Lock-on aktie op de Hambachspoorweg

Hier kun je discussieren over Lock-on aktie op de Hambachspoorweg.
Lock-on aktie op de Hambachspoorweg

Nadat gister al 90 aktivist(in)en gedurende meer dan 10 uur het transport van bruinkool over de Hambachspoorweg door een zitblokkade verhinderd hadden, hebben zich vandaag 3 aktivist(in)en aan de sporen vastgeketend.

De kampagne ausgeco2hlt en het klimaatkamp verklaren zich solidair met de aktivist(in)en en ondersteunen hen op allerlei manieren.

Dit is de eerste persverklaring van de lock-on aktie die we vanmorgen gehouden hebben.

Persmededeling: Anti bruinkoolaktivist(in)en ketenen zich aan het spoor vast

3 aktivist(in)en hebben zich zojuist met lock-ons aan de Hambachspoorweg vastgeketend.
Dit is een onafhankelijke aktie, die wel met de vorige blokkade enige honderden meters verderop in verband staat. Het doel is het verder afgraven van de Rijnlandse bruinkoolconcessie zo effektief mogelijk in de weg te staan, dan wel te liggen, en staan een volledige herstrukturering van het beleid voor fossiele brandstoffen voor. Ze kunnen zich niet zelf van de sporen losmaken, maar moeten door een technische eenheid van de politie losgemaakt worden. Bij vergelijkbare akties duurde het ontruimen meerder uren

Clumsy een van de vastgeketende verklaart zijn deelname aan de aktie zo: “De tijd dringt voor onze planeet en de daarop levende wezens. Maar hoewel de voortekens van een instorting van ons ecosysteem onmiskenbaar zijn, worden de nodige gevolgtrekkingen daaruit niet gemaakt. In plaats van meteen op te houden met het verbranden van fossiele brandstoffen worden met steeds extremere methoden de laatste resten uit de aarde geperst. Dat zal ook niet veranderen zolang er maatschappijen bestaan die op controle en uitbuiting gebaseerd zijn.”

Marc X, die ook vastgeketend zit verklaard: “ Het bergrecht, dat de de justitieele grondslag is voor de vernietiging van dorpen, het milieu, en de natuur - hier en elders in Duitsland - is een wet die uit de middeleeuwen stamt, die de laatste relevante wijzing (verscherping) in de nazi-tijd zag. Ik vraag mij af waarom deze wet nog bestaat ? Waarom is die niet afgeschaft ? “

Verdere informatie kun je ter plekke krijgen: afrit a4 Buir, rechts aanhouden.
De volgende brug over de Hambachse bruinkool spoorbaan ten oosten van de brug waar je overheen rijdt als je de afslag Buir afkomt. En dan nog eenmaal 100 meter verder oostelijk.
De plek is over boswegen ten noorden van de sporen bereikbaar. De plek ligt in een bocht, vanaf de bosweg loopt er een weg naartoe.

Wij zijn te bereiken onder:

braunkohlestoppen@riseup.net

0176/71828696 (voor lokatie)
0176/71825380

update 16.00 uur: De drie vastgeketende aktivisten zijn van de sporen losgemaakt en gearresteerd naar keulen gebracht, evenals twee mensen, die als vertrouwenspersonen aanwezig waren. De aktivist(in)en aktivist(in)en succesvolle aktie is voorbij, maar RWE is merkbaar enorm nerveus. Op het moment rijden det treinen elke 5 minuten, i.p.v. elke 20.

origineel op http://www.klimacamp.ausgeco2hlt.de

update middernacht:

Vanaf het moment dat de politie gearriveerd was is ieder vorm van kontakt met de aktivist(in)en onmogelijk gemaakt. Tenmiste vier aktivist(in)en is deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. Van de niet Duitse aktivist(in)en wordt 1000 euro borgtocht geeist.


Re: Lock-on aktie op de Hambachspoorweg

wat is een aktivistinen? ik snap dat hier het Duits word gebruikt om de vrouwelijke variant van activist aan te geven, maar activist kan in het Nederlands zowel vrouwelijk als mannelijk zijn. In de Duitse taal word er wel veel ''verschil'' gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke woorden. Niet als taal nazi bedoeld hoor, maar het komt mij erop neer als een overdreven toevoeging van het mannelijk en vrouwelijk willen benadrukken

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech