schoppende agent krijgt een bloemetje

Hier kun je discussieren over schoppende agent krijgt een bloemetje.
Het Openbaar Ministerie heeft de agente, die maandag weer aan de slag gaat, dan ook vrijgesproken van de verdenkingen. Ook enkele dagen geleden werd er weer een arrestant geslagen door politie.

Boze burgers gaan zaterdag de straat op in Rotterdam om meer aandacht te krijgen voor politie geweld. Er zal om 12.30 verzameld worden bij Metro Station Zuidplein.


ongepast geweld verdient een bloemetje en medaille!

Ik begrijp er helemaal niets van, eigenlijk toch wel. Je kunt je schoppende personeel toch niet afvallen ,daar hoort een bloemetje en een medaille bij.
Waarom heeft de andere agent de vrouw niet geassisteerd als de man gearresteerd moest worden? Waarom niet gewacht op versterking als de man zo agressief was?
Kan mij het geweld op 1 mei nog goed voor de geest halen, de ME er te paard die de inhoud van een flesje bier over het hoofd van een verwarde man goot. Ook toen de gemeenteraad gemaild maar die kunnen niet begrijpend lezen, die vonden dat de politie proportioneel geweld hadden gebruikt.
Staat het in het wetboek van strafrecht dat je bier over iemand zijn hoofd mag gooien, dit buiten het andere geweld wat gebruikt is.

Al zijn er tientallen

Al zijn er tientallen filmpjes / bewijzen met buitensporig geweld van de Politie , dan nog zal de politiek
er alles aan doen het goed te praten.
Tenslotte staat er een reputatie op het spel en is de "betrouwbaarheid" van het politieapperaat in het geding.

Mogen maar eens flink demonstreren in Rotterdam !!!

leuke vent

Ah, ja, dat was een fijne snuiter ja: http://i45.tinypic.com/dh7pzq.jpg

We hebben een " eigen " orde

We hebben een " eigen " orde dienst nodig. Voor op gesteld dat ik tegen " eigen richting " ben en tegen "neighbourhood watch " vigilanty groups en dergelijke vaak rechtse initiatieven van " verontruste " burgers die maar wat graag met de politie samenwerken. Ik wil ook geen aanpak als de IRA
in het verleden schijnt te hebben gehad waar bij ze ( soms ) inbrekers aanpakten met een knie schot. Over buiten proportioneel geweld gesproken.
Sjonnies kaal geschoren met chronisch overgewicht vaak heel stereo type die prive acties voeren tegen alleenstaande mannen in de ogen van die Sjonnies mogelijk " pedos " zijn nou ook niet de figuren die ik aan de macht wil zien op straat. Echt deze overheden en overheids diensten staan vijandig tegen over een toenemend deel van de bevolking met name aan de " onderkant ". De politie is er altijd al op de eerste plaats geweest voor de politie en over de " Vierde Macht " de ambtenarij in het algemeen wordt ook vaak terecht gesteld dat die een eigen agenda heeft los van welke politieke wind er waaid. De onderkant van de maatschappelijke ladder kan eigenlijk alleen nog op harde repressie rekenen en als je een beroep op de politie moet doen uit nood kan je de dikke middel vinger krijgen van die politie. De politie heeft een eigen agenda en is zo als al vaker gezegd op z'n best politiek rechts van het midden op z'n best !
Ik zou graag zien dat er een blijvende discussie komt ook op Indy over alternatieven voor de politie zonder te vervallen in de afschuwelijke Mob Rule
en / of Sharia. Wat zeggen denkers in de Anarchistische theorie over dit soort zaken : wat ik me herinner in het algemeen met name preventie dus voorkomen van ellende verder anti straf en anti grote opsluitng anti gevangenis dus. Maar in de praktijk ? De praktijk in het verleden was vaak een oorlogs situatie dus dat geeft geen goed beeld van hoe Anarchisten handelden. Wel herinner ik me gelezen te hebben hoe er in de Spaanse bevrijdings oorlog vorige eeuw dus tijd van de Repuibliek en aanvallen van Franco enzv. een strijd om de macht op straat was tussen " gewone " criminelen en Anarchisten straat gevechten dus met vuur wapens. Kortom voor mij is het vaag hoe denkers binnen het Anarchisme de dagelijkse
orde handhaving zien zeker binnen een Nederland zo als het nu is. Die denkers heb ik de indruk schrijven met name over de situatie na de sociale revolutie. En voor de revolutie ? Feit is wel dat bij ineen storting van de " oude orde " in de chaos " gewone " criminelen hun kans zien en al verkrachtend rovend en moordend hun gang gaan. Inhoeverre is de " oude orde " aan het wankelen ? Aan de " onderkant " is de politie afwezig moet zijn de overheden afwezig bewust ook zoek het zelf maar uit. Met name daar moet wat gebeuren op het gebied van veiligheid volgens mij.
Er is af gezien van de onderkant ook een toestand inmiddels daar twijfel ik niet aan dat ondernemers " bescherm geld " aan criminelen moeten betalen en daar niks voor terug krijgen. Moet je dan een betaald beroep op een crimineel doen als je regelmatig bedreigd wordt door een buurman ? Nou nee heb je er weer een probleem bij. Verder moet de macht van die groepen die legaal geweld mogen gebruiken zo als politie niet overschat worden. Met name 's nacht is er gewoon weinig politie de politie is ge infiltreerd door criminelen twijfel ik niet aan en corrupt.
Kortom zo als geschreven als de overheden en overheids instanties zich in toenemende mate vijandig opstellen tegen een groter wordend deel van de bevolking dan moet die bevolking toch op z'n minst eens in discussie hoe die overheden te vervangen de leemtes in orde en veiligheid opte vullen zonder te vervallen in " eilandjes " waar het recht van de sterkst heerst zo als nu al het geval is aan de onderkant.

politiegeweld

Ongeacht de vraag wie hier schuldig is heb ik even goed mijn ogen de kost gegeven en ben tot de conclusie gekomen dat desbetreffende agente totaal ongeschikt is voor haar werk.
Haar fysieke optreden heeft alle kenmerken van een paniekreactie veroorzaakt door het geestelijk onvermogen om op een verantwoorde manier in te zetten.

Onderzoek van de beelden leert dat zij geen bloemetje heeft verdiend maar eigenlijk langdurig geestelijke behandeling behoeft om in de toekomst toch nog iets van haar leven te maken.
Dat dit niet meer in een dergelijke functie kan behoef geen betoog.

Het gegeven bloemetje is dan ook volkomen misplaatst en geeft aan dat er binnen de gemeenteraad in Rotterdam niet voldoende intelligentie/ervaring aanwezig is om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

Een demo tegen politiegeweld is hierbij dan ook volledig op zijn plaats.

Ik zie geen paniek reactie.

Ik zie geen paniek reactie. Ze kijkt ziet een opening en geeft een paar rake trappen waardoor de tegenstander is uitgeschakeld. Het gaat hier om een berekende aanval waarop ze duidelijk getraint is.

Ik gebruik hier het woord aanval bewust omdat dit niet als zelfverdediging gezien kan worden. De man heeft een verslagen gedesorienteerd houding op het moment dat het filmpje begint. Mogelijk had hij nog wel iets van weerstand kunnen bieden, maar dit was met een beetje worstelen ook makkelijk op te lossen.

Toegepaste geweldstraining

Inderdaad gewoon rake trappen en knietjes, overigens zijn die absoluut niet proportioneel maar gericht op uitschakelen en mogen normaal volgens instructie alleen defensief of in noodweer worden gebruikt niet als offensief hier staat ook een punt in Nederlandse wet over. Indien vechtsport technieken worden toegepast wordt je dubbel aangerekend voor de wet.

Die kerel had echt niks meer kunnen doen als die volluit in zijn kruis en met knietjes in het gezicht is bewerkt dus snap niet waarom ze zo heftig reageerd nadat hij op de grond ligt. Inderdaad ze heeft of een paniekreflex en moet iedere weerstand vernietigen omwille van haar eigen angst of ze reageerd overgevoelig op iets wat lijkt op verzet tegen de macht of orde, conditioneringsreflex. De collega staat er mak bij omdat hij gewoon gelooft dat dit de makkelijkste manier is, gaat niet om arrestant maar gaat om arrestatie.

Gaat hier nog onderzoek naar volgen. Volgens mij was er toch een rapport over de trauma onder politie.

Krav Maga training

De agente in kwestie zal wel weer een cursus gevolgd hebben bij zo'n ingehuurde Krav Maga trainer. Niet subtiel handelen gelijk Bham! De gevolgen laten zich raden. Een tegenreactie laat niet lang op zich wachten!

Paniek

Iedereen die een beetje ingevoerd is in vechtsporttechnieken weet dat de agente in kwestie hier iets aan het doen is wat op geen enkele manier geaccepteerd kan worden.
Wanneer ik als normaal burger op een dergelijke manier iemand uit zou schakelen kan ik bij elke rechter rekenen op een flinke gevangenisstraf.
De reacktie van psycho-A. klopt dan ook aan alle kanten.

Als je iets weet van Krav

Als je iets weet van Krav Maga is het dat dit juist niet is waar het om draait bij Krav Maga. Zeker iemand die vechtsporten verwart met idioten die zich niet in kunnen houden.

ben benieuwd naar de demo..

ben benieuwd naar de demo.. hoe is die verlopen?

Re: schoppende agent krijgt een bloemetje

Agent uit de Simon Stevinstraat heeft dan wel een lintje verdient.

Re: schoppende agent krijgt een bloemetje

Vieze laffe nazi zwijnen zijn het.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech