviaar dat wil inrichten is van een ondoordachte ,onverantwoordelijke kinderlijke eenvoud.
Haar geschreeuw van de afgelopen jaren heeft geen enkele zin gehad,heeft niets opgelost,waarbij ze geen enkele oplossing heeft aangedragen.
Daar ik wel prijs stelt op een juiste behandeling van deze mensen zou ik haar dan ook willen vragen zich eens goed te informeren inzake het vluchtelingenprobleem.

Daarbij geef ik aan dat dit de zoveelste poging is om aandacht te vragen voor haar persoonlijke streven om eindelijk eens serieus te worden genomen.
Sorry Joke, maar het vluchtelingen"probleem" is een materie die ver boven jou intelligentieniveau uitstijgt en dat heb je met je waanzin-artikelen ruimschoots bewezen.

Nou, leg maar eens uit dan.

Nou, leg maar eens uit dan. Hoe zit het 'vluchtelingen'probleem in elkaar en hoe moeten we daar mee omgaan?

vluchtelingen.

Het is duidelijk dat je dit op internationaal niveau moet regelen, daar anders je hele sociaal economische infrastructuur omgelegd word.
Je weet dat dit haast onmogelijk is omdat economisch belangen hoger op de agenda staan.
Hierbij is dan ook een systeem gecreeert waarbij de "niet economische vluchteling" hier een plek kan krijgen.
Daarover zijn duidelijke regels gesteld .

Waar we ook mee zouden kunnen starten is dat bv "Joke Kaviaar" aangeeft een financieele borgstelling te willen geven voor iemand die zijn land om wat voor reden dan ook ontvlucht !
Wel duidelijk moet zijn is dat diegene geen gebruik kan maken van ons sociale systeem(of wat daar zo nog van over is) daar wij dit door de huidige problemen zelf niet meer kunnen opbrengen.

Humaan willen zijn is meer dan alleen maar lopen schreeuwen dat iedereen welkom is.
Elke idioot begrijpt dat hiermee een sociale onrust word gecreeert zodat de vluchteling zo mogelijk in een nog grotere hel terecht gaat komen.
Wel heb ik er zelf een groot probleem mee dat diegenen die in de opvang zitten soms als beesten behandeld worden.
Elke actie daartegen is dan ook verantwoord.

Aha, we moeten dus onze

Aha, we moeten dus onze sociaal-economische infrastructuur in stand houden en daarom mogen vluchtelingen geen beroep doen op ons sociale systeem en zijn ze ook niet allemaal welkom. Want dat kunnen 'wij Nederlanders' niet opbrengen? Nog wat vragen:
- Waarom kunnen 'wij Nederlanders' dat niet opbrengen? Nederland is een van de rijkste landen ter wereld.
- Welke plaats nemen de mondiale verhoudingen en het feit dat onze 'welvaart' gebouwd is op de uitbuiting van dat deel van de wereld waar die vluchtelingen vandaan komen in in je analyse?
- Wat geeft jou, mede in het licht van die mondiale verhoudingen, het recht te vinden dat niet iedereen hier welkom is?
- Denk je niet dat een beroep doen op de uitholling van het sociale stelsel om vluchtelingen te weren preceis is wat de elite met zijn verdeel-en-heers-technieken wil bereiken? En dat het werkelijke probleem juist zit in de macht van die elites die, hoewel er geld genoeg is, dat sociale systeem uithollen?
- Waarom moeten 'gewone burgers' een financiele borgstelling voor opvang van vluchtelingen geven? Moet opvang afhankelijk zijn van of je leuk genoeg bent om iemand te vinden die voor je wil betalen?
- Je stelt ook dat er "duidelijke regels" zijn gesteld waardoor de "niet economische vluchteling" hier een plek kan krijgen. Mag ik daaruit concluderen dat je het eens bent met die regels?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech